Albert: “Goud op WK in Koksijde, daarna op de weg”

Tijdens de verkiezing van de Belgische ‘Sportman van het Jaar’ deed Niels Albert gisteren op het Sportgala een opmerkelijke uitspraak. De wereldkampioen veldrijden zei opnieuw dat hij een overstap naar de weg wel ziet zitten, tenminste op lange termijn.

Op de vraag wat hij het liefst zou winnen mocht hij kunnen kiezen tussen een nieuwe wereldtitel in het veld of een zege in de Ronde van Lombardije, twijfelde Albert geen moment. “De Ronde van Lombardije. Ik wil net als Philippe (Gilbert) ook een klassieker op de weg winnen. Ik besef dat ik dan het veld moet laten schieten. Als ik het goud zou veroveren op het WK 2012 in Koksijde, dan zal ik toch mogelijk beslissen om op de weg te gaan koersen”, zei Albert.

Bekijk hier het fragment en hier het bijhorende interview.

Het is niet de eerste keer dat Albert openlijk een overstap naar de weg overweegt. Ook na de Jaarmarktcross in Niel, ruim een maand geleden, overwoog hij om net Lars Boom alles op de weg te zetten. Tijdens de wedstrijd werd hij namelijk uitgefloten door de fans langs het parcours, wat hij niet kon appreciëren.

Lees ook:
Albert denkt aan wegcarrière na boe geroep Nys fans
Albert: “Ik blijf bij mijn uitspraken”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair