Aleksandr Vlasov komt goed weg na val: “Alleen wat schaafwonden”
foto: Cor Vos
donderdag 7 juli 2022 om 19:48

Aleksandr Vlasov komt goed weg na val: “Alleen wat schaafwonden”

Aleksandr Vlasov leek vandaag in de zesde etappe van de Tour de France kostbare tijd te verliezen na een valpartij in de laatste tien kilometer, maar de klassementskopman van BORA-hansgrohe wist – met hulp van zijn ploeggenoten – alsnog terug te keren in de eerste groep. Vlasov kwam dus met de schrik vrij na een hectische slotfase.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Met nog goed tien kilometer te gaan kwamen meerdere renners ten val in een verraderlijke bocht. Ook Vlasov maakte kennis met het Franse asfalt en was vanaf dat moment op achtervolgen aangewezen. Zijn ploeggenoten moesten vervolgens alle zeilen bijzetten om de scheve situatie nog recht te zetten. “De renner voor me ging tegen de grond en ik kon echt geen kant op”, blikt Vlasov op de website van zijn ploeg terug op de etappe.

“Mijn ploeggenoten besloten direct te stoppen, waarna ze een fantastische prestatie hebben geleverd om me weer terug naar het peloton te brengen. Zo kon ik op vier kilometer van de finish weer aansluiten.” Vlasov wist zich in de daaropvolgende kilometers goed voorin te handhaven en kwam uiteindelijk als zestiende over de streep, op vijf seconden van zijn grootste concurrenten voor het algemeen klassement.

In de stand om de gele trui staat Vlasov nu zevende, op 52 seconden van de nieuwe geletruidrager Tadej Pogačar. De kopman van BORA-hansgrohe kijkt ondanks zijn valpartij met vertrouwen uit naar de komende etappes. “Ik voelde me de hele dag goed en gelukkig kon ik ook na de crash nog flink doortrappen. Ik heb alleen wat schaafwonden overgehouden aan de val, het stelt verder niet zoveel voor.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2022 19:58
Dit was ook een speciale, nu was het Vlasov maar sowieso ging er een opknallen. Lag echt perfect ervoor dat stuk meubilair.
7 juli 2022 21:54
Wat trouwens weer blunder bij NOS, gezegd dat hij minuut verloor gisteren al dat dat van Aert geel kwijt was
    7 juli 2022 22:29
    Lees je zin nog eens een keer na
    8 juli 2022 09:29
    Bij Sporza zeiden ze hetzelfde toen dat clubje Bora-renners op een minuut finishte.
8 juli 2022 09:33
Ik kijk eigenlijk NOS voor Nederlandse interviews, mag Clement nog wel horen. Bobby bij Eurosport is ook niks, continu het Jumbo evangelie aan moeten horen, mis Jeroen en Karsten

Reacties zijn gesloten.