Aleksandr Vlasov loopt geen serieuze blessures op bij val in Parijs-Nice

zondag 13 maart 2022 om 19:34
Aleksandr Vlasov loopt geen serieuze blessures op bij val in Parijs-Nice

Vlasov op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov begon vandaag als de nummer zeven in het klassement aan de slotetappe van Parijs-Nice, maar de 25-jarige klimmer van BORA-hansgrohe wist de finish in Nice niet te bereiken. Vlasov kwam onderweg namelijk ten val en besloot in de remmen te knijpen.

Vlasov liep meerdere schaafwonden en blauwe plekken op, maar heeft geen serieuze blessures overgehouden aan zijn valpartij. De renner, die eerder dit seizoen al de Ronde van Valencia wist te winnen, moest echter wel opgeven en kon zo zijn zevende plaats in het algemeen klassement niet verdedigen.

Sierra Nevada
“Het is voor mij een week met gemengde gevoelens. We hebben deze week als ploeg echt wat pech gekend, eigenlijk al vanaf de eerste dag. Als ik echter naar mezelf kijk. De ronde verliep best wel goed, tot zaterdag, toen ik een moeilijke dag kende. Dat ik nu de race moet verlaten na een crash, is wel echt teleurstellend.”

Vlasov zal nu weer nieuwe doelen moeten stellen. “Ik hoop snel te herstellen en dan zal ik me gaan concentreren op de volgende wedstrijden. Na een paar dagen rust trek ik naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Gaio Svetonio 13 maart 2022 om 19:57

Hij was echt wel goed bezig: Valencia, UAT Tour en nu Parijs-Nice. De situatie waarin hij als Russisch staatsburger in verwikkeld is, zal zijn leven -zowel privé als professioneel- er ook niet makkelijker op maken. Te beginnen met de vlag die ontbreekt voor zijn naam in een klassement- of ritoverzicht. Gewoonweg belachelijk!

Turtlehead 13 maart 2022 om 20:39

Proficiat met de domste post vd dag.
Hij maakt, als Russisch sporter, gewild of ongewild reclame voor een misdadig regime dat burgers doodschiet. Hij mag blij zijn dat hij nog mag meedoen.

Dikke Man 13 maart 2022 om 20:41

Hij zou met goed geweten momenteel niet eens die Russische vlag voor zijn naam willen hebben. De Russen schamen zich kapot.

Gaio Svetonio 13 maart 2022 om 22:38

@Turtlehead

Rijdt Vladov voor een Russische staatsploeg? Uit hij zijn goedkeuring voor de oorlog? Kan hij er iets aan dien dat ie in Rusland geboren is? Dragen zijn prestaties bij tot de oorlog?
Over domne opmerkingen gesproken…

Turtlehead 13 maart 2022 om 23:10

Gaio S: Rijdt WvA voor de Belgische Staatsploeg? Nee. En toch is hij groot nieuws in de Belgische pers. Dat dus.

Kopinkas 14 maart 2022 om 00:04

@Turtlehead
Is Vlasov (en bij uitbreiding wielrennen tout court) groot nieuws of zelfs maar nieuws in de Russische pers? Neen. Dat dus.

Turtlehead 14 maart 2022 om 11:11

@Kopi: hij presteert ook niet momenteel ;)

Wheely 13 maart 2022 om 22:06

Maar geen woord over Putin nee nee
Zeg geen woord over Putin…

jomaxman4 14 maart 2022 om 12:10

Hij heeft zich al uitgesproken tegen oorlog of dient hij bij elke vraag daarmee te antwoorden?

Wheely 14 maart 2022 om 12:29

Dat klopt. Het is een verwijzing naar een liedje wat je waarschijnlijk niet kent.