Alejandro Valverde blijft ook na 2022 betrokken bij Movistar

maandag 27 december 2021 om 17:30
Alejandro Valverde blijft ook na 2022 betrokken bij Movistar

foto: Cor Vos

De 41-jarige Alejandro Valverde blijft na zijn wielerpensioen in 2022 betrokken bij Movistar. De Spanjaard heeft nog een tweejarig contract, wat betekent dat hij in 2023 een andere functie zal vervullen bij de Spaanse WorldTour-formatie.

“Ik heb nog een contract tot en met 2023 bij de ploeg”, zo laat hij weten in een interview met AS. “Ik zal vooral ambassadeur van het team zijn. Ook zal ik enkele dagen in de auto zitten als sportief directeur. Of dat mijn roeping is voor de toekomst? Dat weet ik nog niet.”

Eerder maakte Valverde al zijn programma bekend voor 2022, waarin onder meer de Ardennenklassiekers, de Giro en de Vuelta op het programma staan. Een druk jaar dus voor de Spanjaard, die blij is dat hij na dit jaar wat vaker met zijn gezin kan zijn. “Ik vind het moeilijk om weken of maanden weg te zijn van mijn gezin. De geestelijke en lichamelijke inspanning eist zijn tol, daarom is mijn wielerpensioen niet meer terug te draaien.”

“Ik ben verheugd om na 2022 een nieuwe fase in mijn leven in te gaan. Misschien zal ik een traan laten, maar ik denk meer voldoening te voelen. En ik verlaat de mensen om mij heen ook zeker niet, ik laat alleen de druk om altijd maar te moeten presteren achter”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Franco Ballerini 27 december 2021 om 17:45

Sportief directeur Valverde stapt in 2023 uit de auto: ik zal het jullie nog één keer voordoen, jongens. Waarop niemand van de Movistar ploeg hem kan volgen.

0
Michelangelo 27 december 2021 om 17:48

dat was ook mijn gedachte Franco…

Op die ouwe lijkt geen sleet te zitten. Nog altijd het beste wat Movistar te bieden heeft.

0
Titaantje 27 december 2021 om 19:53

qua klassementen zit er natuurlijk wel wat sleet op. Die rijdt hij, in elk geval in grote rondes, inmiddels niet meer echt. En daar was Superman hem vorig jaar natuurlijk duidelijk in voorbij (Mas ook) en Quintana / Landa eerder ook (maar dat wilde hij toen nog niet toegeven, dat lijkt nu met Mas beter te gaan).

0
Cochise 27 december 2021 om 18:32

Misschien zegt de netflix-reeks niet alles, maar ik was daar toch altijd teleurgesteld in “het grote voorbeeld” of “de ervaringsdeskundige” Valverde. Als de rest van de sportieve staff nog geen plan had voor de belangrijkste bergritten en aan de renners zelf vroeg wat zij zouden doen kwam er ook niet meer uit dan “Vamos, vamos, alles geven”. Waarna Soler zich standaaed al op de eerste viaduct te pletter reed op kop van het peloton.

0
Murcia 27 december 2021 om 18:42

Valverde weet het aan de ene kant niet beter, hij heeft alleen maar met Eus gewerkt die nooit het nut inzag van het samenkomen voor het seizoen om elkaar te leren kennen en ploegleiders werden vooral uitgezocht op het aantal dienstjaren als renner bij de ploeg en niet op leiderschapskwaliteiten of tactisch inzicht, Annemiek gaf al aan dat het bij de dames ook bedroevend is qua plan voor de wedstrijd. Bovendien is Piti vooral geïnteresseerd in zijn eigen prestaties en het team dient daar als vehikel voor. Over Soler kan ik voor de volle 100% met je mee gaan, die heeft totaal geen koers verstand en is erg gevoelig voor zinloos opjutten. Jammer dat Peiper stopt bij UAE want die zou hem misschien wat kunnen bijbrengen op dat gebied.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone