Alessandro De Marchi neemt revanche: “Veel mensen hadden me afgeschreven”

dinsdag 5 oktober 2021 om 21:14
Alessandro De Marchi neemt revanche: “Veel mensen hadden me afgeschreven”

foto: Cor Vos

Alessandro De Marchi was zeer blij met zijn overwinning in Tre Valli Varesine. In Varese versloeg de Italiaanse renner van Israel Start-Up Nation Davide Formolo, met wie hij in de finale samen voorop was geraakt. “Deze zege smaakt heel zoet – vooral omdat zo veel mensen me hadden afgeschreven en zeiden dat ik klaar was.”

Voor De Marchi was de Giro d’Italia dit jaar een wedstrijd van uitersten. Twee dagen droeg hij in eigen land de roze leiderstrui, maar in de tweede week moest hij vroegtijdig de strijd staken na een val. Daarbij liep de 35-jarige Italiaan meerdere botbreuken op: hij had last van een gebroken sleutelbeen, zes gebroken ribben en twee gebroken borstwervels. Wekenlang stond hij aan de kant, en pas in de Tour de Wallonie keerde hij terug in koers.

De laatste weken is De Marchi aan een sterke periode bezig. Hij werd vierde in de Tour Poitou-Charentes en won vervolgens met de nationale ploeg het EK Mixed Relay. Daarna eindigde hij tweede in de Giro della Toscana en elfde in de Giro dell’Emilia. In Tre Valli Varesine vielen alle puzzelstukjes in elkaar en na 196,7 kilometer kwam hij in Varese als eerste over de finish, vóór Formolo en tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogačar.

Alessandro De Marchi versloeg Davide Formolo in Varese – foto: Cor Vos

“Wat vandaag gebeurde was een beetje wraak: iedereen laten zien dat ik niet te oud ben. Dat ik nog steeds heb wat nodig is”, vertelde hij via zijn ploeg. “Het waren lange maanden. Ik heb er alles aan gedaan om het herstel te bespoedigen en te proberen weer op mijn best te zin – en vanmiddag kwam het allemaal samen, waardoor het een superdag werd. Op zo’n dag moet je gewoon moedig zijn, in jezelf geloven en niet bang zijn om je kaarten op tafel te leggen.”

“Veel jongens dachten vandaag dat het tijd was om slim te zijn, niet te rijden, niet te volgen, geen energie te verspillen, maar op zo’n dag als deze moet je gewoon moedig zijn en in jezelf geloven. Ik wil de ploeg bedanken dat zij in mij geloofde en geduldig was”, aldus De Marchi.

Dit artikel delen:

5 Reacties

ben_pronk 5 oktober 2021 om 23:35

Een echte rasaanvaller

Poeksel 6 oktober 2021 om 00:00

Zo slecht deed hij het niet dit seizoen. Sterker nog, met deze overwinning is het volgens de pcs-ranglijst zijn beste seizoen ooit.

Mwielerfan 6 oktober 2021 om 07:43

Inderdaad nooit een veelwinnaar geweest

hjjanssen1973 6 oktober 2021 om 08:43

Zeker geen grijze muis!

Marveloke 6 oktober 2021 om 11:27

Dat is altijd het harde aan topsport, mensen kunnen niet wachten om je af te schrijven. Zie Sagan, die wordt door velen al afgeschreven, maar het blijft toch Sagan. Ook werd er door enkelen voor het WK getwijfeld of Alaphilippe niet al over zijn top heen zou zijn. Maar het meest opvallende vond ik dat sommigen Evenepoel als knaapje van 21 al zaten af te schrijven toen hij dit jaar minder indrukwekkend reed na zijn doodsmak vorig jaar

Headlines

Materiaalzone

Populair