Albert neemt revanche in Maldegem

woensdag 3 februari 2010 om 17:28

Niels Albert heeft na zijn opgave in het WK van voorbije zondag revanche genomen. Hij was de beste in de Parkcross, een A-cross in Maldegem. Albert hield na een spannende slotfase nog net genoeg over om Kevin Pauwels voor te blijven. Even later kwam Bart Welens als derde over de streep. Sven Nys, die in de finale ten val kwam, viel net naast het podium. Kersvers wereldkampioen Zdenek Stybar raakte niet verder dan een zevende plaats.

“Ik had niet verwacht hier te winnen, maar het is altijd mooi als er weer een zege bijkomt”, zei Albert, die zijn zestiende zege van het seizoen pakte, na de wedstrijd bij De Morgen. “Revanchegevoelens voor het WK had ik niet echt.”

“Dat Stybar in het stuk niet voorkwam is normaal. Vorig jaar werd ik hier, als kersvers wereldkampioen, volgens mij pas dertiende. Ik weet hoe het voelt om je eerste wedstrijd met de regenboogtrui rond te toeren. Na het behalen van een wereldtitel word je immers enkele dagen geleefd. Dan komt deze cross net iets te vroeg”, weet Albert nog.

En dat kon Stybar beamen. “Festiviteiten hier en daar hebben zijn tol geëist”, verklaarde de Tsjech. “Het lukte van geen meter. Deze trui geeft me natuurlijk een heel speciaal gevoel. De komende dagen worden heel wat belangrijker. Daarom ook dat ik twee dagen serieus ga trainen. Ik wil me nog bewijzen in enkele wedstrijden.”

Uitslag
1. Niels Albert (Bel/BKCP)
2. Kevin Pauwels (Bel/Fidea)
3. Bart Wellens (Bel/Fidea)
4. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet)
5. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Revor)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone