Alejandro Valverde: “We zullen het blijven proberen”

donderdag 19 juli 2018 om 08:47
Alejandro Valverde: “We zullen het blijven proberen”

Movistar was gisteren in de rit naar La Rosière een van de ploegen die de wedstrijd wist te kleuren. Alejandro Valverde trok onderweg ten aanval, maar aan het einde van de dag staat de Spaanse formatie met lege handen.

“We hebben onze troeven uitgespeeld, zoals we gepland hadden”, blikt Valverde terug op de site van zijn ploeg. “Wij waren de ploeg die het meeste probeerde om iets anders te doen. Complimenten voor Sky. Zij waren superieur, maar we zullen het opnieuw proberen in het restant van de Tour. Er komt nog genoeg aan en nu volgt de zwaarste Alpenrit. We hebben goede herinneringen aan de rit naar Alpe d’Huez. We zullen blijven proberen om de schitteren in deze wedstrijd.”

Nairo Quintana kwam op 59 tellen van winnaar Geraint Thomas over de finish. “We wilden er een mooi spel van maken. Maar om eerlijk te zijn, voelden we ons in de finale niet zoals we hoopten. Het was de hele dag een snelle koers. We hadden moeite met het tempo. We hebben een paar seconden verloren, maar ik hoop dat ons doel om mee te strijden in deze wedstrijd niet in gevaar komt.”

Mikel Landa moest 1 minuut en 47 seconden toegeven. “Deze dag was simpelweg te zwaar voor mij. Mijn rug deed pijn aan de voet van de klim en ik kon het tempo niet volgen. Ik zal met de artsen overleggen hoe ik nu verder moet”, geeft hij aan. “De slotklim lag Nairo en mijzelf niet echt”, vervolgt hij. “Het lag ‘powerklimmers’ als Geraint Thomas beter. Nu wacht de beklimming naar Alpe d’Huez, een monsterlijke etappe. We moeten blijven proberen om er een harde koers van te maken.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

IlPirata 19 juli 2018 om 08:52

Laten we hopen dat movistar het sky nog moeilijk kan maken.
Anders kunnen ze gewoon volgend jaar 1 vd 3 grote mannen naar de giro sturen.

Wielrennertje 19 juli 2018 om 08:58

Een van de weinige die iets heeft geprobeerd tegen Sky, naast Dumoulin niemand eigenlijk. Is ook de eerste keer dat hij z’n kansen opoffert. Vraag me af of hij nu gaat knechten.

ah-ja 19 juli 2018 om 09:00

Landa heeft op die manier wel recht op een TUE. Verwacht ik nog wel wat van

elrio 19 juli 2018 om 09:00

Het zou wel opvallend zijn als ze in de giro met Carapaz een beter resultaat halen dan in de tour waar ze al hun troeven hebben ingezet.

zomaareens 19 juli 2018 om 09:01

Valverde gaat nog een keer aanvallen vandaag. Rijdt zich zo weer terug in de top 10

VerstandOpNul 19 juli 2018 om 09:01

Ik had er meer van verwacht.. Die drie kopmannen met hun salvo’s aan demarrages..

Sephiroth 19 juli 2018 om 09:04

Ik gun het de oude dopeur stiekem toch wel een beetje. Hij koerst de laatste paar jaar steeds attractiever en dat mag worden beloond. Daarnaast zou het gewoon mooi zijn voor de sport als sky helemaal kraakt en er een anti-trein tactiek beloond wordt.

Frits des Jeux 19 juli 2018 om 09:08

Rijdt een sterk seizoen, maar vooralsnog rondom de grote doelen die hij zichzelf gesteld heeft. In de Waalse klassiekers was hij minder dan vorige jaren en in de Tour lijkt hij ook niet het niveau te hebben voor de plekken op het podium.

Natrix maura 19 juli 2018 om 09:11

Landa is hard gevallen. Wellicht in de Pyr. stukje beter.

martini151 19 juli 2018 om 09:11

@elrio

Ik schat een 8e plaats in de tour met die deelnemersveld toch hoger in dan een 4e plaats in de Giro van dit jaar.

Scott Sunderland 19 juli 2018 om 09:16

Ze waren gewoon niet goed genoeg. Geen van drieën. Je kunt wel willen maar als je niet kan, houdt het ook op. Ze wilden de Tour winnen maar als ze deze lijn doortrekken zal er niemand van de ploeg het podium halen. De grote woorden van voor de start van de Tour worden niet omgezet in daden. Valverde die even vooruit rijdt ja, en dan door het ijs zakt.

Kraanwater 19 juli 2018 om 09:19

@wielrennertje we moeten Dan Martin natuurlijk niet vergeten ;-) wat een coureur is dat. Geweldig

Panter 19 juli 2018 om 09:22

Valverde is gewoon niet in vorm. Heeft wss te maken met zijn leeftijd. Hij moet nu niet te diep gaan. Knechten voor nairo en dan focussen op het wk om eindelijk eens die trui pakken zo kan hij er een mooi afscheidsjaar van te maken volgend jaar. Landa daarentegen valt mij zeer tegen. Nairo die koerst altijd dom enigste opdracht was froome volgen die laat hij dan ook nog eens gaan.

LB117 19 juli 2018 om 09:31

Valverde, gaat gewoon keihard af..Hoe kan je denken (T Zonneveld) dat deze oude krijger de tour gaat winnen, de afgelopen 15 jaar 1x podium gereden. tss

Ik verwacht van Movistar nog wel het 1 en ander.. en 6e 8e en 11e plaats zou wel een afgang zijn zeg!

r_nijman 19 juli 2018 om 09:42

Jongens, dit was 1 bergetappe. Wielrennen is geen kwestie van copy paste naar de volgende etappes. Niemand weet hoe diep Froome, Dumoulin en Thomas hebben moeten gaan voor het resultaat van gisteren. Wie weet fladdert Nairo er vandaag wel van weg op een klim die hem veel beter ligt en moeten de bovenstaande 3 passen. Parijs is nog ver. En dat Landa niet optimaal presteert is gezien zijn valpartij afgelopen zondag ook niet heel gek, toch?

Bertvd 19 juli 2018 om 09:43

Zo, dat hele Movistar was toch wel echt de verliezer van gisteren. Temeer als je het vergelijkt met bijvoorbeeld TLJ. Movistar ging het grote Sky wel even te lijf. Jaja

Wheely 19 juli 2018 om 09:52

Wach maar tot ze in de Pyreneeën zijn, dat werk ligt ze veel beter en daar gaan ze pieken.

Frits des Jeux 19 juli 2018 om 09:54

@rnijman probleem met Quintana is dat hij al 2 minuten achter ligt op Froome en iets minder op Dumoulin, maar dat hij met het oog op die tijdrit er minstens 2 voor moet komen te liggen. Dus al maakt hij iets tijd goed dan nog is hij voorlopig geen gevaar voor Sky.

Jan Blokland 19 juli 2018 om 10:01

Hoe kan men hier zeggen dat Valverde keihard afgaat.
Hij doet tenminste wat, evenals D. Martin en Dumoulin.
Maar tegen zo'n blok van Sky is gewoon niet te koersen. Froome hoeft niets te doen, dan alleen maar te volgen en de laatste twee á drie kilometer flink gas te geven.
Dumoulin, Martin, Valverde reageren op alles wat gaat van Sky.
Wat ik niet begreep gisteren was het tempo van Nibali en Pellizotti. Sky werd in een zetel naar de overwinning gebracht.

Alexander 19 juli 2018 om 10:02

Ik verwacht een slagveld in de Pyreneën. 3de week zal zwaarder zijn voor de Giro mensen(normaal gesproken). Tevens heb je bijvoorbeeld Kruiswijk die juist altijd extra goed wordt in de 3de week. Daarnaast Thomas die vaak een of 2 off days heeft gehad in grote ronde, Landa, Majka en Mollema die kunnen herstellen van hun kwetsuren. Roglic die eigenlijk voor het eerst een grote ronde klassement rijdt. Kortom het kan echt nog alle kanten op. Quintana en Valverde gaan echt nog wel 1 of 2 dagen oorlog maken. Maar voornamelijk erg blij mee dat die oude krijger het probeert. Mogen andere teams een voorbeeld aan nemen. Denk dat als Valverde en Dumoulin nog 1 of 2 mensen erbij hadden gehad zij het net wel hadden gehaald.

Geit in mijn Kelderman 19 juli 2018 om 10:02

@r nijman. Ik hoop met je mee maar dat de recente Tours bewijzen toch dat sky de Tour akelig saai weet te maken. Hoe vaak heeft Quintana Froome op forse achterstand gereden? Kan me alleen de alpe herinneren in 2015.

Ik ga vanmiddag geen vrij meer nemen. De wurggreep van de koers door sky ontneemt mij het plezier wel.

Rhohan 19 juli 2018 om 10:32
Quote:
Ik ga vanmiddag geen vrij meer nemen. De wurggreep van de koers door sky ontneemt mij het plezier wel.

Waarom zou je in godsnaam vrij nemen voor de Tour… Tijdens je werk kan je het prima volgen op de radio of via een streampje.

goalgettert 19 juli 2018 om 10:37

Hoop vandaag of in het restant weer de echte Landa te zien! Hoe die weg kan fladderen en durft aaan te vallen vind ik altijd prachtig om te zien!

Jean Dumas 19 juli 2018 om 10:38

Soler heeft Valverde aan gort gereden.

dikkechaap 19 juli 2018 om 10:51

Ik begrijp weinig van de mensen die quintana verwijten dat hij niet meesprong met Froome gisteren. Ook al was het op een vlakker stukje, het was toch gewoon duidelijk dat hij tekort kwam om te volgen?

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair