Alberto Dainese vierde in massasprint: “Ik zat te ver toen ik mijn sprint begon”

dinsdag 17 augustus 2021 om 19:28
Alberto Dainese vierde in massasprint: “Ik zat te ver toen ik mijn sprint begon”

foto: Cor Vos (archief)

Alberto Dainese behaalde in de vierde etappe van de Vuelta a España 2021 een vierde plaats. De jonge Italiaanse sprinter moest in Molina de Aragón alleen Fabio Jakobsen, Arnaud Démare en Magnus Cort voor zich dulden. “Ik hoop dat ik deze uitslag nog kan verbeteren”, kijkt hij hoopvol vooruit.

“Het was een rustige en relaxte etappe”, aldus Dainese. “Met nog 25 kilometer te gaan probeerden we de ploeg te organiseren en naar voren te gaan. Het ging deels naar beneden en dus was het super snel en hectisch. Een paar keer raakten we elkaar kwijt, maar we vonden elkaar weer goed terug.”

“De ploeg heeft hard gewerkt om mij in positie te brengen voor de korte klim met nog drie kilometer te gaan. Vanaf daar heb ik een beetje gefreestyled. Ik zat te ver toen ik mijn sprint begon, maar ik merkte dat ik wel de benen had. Ik voelde mij beter dan de dagen hiervoor, dus ik hoop dat ik deze uitslag nog kan verbeteren”, vertelt de 23-jarige spurter.

Ploegleider Matt Winston is blij met de uitslag die Dainese neerzette. “Hij reed een redelijke sprint en behaalde zijn eerste top-10 in een grote ronde. Dat was een goede prestatie. Morgen gaan we er weer voor.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 17 augustus 2021 om 19:57

Volgende keer betere cooporation. En het proces is ook belangrijk.

Titaantje 17 augustus 2021 om 20:18

Om deze Dainese als eerste over de finishlijn te krijgen moeten vooral Jakobsen, Philipsen en Demare even goed coopereren

ssj 17 augustus 2021 om 20:56

Wel fijn dat ie de schuld bij zichzelf legt. Kan z’n ploeggenoot die mocht sprinten in Tour nog wel wat van leren.

Sunny W 18 augustus 2021 om 07:29

Prima resultaat voor Dainese

Michelangelo 18 augustus 2021 om 08:27

Als je deze verhalen steeds hoort, van sprinters die uit positie zijn, dan is het werk van DQS des te knapper. Slechts zelden is hun sprinter uit positie.

Overigens moeten andere ploegen misschien wat minder aandacht besteden aan hun trein. Veel renners kijken daardoor meer achter zich dan voor zich uit. Gewoon je renner voorin afzetten, eventueel met 1 piloot erbij, en vanaf daar gaan werken. De kans dat een treintje van 2 ontspoord is een stuk kleiner dan dat je een treintje van 4 in de soep rijdt en elkaar daarna weer moet opzoeken.

Mystery Rider 18 augustus 2021 om 14:18

Er zijn natuurlijk heel weinig ploegen die echt een treintje hebben dat werkt – DQS natuurlijk en Lotto Soudal wanneer er voor Ewan geknokt wordt. Vaak zien we veel treintjes naast elkaar maar er zijn er maar een paar die het succesvol afwerken. Jumbo voor Groenewegen en eigenlijk ook wel Alpecin doen het goed. Wel opmerkelijk dat het allemaal Belgisch/Nederlandse ploegen zijn :)

Ga volledig met je akkoord, sommige ploegen zouden er baat bij hebben slechts met zijn 2-en te strijden in de kop van het peloton, maakt het bovendien wat minder druk. Helaas is niet elke sprinter zoals Sagan, die van wiel naar wiel huppelt en hebben de meeste sprinters nood aan een verdere omkadering!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair