Aleksandr Vlasov grijpt eindzege Ronde van Valencia: “Blij met mijn vorm”

zondag 6 februari 2022 om 19:52
Aleksandr Vlasov grijpt eindzege Ronde van Valencia: “Blij met mijn vorm”

foto: Cor Vos

De Ronde van Valencia is bijgeschreven op het palmares van Aleksandr Vlasov. Na zijn dubbelslag in de klimrit naar Antenas del Maigmó kwam zijn leidende positie niet meer in gevaar. De slotrit doorstond hij ook met verve. “We hebben vijf perfecte dagen gehad hier”, vertelt de Rus.

“Ik ben heel blij dat ik de eindzege mee naar huis kan nemen”, aldus de klimmer van BORA-hansgrohe. “We hebben als ploeg goed samengewerkt en ik wil mijn teamgenoten heel erg bedanken voor het werk dat ze elke dag gedaan hebben. Ik ben blij met mijn vorm en denk dat we een goede basis hebben gelegd richting de volgende doelen.”

Ook ploegleider Jean-Pierre Heynderickx van BORA-hansgrohe benadrukt de samenwerking van de ploeg in de Spaanse ronde. “Vandaag was er nog een beetje stress aan het begin van de etappe, omdat een paar klassementsploegen in de aanval wilden gaan. Maar de jongens hebben geweldig werk geleverd en alles onder controle gehouden. Ik ben meer dan trots hoe we gereden hebben”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

wimvl 6 februari 2022 om 21:23

Vlasov verdiende winnaar. Mooie koers gezien.

0
Gunther Leonhardt 7 februari 2022 om 08:26

Ik ben benieuwd naar de prestaties van Vlasov in de UAE tour en Evenepoel in de Algarve. Hou presteert Vlasov tov Pogacar en Dumoulin? Wat doet Evenepoel tegen Pidcock en Gaudu en vooral, is er iets tegen hem te doen in die tijdrit van 32 km?

Ik kijk er nu al naar uit.

0
KimJungPoels 7 februari 2022 om 08:39

Met die tijdrit kan Evenepoel haast niet verliezen. Die heeft minuten voorsprong op Gaudu enzo op aankomsten waar je nauwelijks tijd kan winnen.

In UAE is meer de vraag wat Dumoulin kan tegen Pogacar en Vlasov. Of eigenlijk gewoon, is er iemand die het Pogacar lastig kan maken.

0
Steven_E 7 februari 2022 om 09:20

Almeida staat niet op de lijst voorlopig, wel Kung & Thomas.

0
Gunther Leonhardt 7 februari 2022 om 09:40

@ArdensDrieluik: Almeida rijdt de UAE Tour. Ik ben vooral nieuwsgierig naar Pidcock. Hoewel hij in tegenstelling tot Evenepoel al wel een grote ronde heeft uitgereden, heeft hij op het hoogste niveau in het rondewerk nog niets bewezen. Zijn resultaten in rondes als U-23 renner waren wel uitstekend.
Zijn capaciteiten als tijdrijder zijn me onbekend, maar het zou me niets verbazen dat zo’n alleskunner als hij in die discipline op z’n minst de schade kan beperken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone