Alberto Bettiol mist Italiaanse voorjaarskoersen na coronabesmetting

donderdag 3 maart 2022 om 10:02
Alberto Bettiol mist Italiaanse voorjaarskoersen na coronabesmetting

foto: Cor Vos

Alberto Bettiol zal niet deelnemen aan de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. De renner van EF Education-EasyPost moet de drie Italiaanse voorjaarkoersen aan zich voorbij laten gaan, omdat hij te verzwakt is na een coronabesmetting. Dat vertelt de voormalig winnaar van de Ronde van Vlaanderen in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Bettiol verwacht de komende maand nog wel in actie te komen, maar slaat de grote wedstrijden over. “Met mijn coach Leonardo Piepoli en ploegleider Charles Wegelius hebben we besloten dat ik op 16 maart terugkeer in Milaan-Turijn. Daarna doe ik Coppi e Bartali, van 22 tot 26 maart. Corona heeft me verzwakt: ik was ziek van koorts en dysenterie”, aldus de Italiaan, die het seizoen nochtans goed begonnen was. In de Ster van Bèsseges werd hij tweede in het eindklassement.

Ronde van Vlaanderen
Hoewel de voornaamste Italiaanse koersen dus aan hem voorbijgaan dit voorjaar, hoopt Bettiol nog wel te schitteren op Belgische wegen. Hij richt zich met name op de Ronde van Vlaanderen. “In Coppi e Bartali zal ik vooral bezig zijn met kilometers maken. Misschien doe ik dan Dwars door Vlaanderen nog, voordat ik start in de Ronde. Als alles goed gaat, rijd ik ook nog Luik-Bastenaken-Luik.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

de adelaar 3 maart 2022 om 11:45

Balen, heerlijke renner…. Hopelijk op tijd voor de Ronde

0
jimmen 3 maart 2022 om 13:44

Dit vind ik echt jammer, had veel van hem verwacht dit jaar.

0
Rondje 25 3 maart 2022 om 15:59

Kan nog wel. Alleen niet in de klassiekers.

0
Krakowic 3 maart 2022 om 14:34

Leek inderdaad eindelijk weer eens goed in vorm aan een seizoen te beginnen. Mits helemaal fit, zo’n ongelofelijk fijne coureur!

0
Posterix 3 maart 2022 om 14:38

Ik vind die kop mooi. Der zit wat guitigs in en een beetje een boef.
Zoals Demare ook zo’n gezicht heeft zegmaar. Van mij mag hij er in zijn beste vorm bij zijn en nog winnen ook! Mooie coureur

0
Jean Dumas 3 maart 2022 om 15:54

Die Giro-rit vorig jaar staat nog vers in het geheugen.

0
Gunther Leonhardt 3 maart 2022 om 19:55

Verdomme toch. Hij stond in mijn Sporza ploeg en ik verwachtte veel van hem.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone