Alberto Bettiol niet in Tirreno-Adriatico na val in Strade Bianche

zondag 5 maart 2023 om 09:31
Alberto Bettiol niet in Tirreno-Adriatico na val in Strade Bianche

foto: Cor Vos (archief)

Update

Het was even schrikken op goed veertig kilometer van de finish in Strade Bianche. Alberto Bettiol bleef na een zware valpartij op de grond liggen, maar zijn ploeg EF Education-EasyPost heeft goed nieuws: de Italiaan heeft geen ernstige blessures overgehouden aan zijn val. Toch moet hij passen voor Tirreno-Adriatico.

Bettiol ging in kansrijke positie onderuit, net na het afdraaien van de 11,5 kilometer lange en zeer veeleisende Monte Sante Marie-strook. De 29-jarige coureur ging hard tegen de vlakte en bleef liggen. Het bleek het einde van zijn Strade Bianche, maar gelukkig voor Bettiol valt de schade mee.

Zijn Amerikaanse werkgever heeft inmiddels via social media laten weten dat de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2019 aan de val geen breuken heeft overgehouden. Bettiol heeft wel last van kneuzingen en er zijn ook aanwijzingen dat de renner kampt met een hersenschudding, al is dit nog niet zeker.

Bettiol blijft liggen na zijn val – foto: Cor Vos

Hij zal daarom maandag niet aan de start verschijnen van Tirreno-Adriatico. “We onderzoeken op dit moment of hij last heeft van een hersenschudding, nadat hij plots symptomen vertoonde. Jonathan Caicedo is zijn vervanger in Tirreno. Heal up, champ”, geeft EF Education-EasyPost aan op social media.

Lees ook:
Tom Pidcock soleert met groots nummer naar zege in Strade Bianche, bijrol Mathieu van der Poel
Dit artikel delen:

1 Reactie

lo squalo dello Stretto 5 maart 2023 om 10:37

Jammer dat hij zo vaak pech heeft; geweldige renner!

1

Headlines

Populair

Materiaalzone