Alejandro Valverde rijdt nog vier koersen voor wielerpensioen

maandag 26 september 2022 om 19:15
Alejandro Valverde rijdt nog vier koersen voor wielerpensioen

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde zal dit seizoen nog vier wedstrijden betwisten en dan zit zijn wielercarrière erop. De 42-jarige Spanjaard werkt met de Coppa Agostoni, Giro dell’Emilia, Tre Valli Varesine en Ronde van Lombardije nog vier Italiaanse najaarskoersen af.

Valverde zal ongetwijfeld nog willen schitteren in de laatste wedstrijden uit zijn carrière. De Coppa Agostoni staat donderdag op het programma, gevolgd door de Giro dell’Emilia (1 oktober), Tre Valli Varesine (4 oktober) en de Ronde van Lombardije (8 oktober). “Het is het moment om een laatste keer te genieten, en hem te bedanken”, vat zijn ploeg Movistar het samen op social media.

Over zijn loopbaan is Valverde meer dan tevreden, liet hij onlangs nog blijken in een interview met de Spaanse sportkrant AS. Hij won het WK, vier keer Luik-Bastenaken-Luik, vijf keer de Waalse Pijl, de Vuelta a España, vier Touretappes, twaalf Vuelta-ritten en nog veel meer. “Als ik realistisch ben, mis ik niets. Er zijn altijd grotere uitdagingen, maar ik heb veel meer bereikt dan ik had verwacht toen ik begon. En ik heb er echt van genoten”, blikt hij terug.

“Het WK dat ik won in 2018, dat was heel bijzonder”, gaat Valverde verder. “Het fietsen is de moeite en alle opofferingen meer dan waard geweest. We hebben genoten, met familie, kinderen, vrienden. Wat ik volgend jaar ga doen bij Movistar, dat weet ik nog niet. We moeten nog met de ploeg gaan zitten en daar naar kijken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

lo squalo dello Stretto 26 september 2022 om 19:35

Beste renner van deze eeuw

3
Abdel-Kader Zaaf 26 september 2022 om 19:44

En wielrenner van het jaar 2022.

0
evanderwel 26 september 2022 om 22:16

Ik las even vier seizoenen ipv vier koersen. Wishfull thinking denk ik.

2
Promiz Rigloc 27 september 2022 om 01:12

Prachtige renner, en wat een palmares !!!

133 zeges, waaronder 4x Luik-Bastenaken-Luik, 5x Waalse Pijl, Vuelta, WK, 2x Classica San Sebastian.

Twintig maal top tien in een grote ronde gereden en daarnaast ook Baskenland, 3x de Ronde van Catalonië, 2x Dauphiné. enz enz enz enz. Te veel om op te noemen eigenlijk.

Ik zal hem missen ‘El imbatido’, thx voor twintig jaar wielergenot !!

2
Abdel-Kader Zaaf 26 september 2022 om 19:43

Naar zijn zin gehad en veel poen verdiend. Geen slechte deal. Volgens mij ook best een aardige kerel.

0
mightymert 26 september 2022 om 19:44

Als ik Movistar was zou ik een flinke zak geld aanbieden om zich aub nergens mee bemoeien. Vraag me toch af wat hij bij zou kunnen brengen.
Geweldige palmares, dat dan weer wel.

0
Mwielerfan 26 september 2022 om 20:59

Gezien de tactische breinen in de huidige ploegleiding kan hij zomaar nog wat toevoegen

3
Posterix 27 september 2022 om 14:44

De huidige tactische breinen hebben geen enkele vinger in de pap. De pap zat namelijk al vol met de vingers van Valverde.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone