Aleksandr Vlasov slaat dubbelslag op slotdag Ronde van Romandië, Rohan Dennis stort in

zondag 1 mei 2022 om 15:42
Aleksandr Vlasov slaat dubbelslag op slotdag Ronde van Romandië, Rohan Dennis stort in

foto: Cor Vos (archief)

Aleksandr Vlasov heeft de Ronde van Romandië gewonnen. De Rus begon de dag als derde in het klassement, maar door de afsluitende klimtijdrit op zijn naam te schrijven, stootte hij Rohan Dennis van de troon. Dennis eindigde buiten de top-20 en viel zodoende van het podium.

De Ronde van Romandië kende vandaag zijn apotheose. In de klimtijdrit was het aan de klassementsrenners om alles uit de kast te halen, in de hoop op de rit- en vooral eindzege. De start was in Aigle, de finish lag in Villars. Na een vlakke aanloop van bijna zes kilometer begon het klimmen: tien kilometer aan een gemiddelde van 8%. Rohan Dennis begon de dag als klassementsleider, maar Juan Ayuso, Aleksandr Vlasov, Ben O’Connor en Luke Plapp stonden nog binnen de halve minuut.

Al deze klassementsmannen zouden pas later op de middag in actie komen. Eerst waren er nog een heel stel renners aan de beurt die niet meer in aanmerking kwamen voor een goede eindklassering. Van hen was Harry Sweeny (Lotto Soudal) aanvankelijk de beste. Daarna stonden ook Marco Brenner (Team DSM) en Rémi Cavagna (Quick-Step Alpha Vinyl) een tijdje aan de leiding. De 20-jarige Antonio Tiberi was de eerste die vervolgens echt een serieuze tijd neerzette. Hij deed bijna een minuut af van  de tijd van Cavagna.

Sterke tijdrit Steven Kruijswijk
Toch zou Tiberi niet lang aan de leiding staan. Kort achter hem startte namelijk Ion Izagirre, die eerder in de week gevallen was en daardoor was uitgeschakeld voor een goed klassement. Dat weerhield hem er niet van om het volle pond te geven, want hij troefde Tiberi af en zou zodoende lange tijd bovenaan de tabellen staan. Ondertussen zagen we ook nog een goede tijd van Ethan Hayter. De Brit reed naar een voorlopig derde tijd, achter Izagirre en Tiberi.

Nadat Geoffrey Bouchard en Patrick Bevin al in de buurt kwamen, was het uiteindelijk Rein Taaramäe die Izagirre onttroonde. De Est werd op zijn beurt afgelost door Thibaut Pinot. Nadat onder andere Geraint Thomas, Sergio Higuita en Sep Kuss hun tanden stukbeten op de tijd van de Fransman, moest Steven Kruijswijk binnenkomen. De Nederlander, negentiende in het klassement voor de start, was bij het tussenpunt ruim sneller dan Pinot, maar moest op het tweede deel behoorlijk inleveren. Toch hield hij enkele tellen over en kwam hij aan de leiding te staan.

Vlasov verslaat Dennis
Lang kon Kruijswijk daar niet van genieten, want de na hem gestarte Damiano Caruso bleek net iets sneller. Simon Geschke, die vanochtend negende stond in het klassement, zorgde vervolgens voor een verrassing door Caruso met ruim verschil af te troeven. Bij het tussenpunt had de 36-jarige Geschke ook al de beste tijd geklokt. Bij diezelfde tijdmeting was Vlasov al 28 seconden sneller dan Dennis, waardoor de Rus virtueel tien seconden voor de renner van Jumbo-Visma kwam te staan in het klassement.

Vlasov bleek zich in het eerste deel niet te hebben opgeblazen, want op de streep was hij een halve minuut beter dan Geschke, die tot dan aan de leiding stond. Ayuso, de volgende die moest binnenkomen, kwam niet in de buurt van de renner van BORA-hansgrohe. Hij noteerde de achtste tijd. Uiteindelijk behield de jonge Spanjaard die positie, want Dennis was helemaal ingestort. De Australiër eindigde buiten de top-20 en viel zodoende van het podium. Dennis werd achtste, één plekje achter Steven Kruijswijk, die vijfde in de daguitslag was.

Op het hoogste treetje van dat podium stond dus Vlasov. Gino Mäder, die knap derde werd in de afsluitende klimtijdrit, bezette de tweede plaats, net voor de verrassend Geschke. De Duitser mocht als derde mee op het eindschavot.

Dit artikel delen:

103 Reacties

Dion 1 mei 2022 om 15:46

Dennis en tijdrijden, das war ein mal. Wat een aanfluiting.

0
bartp25 1 mei 2022 om 15:49

gozer, Dennis is een toptijdrijder, maar dit is een klimtijdrit, dat is heel wat anders. Wist dat hij volle bak erin moest, en te hard van start gegaan lijkt het.

0
Dion 1 mei 2022 om 15:54

Gast, dan had ie de rest van de week wat moeten ondernemen (op wat sprintjes na) en zich niet naar de slachtbank laten leiden/lijden.

0
bartp25 1 mei 2022 om 15:58

En dat heeft die niet gedaan ofwat? eerste dag vergeten? Dennis rijd hier gewoon een prima rondje, als dit een vlakke tijdrit was geweest dan denk ik niet dat iemand hem van de eindzege had kunnen afhouden. Hij ging er vol voor en is ingestort in het tweede gedeelte van de klim, kan gebeuren.

0
Panache 1 mei 2022 om 16:00

Dennis heeft boven verwachting gepresteerd 4 dagen en de 5e dag volgens verwachting. Niets van hij had dit of hij had dat. Als er al iets ‘moet’ dan is dat het aanscherpen van jouw eigen verwachtingsmanagement Dion.

0
HV 1 mei 2022 om 16:01

Geen idee hebben en wel en mening. Het is een dingetje tegenwoordig.

0
Dion 1 mei 2022 om 16:04

4 dagen een beetje meesprinten. Tijdens de koninginnerit niet eens wat proberen. Als je weet dat je de dag erop alles gaat verliezen kan je het op z’n minst proberen.

0
Geel Zwarte Bril 1 mei 2022 om 16:06

Dion heeft schijnbaar niet naar dit rondje gekeken en wil hier nu gewoon komen zeuren

0
Wim Kruithof 1 mei 2022 om 16:08

volledig eens met Panache en Bart. Dion spuugt onzin, gelukkig is er altijd voldoende volk hier dat wel nuance aan kan brengen.

Het is heel erg balen, maar Vlasov heeft prima gekoerst en ik kan hem de zege niet misgunnen. Al had ik zo graag Dennis als rondewinnaar gezien.

0
Scott Sunderland 1 mei 2022 om 16:08

Ook oneens met Dion. Dennis had natuurlijk wel een slechte dag, maar dit was geen gewone tijdrit. Dit was voor klimmers. Verder heeft Dennis gewoon goed gereden de rest van de week.

0
Dion 1 mei 2022 om 16:11

Allemaal lekker tevreden zijn met een weggegooid podium. Nederlandse mentaliteit ten top.

0
paul s 1 mei 2022 om 16:19

Dion is een Belg , maar dan 1 zonder verstand van wielrennen

0
zietemgaan 1 mei 2022 om 16:23

Ben het met Dion eens: hij haalt niet eens de top 20. Laat ons wars van chauvinisme toch eerlijk blijven he

0
bswinkelss 1 mei 2022 om 16:25

@dion: dennis kan met zijn gewicht, tenzij een bergetappe precies voor hem gemaakt, gewoon simpelweg onmogelijk bergop wegrijden bij de rest. Als je dat niet begrijpt heb je weinig van deze sport begrepen. Bovendien zijn er deze week geen verschillen bergop gemaakt. Als zelfs de pocketklimmers geen verschil kunnen maken, dan kan dennis het al helemaal niet.

0
Michelangelo 1 mei 2022 om 16:29

Dion gooit lekker een stuk rood vlees de jachtluipaardenkooi in… en is aan het genieten van de aandacht die hij krijgt.

Hij loopt duidelijk niet over van koerskennis, maar weet wel hoe hij het publiek hier moet bespelen. Goed bezig Dion, kudo’s. Ik had het niet beter gekund!

0
Dion 1 mei 2022 om 16:54

And on that bombshell.

Tot de volgende.

0
Derierre de la course 1 mei 2022 om 17:36

Onrealistische verwachtingen. Nederlandse mentaliteit ten top.

0
reusjen 1 mei 2022 om 18:04

Dit is een gevalletje van zal ik het gaan uitleggen? Nah, dat heeft waarschijnlijk toch geen zin, laat maar zitten.

0
ValverdeBassoNibali 1 mei 2022 om 20:57

Vooral niet naar jezelf kijken Dion!

0
YogiBear 1 mei 2022 om 15:47

Jammer voor Dennis, maar een (klim)tijdrit liegt niet. Goed gereden door Jumbo Visma deze week. Één van de smaakmakers.

0
Turtlehead 1 mei 2022 om 15:55

Hele ronde goed gereden, iedereen in de tang, in de laatste tijdrit alles verloren en met lege handen naar huis…
Waar heb ik dat eerder gezien?

Hopelijk heeft ie een stevig klapstoeltje meegenomen ;)

0
Tuubke 1 mei 2022 om 15:57

Nou, over smaak valt in dit geval best te twisten. Treintje rijden zoals de Sky-ploeg vroeger deed, vind ik persoonlijk vrij saai.

0
Wim Kruithof 1 mei 2022 om 16:09

Volledig eens met de beer en het schildpad.

0
heuvelcolombia 1 mei 2022 om 17:06

Geen ritwinst en 7e in het klassement. Voor deze ploeg kan ik niet zeggen ‘goed gereden’ en gezien hun saaie koersgedrag ook niet echt ‘smaakmakers’, maar dat is natuurlijk subjectief. In ieder geval hebben ze niet geprobeerd om om aan te vallen of ritten te winnen met hun klimmers en hebben ze de verkeerde kopman gekozen voor het eindklassement.

0
Dikke Vrouw 1 mei 2022 om 15:48

Leuk voor rusland die kunnen wel een opsteker gebruiken

0
uitdewaaier 1 mei 2022 om 16:46

Of een aansteker

0
Baard 1 mei 2022 om 18:58

Ja, fijn dat hij gewoon lekker mag koersen. Hoop dat de renners van Gazprom ook weer aan de bak komen. Wielrennen is geen politiek.

0
dynamo 1 mei 2022 om 15:48

tja, kleur van de fiets niet goed? beter op kruiswijk. of kuss zetten, deze jonge is goed voor tijdrijden, maar niet berg op, jammer , is geen allrounder:)

0
freire93 1 mei 2022 om 15:49

Zit vaak niet mee met de jumbo's in klimtijdritten…

0
quickstep_wolfpack 1 mei 2022 om 15:49

Haal die Russische vlag is weg

0
IlPirata 1 mei 2022 om 15:50

Waarom hij heeft zich allang uitgesproken tegen die zinloze oorlog, meer kan hij niet doen. Veel Russen willen dit helemaal niet, onthou dat aub. Maar goed, vlag wel, vlag niet, Vlasov rijdt een uitmuntend seizoen tot heden.

0
YogiBear 1 mei 2022 om 15:51

Inderdaad. Op PCS geen Russische vlag, waarom hier wel.

0
TheBigShow 1 mei 2022 om 15:56

Lekker boeiend

0
Franco Ballerini 1 mei 2022 om 15:57

Dapper dat hij zich tegen de oorlog heeft uitgesproken (als dat inderdaad het geval is) maar daar krijgen de Russen niets van mee. Wmb had hij als Rus niet mogen starten. Nu lopen de Russen te juichen, terwijl ondertussen onschuldige burgers worden vermoord en verkracht. Lullig voor Vlasov, maar de Russen moeten overal totaal geboycot worden.

0
bartp25 1 mei 2022 om 15:59

Wat kan vlasov er aan doen dat de regering van zijn geboorteland dit besluit, helemaal niks. Volledig terecht dat hij gewoon mag rijden.

0
Wheely 1 mei 2022 om 16:01

Wielerflits doet niet meer mee?

0
Franco Ballerini 1 mei 2022 om 16:04

@bartp25: als je zo redeneert kunnen we wel stoppen met boycotten. Als de Russische wielrenners niet meer mogen starten dringt het waarschijnlijk tot de Russische wielerfans door dat datgene wat er in Oekraïne gebeurt ernstiger is dan hun door de staatsmedia wordt voorgehouden. Alleen dat is al pure winst.

0
Geel Zwarte Bril 1 mei 2022 om 16:10

Jeetje zeg. Ik ben het een keer met Franco eens.

Wt vond je van Steven Franco?

0
Limal 1 mei 2022 om 16:17

@Franco en GZB, misschien deze reportage eens bekijken die samenvat wat het Russische volk te zien krijgt via de enige overgebleven media: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/04/28/bekijk-wat-krijgt-russische-bevolking-te-zien-van-oorlog-in-oe/
Het is een utopie om te denken dat het uitsluiten van Russische wielrenners ook maar enig positief effect op het 'gepropagandeerde' wereldbeeld van de Russische wielerfan zou hebben.

0
VerstandOpNul 1 mei 2022 om 16:17

“Als de Russische wielrenners niet meer mogen starten dringt het waarschijnlijk tot de Russische wielerfans door dat datgene wat er in Oekraïne gebeurt ernstiger is dan hun door de staatsmedia wordt voorgehouden. Alleen dat is al pure winst.”

Ben je daar wel zeker van? Het omgekeerde zou even goed kunnen: uitsluiten van Russische sporters kan maken dat de doorsnee Rus zich gediscrimineerd voelt en daardoor meer sympathie voor de ‘speciale operatie’ krijgt.

Ik vind het laten starten onder neutrale vlag een heel redelijk alternatief. En Vlasov is een prachtige renner die zich bovendien al heeft uitgesproken tegen de oorlog.

0
bartp25 1 mei 2022 om 16:20

Ik ben niet tegen sancties Franco, maar het moeten wel sancties zijn die nut hebben. Er gaat geen Rus anders denken als een Vlasov niet mag rijden. Die jongen kan daar niks aan doen, heeft zich dus blijkbaar hier ook tegen uitgesproken meer kun je niet van hem verwachten.

0
Martino87 1 mei 2022 om 16:23

Een vlag weg halen is totaal nutteloos. Vlasov is een Rus en iedereen weet dat. Daarnaast is het meteen duidelijk waar iemand vandaan komt als er geen vlag bij staat.

Uitsluiten van Russische sporters heeft een averechts effect. Ik ken Russen die fel tegen de oorlog zijn, maar die bij boycots die alleen het volk raken (zoals het sluiten van H&M) toch zich afvragen of het westen misschien toch niet zo vriendelijk is.

0
Franco Ballerini 1 mei 2022 om 16:28

@VerstandOpNul: Nee, daar ben ik niet zeker van, maar dat zou je ook in zijn algemeenheid van het boycot kunnen zeggen.

Hopelijk heeft het boycot de uitwerking dat de gewone Rus zich tegen het regime gaat keren. Of dat nou de wielerliefhebber is die Russische wielrenners niet meer ziet meedoen, de huisvrouw die prijzen in de supermarkt ziet stijgen en voor bepaalde producten lege schappen ziet, de autoliefhebber die alleen nog maar een Lada kan aanschaffen, de oligarch die niet meer bij zijn miljarden kan komen, de losgeslagen jeugd die niet meer kan zuipen op de Costa’s en ga zo maar door.

Totale boycot is de enige (maar zoals gezegd onzekere) manier, dus geen uitzonderingen.

0
de nieuweMerckx 1 mei 2022 om 16:33

Tachtig procent van de Russen willen dat wél. Gewoon volledig uit de sport bannen.

0
Michelangelo 1 mei 2022 om 16:35

@BartP,
het fietsen van Vlasov gaat geen verschil maken. Maar dat wordt anders als je een totale boycot zou hanteren voor alle Russische sporters. Niet meer voetballen in nationale of Europese competities, niet meer tennissen, niet meer schaken of schaatsen, langlaufen of kunstrijden, en ook niet meer wielrennen op een internationaal podium.
Dan gaat het uiteindelijk wel een verschil maken. Want sport is voor heel veel mensen en leiders van landen een politiek symbool, of een moment om je als land “groot” te voelen. En dat soort momenten mogen wat mij betreft volledig worden afgenomen.

En op die momenten gaat het zin hebben. Niet enkel als we Vlasov uit koers nemen.

0
Polleke 1 mei 2022 om 15:49

Gelukkig had hij het trage pak van de organisatie niet aangetrokken…

0
Theo H 1 mei 2022 om 15:53

Knap van Vlasov. Programma dit voorjaar lijkt wat overdreven. Zijn ze bij Bora bang voor sancties? Deze hoeveelheid wedstrijddagen gaat richting roofbouw.

0
zietemgaan 1 mei 2022 om 15:56

De man die de miljoenen ploeg Bora redt he :) en heerlijke spirit: hij gaat er altijd voor. Omgekeerd hoor je Ineos en Bahrein denken van “oef”

0
Murcia 1 mei 2022 om 15:56

Vlasov veruit de sterkste, gezien zijn status levert hij hier ook. Dat Rohan hier niet de leiding kan behouden verrast mij niet omdat het hier echt een klimtijdrit is en dat is andere koek. Wel zie je dat bij het tussenpunt er echt een mentale dreun komt en hij ook niet meer kan schakelen naar een beperken van de schade. (ook al is dit gesproken vanuit de luie stoel) Geschke knap gespaard voor deze dag en mijn dark horse Mader rijdt voor het eerst dit jaar top. Kruijswijk erg goed en ook Kuss heeft de juiste lijn te pakken.

0
Zadelsnuffelaar 1 mei 2022 om 15:56

Heerlijk genoten van deze tijdrit. Men dacht dat de winst al binnen was. Nou, mooi niet.

0
Murcia 1 mei 2022 om 15:59

Simpele vraag: Wie is men?

0
YogiBear 1 mei 2022 om 15:59

“Men dacht”? Ben heel benieuwd welke men je het over hebt? In ieder geval niet de ploeg zelf of het grote merendeel van de mensen hier.

0
Limal 1 mei 2022 om 16:07

Ik heb er ook van genoten! Niet vanuit schadenfreude, maar vanwege de knappe prestaties van enkele renners: Vlasov (1e WT-overwinning/eindwinst), thuisrijder Mäder en De Baard die onverwacht sterk voor de dag komen en op het podium eindigen, de jonge Ayuso die na een straffe proloog ook een goeie klimtijdrit rijdt, Kruijswijk die de week toch nog afsluit met een kleine opsteker… Zoveel om positief over te zijn ipv het negatieve te benadrukken!

0
Franco Ballerini 1 mei 2022 om 16:07

Ik beken. Ik zag het gezien zijn Olympische tijdrit best wel zitten.

0
Geel Zwarte Bril 1 mei 2022 om 16:09

Men hoopte. Azijn op snuffelaar?

0
Poeksel 1 mei 2022 om 16:10

Een provocerende onwaarheid posten in de hoop op reacties, zadelsnuffelaar?

0
Scott Sunderland 1 mei 2022 om 16:11

Ik dacht absoluut niet dat het gesneden koek zou zijn voor Dennis en velen niet toch ? Bij een vlakke tijdrit zou ik er wel vertrouwen in hebben gehad.

0
paul s 1 mei 2022 om 16:31

Iemand die aan zadels snuffelt neem ik ook niet serieus

0
Michelangelo 1 mei 2022 om 16:37

Da’s dezelfde “men” als ook het Jachtluipaard in een eerder draadje dropte.

Ofwel de zelfverzonnen stelling over de mening van anderen, en daarmee dan flink rondzwieren hier in de WF-arena.

0
Franco Ballerini 1 mei 2022 om 16:39

@paul s: En dan snuffelt hij ook nog het liefst aan het zadel van Dumoulin…
Ach, laten we ruimdenkend zijn: ieder zijn fetisj.

0
reusjen 1 mei 2022 om 18:02

@Limal
Eens, maar er is maar één “baard” en dat is Geoffrey Soupe.

0
Steve De Wolf 1 mei 2022 om 16:05

Sterk. Vlasov rijdt dit jaar ook beresterk. Ondanks een valpartij. In de Ronde van Valencia reed hij Evenepoel al in de vernieling en in de Ronde van het Baskenland zou hij zonder de aanrijding met Vingegaard nog hoger geeindigd zijn. Die overstap naar Bora werpt vruchten af.
Alleen jammer dat er op dit forum wielerliefhebbers zijn die politiek met sport willen mengen. Wat kan Vlasov eraan doen dat hij in Rusland geboren is? Rijdt hij voor een Russische staatsploeg? Verdedigt hij in interviews de oorlog? Bovendien: worden Amerikaanse of wielrenners van andere NAVO-lidstaten hier ook zo behandeld telkens hun legers burgerslachtoffers maken en een land terug naar het Stenen tijdperk bombarderen?

0
IlPirata 1 mei 2022 om 16:07

@Steve De Wolf Precies!

0
Murcia 1 mei 2022 om 16:11

Politiek wordt altijd vermengd met sport. Dat een aantal mensen het hier ook in een sportieve prestatie trekken van een Russisch individu is niet bepaald mijn stijl maar die vrijheid heeft men. Om dan zelf in de reactie daarop gelijk de Navo en de VS erbij te halen bewijst eigenlijk al de waarheid van mijn eerste zin.

0
Steve De Wolf 1 mei 2022 om 16:14

@Murcia

OK. Klopt.
Eigenlijk haal ik de NAVO er louter bij om aan te tonen dat er blijkbaar verschillende maten en gewichten zijn.

0
Michelangelo 1 mei 2022 om 16:41

@Steve,
Je toont met je eigen manier van argumenteren inderdaad haarfijn aan dat er meerdere maten en gewichten zijn.

Voor mij is Vlasov een verdiende winnaar. Die een heel sterk seizoen rijdt. Ik vind het ook een mooie renner om bezig te zien. Maar als je het mij vraagt, dan had ik het liefst gehad dat hij net als alle andere Russische sporters in alle andere takken van sport was uitgesloten van competitie. Niet omdat ik iets tegen Vlasov heb, maar wel omdat ik van mening ben dan een boycot in alle takken van sport een bijdrage kan leveren aan het verder onder druk zetten van Rusland om de oorlog te stoppen.

0
IlPirata 1 mei 2022 om 16:46

@Michelangelo Denk je nou echt dat Poetin zich dat ook maar iets boeit, daar kan je het verleden op naslaan. Voor hem gaat het om geopolitiek, net als China overigens met alle trieste gevolgen die daarbij horen.

0
Michelangelo 1 mei 2022 om 16:54

@Ilpirata,
(Geo)politiek is nauw verweven met sport. Dat was al zo in de tijd van de Romeinen, de Duitsers wisten het, en ook Rusland en China. Ga maar eens na waar grote sportevenementen zijn gehouden in de laatste jaren, en met welk achterliggend motief. Wie weet kom je dan tot een iets andere conclusie.

Bovendien: is het niet heel frappant dat Poetin wachtte tot net na de OS voordat hij Oekraine binnen viel… da’s absoluut geen toeval.

0
IlPirata 1 mei 2022 om 16:57

@Michelangelo Met betrekking tot de OS, dat was met name omdat Poetin zeker wilde zijn dat China hem zou steunen in deze trieste mensonterende invasie/oorlog. Kwamen beide landen daar immers overeen.
Voor deze landen is een mensenleven geen ruk waard, dus een sporter wel of niet actief hebben ook niet. Dat kunnen zij enkel weer gebruiken voor propaganda.

0
horsm 1 mei 2022 om 16:06

Kruijswijk begint weer een beetje op niveau te komen.

0
Franco Ballerini 1 mei 2022 om 16:10

Ja, maar het punt is: gaat hij dat beetje in de Tour volop gebruiken om te knechten? Ik vrees van niet en zou daarom liever Gesink meenemen.

0
Scott Sunderland 1 mei 2022 om 16:17

Kruijswijk wordt in eerste instantie wel achter de hand gehouden, net als Vingegaard. Roglic mag de absolute kopman zijn, maar hij sukkelt met zijn knie en de Tour is een wedstrijd die hij niet lijkt te gaan winnen. Dat gaat hii alsnog proberen, maar het lijkt steeds onwaarschijnlijker te worden dat het lukt.

0
vanuit de kantlijn 1 mei 2022 om 16:11

Dennis zei gister dat ie wou dat ie Roglic was, nou hij werd vandaag aardig op zijn wenken bediend!!!! Vraag me af of Dennis nog achter zijn standpunt staat dat Russische atleten gewoon moeten kunnen deelnemen aan wedstrijden….

0
Scott Sunderland 1 mei 2022 om 16:12

Dennis is een sportieve kerel. Het antwoord is vast ja.

0
Comments 1 mei 2022 om 16:15

Michel Cornelissen was n prima co-com. Down to earth.

0
vanuit de kantlijn 1 mei 2022 om 16:18

Inderdaad prettig om naar te luisteren, af en toe een kwinkslag. Maar vooral zaken vanuit het positieve benaderen.

0
VerstandOpNul 1 mei 2022 om 16:20

Ja! Ik vond hem erg kundig eigenlijk.. is in mijn achting gestegen..

0
paul s 1 mei 2022 om 16:36

@comments .Dat vond ik nou toch ook

0
Theo H 1 mei 2022 om 16:42

Grappig hoe beelden kunnen verschillen. Aardige vent die weinig inzicht in verhoudingen in peloton heeft en weinig wedstrijden kijkt. Schat dag op dag kwaliteiten van renners verkeerd in. Het begon dinsdag met Hirschi die de tijd van Hayter ging bedreigen en zo ging het lekker door de rest van de week…

0
Michelangelo 1 mei 2022 om 16:58

Ik mag de down-to-earth houding van Cornelisse, maar ik ben niet weg van hem als commentator. Ik heb het idee dat hij het er een beetje bij doet als vulklusje tussen het tuinieren door: heel veel vanuit kennis van zijn eigen verleden, maar voor mijn gevoel niet mee met de actualiteit in het peloton. Vind ik niet storend voor 1 keer, maar niet om iedere dag te beluisteren.

0
FDJ 1 mei 2022 om 17:03

Het enige voordeel van Cornelisse is dat het ook een ietwat rustgevende werking op de Babbelbelg lijkt te hebben. Dat overschreeuwen en acteren bij een finish was wat minder.

0
Scott Sunderland 1 mei 2022 om 16:15

Dennis heeft de hele week uitstekend gereden en vandaag laat Vlasov zien de allerbeste te zijn. Terrechte winnaar ook. Bij Jumbo is het mooi om te zien dat Kruijswijk en Kuss langzaam weer op niveau komen. Lekkere tijdrit van Kruijswijk hoor.

0
vanuit de kantlijn 1 mei 2022 om 16:16

Dat denk ik ook hoor. Wat betreft Dennis. Ik had even mijn snor op….

0
Scott Sunderland 1 mei 2022 om 16:23

We gaan een kaarsje voor je branden.

0
Barry Batsbak 1 mei 2022 om 16:44

Beste TJV renner uiteindelijk een Nederlander! Dat zal sommigen toch ernstig deugd doen!

0
Willem Kieft 1 mei 2022 om 16:51

Had dit voor dit seizoen niet verwacht, maar zoals hij nu rijdt heeft Vlasov m.i. toch wel een kansje op het Tour podium.

0
Franco Ballerini 1 mei 2022 om 17:06

De Tour? Tegen die tijd is Frankrijk (net als de rest van Europa) één grote fall-out zone. Mocht er leven na de dood zijn, dan kunnen we ons in ieder geval troosten met het feit dat Rusland dat dan ook is.

0
Polleke 1 mei 2022 om 19:12

Slik……..

0
FDJ 1 mei 2022 om 17:06

Kruijswijk uiteindelijk gewoon prima. 7e in het eindklassement. Ter vergelijking: In zijn twee beste Tourjaren ( ’18 en ’19) werd hij steeds 6e. In deze tijd van het jaar dus gewoon een uitstekend resultaat dat vertrouwen richting de toekomst geeft. En dit soort tijdritten liegen echt niet.

0
Klein Verzet 1 mei 2022 om 17:21

Gelukkig het kan nog steeds: in een schitterende stijl winnen. Bravo, Aleksandr.

0
Gunther Leonhardt 1 mei 2022 om 17:29

Mooie en terechte overwinning van Vlasov. Aan al diegenen die Russische sporters willen uitsluiten: wilden jullie ook Amerikaanse sporters uitsluiten na de misdaden tegen Irak, Libië en Syrië? Gezien hun fratsen in Yemen: waar zijn die wereldwijde protesten tegen de deelname van Saudi-Arabië aan het WK voetbal? Stop toch met die hypocrisie.

0
Gebruikersnaam 1 mei 2022 om 19:36

Maar die mensen lijken niet op ons en wonen ver weg.

0
Anton van Valouwe 1 mei 2022 om 20:18

Misdaden in Syrië zijn gepleegd door je Russische vrienden!

0
Ragnar Danneskjold 1 mei 2022 om 22:05

En Korea, en Vietnam, en heel Midden-Amerika, en Afghanistan en niet te vergeten de misdadige bombardementen op de burgers van Servië.
Maar ja, dat was allemaal voor de “vrede”, de “veiligheid”, de “rechtstaat” en de “democratie”.

0
Cochise 1 mei 2022 om 18:04

Geschke die op z’n oude dag nog tweede wordt in een klimtijdrit, dat had je me niet moeten wijsmaken enkele maanden geleden.
Vlasov een van dé mannen van het ruime voorjaar. Rubio met een knappe top 10!

0
the student 1 mei 2022 om 18:22

Dit is de enige onbegrijpekijke prestatie. Geschke is een prima renners maar 2e in deze tijdrit en derde in t eindklassement is redelijk vreemd te noemen.

0
Alto de angliru 1 mei 2022 om 18:29

Gunther +100

En hopelijk kunnen we sport en politiek nu gescheiden houden, in de reacties dan tenminste..

0
meqadon 1 mei 2022 om 18:36

Dennis doet een roglic’ke

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone