Aleksandr Vlasov: “Ik ben blij met een derde plek”

zondag 16 augustus 2020 om 09:48
Aleksandr Vlasov: “Ik ben blij met een derde plek”

foto: Cor Vos (archief)

Jakob Fuglsang wist gisteren met verve de Ronde van Lombardije te winnen. De Deen kon in de finale rekenen op zijn jonge ploeggenoot Aleksandr Vlasov. De Russische klimmer reed een ijzersterke wedstrijd en wist zelf ook nog een podiumplaats uit de brand te slepen.

Het was Vlasov die op de Muro di Sormano de groep der favorieten flink wist uit te dunnen. In de finale bleek de winnaar van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge ook nog sterk genoeg om mee te gaan met Fuglsang en George Bennett. Vlasov reed uiteindelijk de longen uit zijn lijf om kopman Fuglsang aan een prestigieuze zege te helpen.

“We kunnen terugkijken op een goede dag”, zo reageerde Vlasov vlak na de finish. “We bleven gegroepeerd rijden en namen ook onze verantwoordelijkheid. We hebben echt geweldig teamwerk geleverd. Ik heb geprobeerd om Jakob zo lang mogelijk bij te staan. In de absolute slotfase heb ik vervolgens voor mijn eigen tempo gekozen.”

“Het was echt een lange en zware wedstrijd”, aldus Vlasov, die bezig is aan een uitstekend seizoen in dienst van Astana. De 24-jarige renner zal later dit seizoen nog deelnemen aan de Giro d’Italia.


Lees ook: Portret van Aleksandr Vlasov 

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 16 augustus 2020 om 10:11

Zolang hij maar niet de stomme beslissing neemt om elders te gaan koersen gaat dit een grote renner worden.

Wheely 16 augustus 2020 om 10:23

Goede timing dat WF het portret van deze man geplaatst heeft in aanloop naar Lombardije en dat hij bevestigd met een podiumplek. Het artikel werd zelfs nog genoemd op Eurosport.

De grote revelatie dit seizoen tot dusver.

Japsie 16 augustus 2020 om 10:24

Zit daar prima op zn plek toch? Kan op termijn mooi t stokje van Fuglsang overnemen, wellicht al volgend jaar.

Wheely 16 augustus 2020 om 10:38

De Giro wordt al interessant, misschien dat hij daar al de betere blijkt tov Jakob op lange beklimmingen. Fuglsang zal zeker voor het eendagswerk nog wel een poosje doorkunnen als kopman.

Joachim 16 augustus 2020 om 10:36

Schaduwfavoriet voor de Giro? Ik hou er alleszins rekening mee.

Jan Blokland 16 augustus 2020 om 10:46

Fantastisch talent. Gaan we nog veel van horen. Weer een jonge renner die doorbreekt.

Schollekop 16 augustus 2020 om 17:06

Goede renner, maar sinds dat enorme Russische staatsdopingschandaal heb ik het niet zo op russen. Maar goed dat is misschien ten onrechte. Geef hem het voordeel van de twijfel.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair