Alejandro Valverde slaat de Waalse Pijl wellicht over

woensdag 15 juli 2020 om 19:45
Alejandro Valverde slaat de Waalse Pijl wellicht over

foto: Cor Vos (archief)

Alejandro Valverde is met vijf zeges recordhouder in de Waalse Pijl, maar zijn ploeg Movistar laat aan Sporza weten dat de klassieker momenteel niet op zijn programma staat. De reden: Valverde denkt vooral aan het WK wielrennen in Zwitserland.

De 40-jarige Valverde hoopt op 27 september een gooi te doen naar een tweede wereldtitel. Drie dagen later staat al de 84e editie van de Waalse Pijl op het programma. Valverde zal wel gewoon aan de start staan van Luik-Bastenaken-Luik, het Waalse wielermonument staat precies één week na de mondiale titelstrijd op het programma.

Eerder liet teammanager Eusebio Unzué al weten dat Valverde zijn seizoen normaal gesproken zal beginnen in eigen land met de Ronde van Burgos. De veelwinnaar zal vervolgens meedoen aan het Critérium du Dauphiné en de Spaanse kampioenschappen in de provincie Jaén, allemaal in aanloop naar de Tour de France.

Na het WK wielrennen en Luik-Bastenaken-Luik is het tijd voor de Vuelta a España. Valverde wist vorig jaar nog als tweede te eindigen in zijn thuisronde, alleen Primož Roglič bleek sterker na 21 etappes. Het is onduidelijk of Valverde voor de Vuelta nog zal deelnemen aan de Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem.

Dit artikel delen:

12 Reacties

KimJungPoels 15 juli 2020 om 20:03

Niet onverstandig denk ik. Deze taaie koning van Huy is inmiddels toch wel iets van zijn explosiviteit kwijt en gaat het denk ik sowieso afleggen tegen Alaphilippe, Fuglsang en wellicht ook het EF duo Woods en Higuita.

Dus op deze manier wordt ie toch wat minder onttroond. ;)

Rawolf 15 juli 2020 om 20:15

Fuglsang? Die is zeker niet explosief genoeg.

De favorieten heten Alaphilippe, Higuita, Roglic en Pogacar.

KimJungPoels 15 juli 2020 om 20:21

ja, die Fuglsang die er vorig jaar tweede was, in dezelfde tijd als Alaphilippe zeg maar… die kan tegenwoordig alles. ;)

Romāns Vainšteins 15 juli 2020 om 20:22

Ik hoop da Teuns zich er weer tussen weet te wurmen en jaren na zijn doorbraak de koers pakt die hij zo graag wilde winnen. Mijn gewenste overwinnaar voor deze verder draak van een koers.

ChefSpijker 15 juli 2020 om 20:43

Fuglsang zal deze ook wel laten lopen een paar dagen voor de Giro-start. En bij al die andere genoemde namen is het ook maar de vraag hoeveel ze over hebben na een Tour + WK-wegrit vlak voor WP. Kan best eens een erg zwak deelnemersveld worden voor WP dit jaar.

Brabander 15 juli 2020 om 21:18

Draak van een koers? Ja. Maar die Muur is gewoon fantastisch. Gewoon het WK voor de explosieven onder ons

Romāns Vainšteins 15 juli 2020 om 21:26

De muur is best tof maar het traject er naar toe met al tweemaal die muur en wat rondgerijd in verre van het mooiste gedeeltes van Wallonië een stuk minder. Een uniekere aanloop, zeg start in Arlon en dan zigzaggend omhoog, met een passage in Namur (heeft die citadel een doorlopende weg er op?) dan langs de Maas en een enkele ijskoude finish op die etter, betere shit.

Volgens mij krijg je dan ook iets meer spanning of het samen aankomen wordt, de koers is te kort om op taaiheid verschil te maken en te eenzijdig om met een truc te winnen nu.

Limal 16 juli 2020 om 08:11

Ik zou zeker ook Schachmann niet vergeten…

SoloSlim 16 juli 2020 om 09:58

@ chefspijker +1
Hopelijk krijgen we dan een meer open koers.. geen controlerende ploegen meer.

skylimit 15 juli 2020 om 21:51

Och, ik denk niet dat Valverde zich zorgen om de Waalse Pijl hoeft te maken. Die koers
zal toch wel door een burgemeester worden afgelast vanwege het feit dat hij zijn bevolking wil beschermen.

snoek1974 16 juli 2020 om 07:07

Veel renners hebben ander schema , mogen we klassiekerspel weer nieuwe renners selecteren anders wordt dit een geluk spelletje wie wat rijdt nog meer dan normaal

Lance4eva 16 juli 2020 om 10:06

Ja.

Headlines

Materiaalzone

Populair