Alejandro Valverde: “Kwam minder kracht uit mijn benen dan ik had gewild”

maandag 23 april 2018 om 10:12
Alejandro Valverde: “Kwam minder kracht uit mijn benen dan ik had gewild”

foto: Sirotti

Alejandro Valverde was voorafgaand aan de Ardennenklassiekers de grote favoriet voor zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik, maar kon beide koersen niet winnend afsluiten. Zondag slaagde de Spanjaard er niet in zijn vijfde L-B-L te winnen, maar ontevreden kan hij niet zijn. “We hebben alles gegeven”, zegt hij tegenover Cyclingnews.

“Ik weet niet of het het resultaat was van de luchtvochtigheid en de hitte”, zoekt Valverde naar een reden van zijn mindere presteren. “Toen het tempo op een normaal niveau lag voelde ik me goed, maar toen ik meer wilde geven, kwam er minder kracht uit mijn benen dan ik had gewild.”

De viervoudig winnaar in Luik twijfelde vooraf niet aan zijn vorm. “Als alles goed ging, denk ik dat ik sterker was geweest dan de rest van de groep, maar ik kon niet meer geven dan ik heb gedaan.” Ondanks zijn dertiende plaats is hij tevreden over zichzelf en het team. “We hebben alles gegeven. Men moet zich meer bewust zijn van hoe moeilijk het is om altijd te winnen.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

ikbenprocycling 23 april 2018 om 10:15

hoeft zich inderdaad niet te schamen.

Romāns Vainšteins 23 april 2018 om 10:21

Raar dat hij tevreden is over zijn team want hij heeft veel te lang alleen gezeten waar een voor hem jagende topknecht node gemist werd. De andere tweetallen zouden per definitie 1 man uitschakelen en de ander met Valverde en Alaphilippe opzadelen met een jacht, het was echt aan Movistar om de boel te dichten en de gehele omkadering lag er al af.

Cadellie 23 april 2018 om 10:23

Valverde is ook maar een mens

ronddraaien 23 april 2018 om 10:28

Op pensioen dan maar zeker?

ikbenprocycling 23 april 2018 om 10:28

Inderdaad, itt WP liet zijn team het hem gisteren zelf opknappen. Ik zou Landa’s evaluatie wel even willen vernemen.

F e r o x 23 april 2018 om 10:35

Was waarschijnlijk toch iets te vroeg al in piekvorm. Heeft weer als een gek getraind vorig jaar na zijn gebroken knieschijf. Zal er wel weer staan tegen de Tour.

skylimit 23 april 2018 om 10:44

Miste de laatste 20km een goede knecht, anders had hij kunnen wachten met aanvallen tot op de St. Nicolas om het daar zoals Vanendert te proberen.

Djoop 23 april 2018 om 10:47

Vond het maar matig dat hij het liet lopen op het eind, maar niet zo matig als de andere gasten in mijn poule die daardoor meteen kansloos waren voor zege.

Samlambeej 23 april 2018 om 10:56

Echt geen sprake van een terugval bij Alejandro. Telkens onderweg zelf wat moeten opknappen en deed dat dan op verbluffende wijze. Het mankeerde aan een luitenant die alles op de ardennen zou zetten.

molovin 23 april 2018 om 11:13

Jammer, ik had toch stiekem gehoopt dat hij hem weer zou pakken. Zal er tegen de tour idd wel weer staan en garant voor 1 of 2 etappes.

Ik vond het gesprekje op Studio Sport zaterdag met hem wel leuk. Hij gaf aan dat hij helemaal passioneel van wielrennen is en dat als hij stopt met professioneel wielrennen hij gewoon door blijft trainen.

fringale 23 april 2018 om 12:25

Ik vond de inzinking van Matthews “historischer”

Veloburto 23 april 2018 om 13:25

Ik denk idd ook een te lang voorjaar achter de rug. Wilde zich extra bewijzen na die kniebreuk. Rust pakken en in de Tour zal hij er weer staan

Japsie 23 april 2018 om 15:10

Wat ik wel bijzonder vind is dat hij wil pieken op het WK en de aanloop ernaar toe is Zwitserland- Tour – Vuelta. Alejandro wil soms teveel denk ik wel eens. AL gun ik het hem van harte.

assen 23 april 2018 om 15:40

Hij valt zijn team niet af, wat ik netjes vind, ook al is het ‘oneerlijk’.
Zijn ploeg was inderdaad waardeloos; ze hoefden niet eens kopwerk te doen.

Meest waardeloze ploeg vond ik wel Bahrain-Merida; wat reden die beestachtig slecht zeg! Dan heb ik het vooral over de taktiek… die twee Italianen wilden niet voor elkaar onder doen? Kon1 van hen niet meespringen?

Wielrennertje 23 april 2018 om 16:32

Z’n team was gewoon slecht.. Normaal heeft hij mannetjes over in de heuvelklassiekers in de finale om problemen op te lossen, wat nogal energie kan besparen. De Tour zal weer een ander verhaal zijn en zie ik hem individueel nog flink wat klaar spelen.

Col du Bramont 23 april 2018 om 17:05

Een voor wieler begrippen met 38 jaar, inmiddels een man op leeftijd. Al moet je wel opmerken dat ie door zijn schorsing 2 koers jaren heeft gemist.
Kwam gisteren duidelijk tekort, niet zo vreemd, knap dat ie na zijn val nog terug wou komen. Mag nu ebike gaan rijden, heeft ie verdiend!

Headlines

Materiaalzone

Populair