Albert voert onemanshow op in BK veldrijden (+beeld)

zondag 9 januari 2011 om 15:59

Niels Albert heeft zich met overmacht gekroond tot Belgisch kampioen veldrijden. Op het strand van Sint Anneke in Antwerpen liet hij al na een kwart van de koers iedereen ter plekke om solo naar de zege te rijden. Bart Wellens ging met het zilver aan de haal, Kevin Pauwels legde beslag op het brons. Titelverdediger Sven Nys kende een complete offday en gaf gedesillusioneerd op.

Nys kende, in tegenstelling tot Albert, nochtans een goede start. Toen Albert aan het eind van de eerste ronde dan toch in Nys’ wiel kon komen postvatten, had Kevin Pauwels zich al een tiental seconden afgescheiden. Albert zag het gevaar en talmde niet om de kloof in z’n eentje te dichten. Samen reden ze een kwart minuut weg bij Nys en de rest.

In ronde drie moest Pauwels een ontketende Albert laten gaan. Nys leek stilaan onder stoom te komen en aan een terugkeer te beginnen, maar verloor plots uit het niets veel tijd en zou er in de rest van de cross niet meer aan te pas komen. Pauwels, Bart Wellens en Bart Aernouts waren daardoor de eerste achtervolgers van Albert, op een halve minuut.

Albert liet het allemaal niet aan zijn hart komen en behield soeverein de leiding. In zijn typerende stijl, vol overgave, hield hij de kloof zonder problemen op een halve minuut en reed hij solo naar de streep. De strijd voor de overige medailles bleek trouwens interessanter. Aernouts moest het Fidea-duo in het slot laten gaan, en Wellens wist nog net Pauwels voor te blijven.

Belgisch kampioenschap venldrijden
1. Niels Albert (BKCP-Powerplus)
2. Bart Wellens (Telenet-Fidea)
3. Kevin Pauwels (Telenet-Fidea)
4. Bart Aernouts (Rabo-Giant Offroad Team)
5. Klaas Vantornout (Sunweb-Revor)
6. Sven Vanthourenhout (Sunweb-Revor)
7. Kenneth Van Compernolle (Elite-2)
8. Dieter Vanthourenhout (BKCP-Powerplus)
9. Rob Peeters (Telenet-Fidea)
10. Jan Denuwelaere (Style & Concept)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone