Albasini: “Mijn versnelling was te klein in de sprint”

maandag 25 april 2016 om 08:38
Albasini: “Mijn versnelling was te klein in de sprint”

Foto: Sirotti

Michael Albasini was zondag dichtbij de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. Hij strandde achter Wout Poels op een tweede plaats. “Ik had het idee dat ik de sterkste was van de vier”, stelde Albasini tegenover Cyclingnews, “maar mijn versnelling was te klein in de sprint.”

De Zwitser kon daarmee – naar eigen zeggen – niet voldoende snelheid maken. “Ik had een andere versnelling moeten kiezen. Dat is mijn eigen schuld, alhoewel ik moet toegeven dat hij (Poels, red.) ook een super sprint reed. Hij eindigde al voor mij in de Waalse pijl. Als ik niet blij kan zijn met een tweede plaats, betekent dat waarschijnlijk dat ik een goede wedstrijd heb gereden.”

In tegenstelling tot Albasini overheerst bij zijn ploegleider Matthew White de vreugde. “Ik ben enorm blij voor Michael”, zegt hij op de ploegsite. “Hij heeft dit ontzettend verdiend. Net als Mathew Hayman is Michael iemand die altijd voor anderen werkt. Hij heeft een epische prestatie afgeleverd.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

pirazzi 25 april 2016 om 08:39

Oei wat heeft Wout Poels geluk gehad!

RaketVuist 25 april 2016 om 08:40

Tsja, een goede versnelling kiezen hoort ook bij de sport, en als Poels dat wel goed heeft gedaan, dan verdient hij gewoon de overwinning.

heuvelcolombia 25 april 2016 om 08:42

Hij reed een geweldig heuveldrieluik. Over drie wedstrijden gezien was hij wel de beste denk ik. Hij leek gisteren gewoon de sterkste, maar liet zich verrassen door het gepoker van Poels.

Spinergy 25 april 2016 om 08:43

Poel had meteen uit de bocht al een gaatje, dat was zijn grootste winst.

TaDo 25 april 2016 om 08:46

Daarom maar al te goed dat Woutje direct bij bocht uitkomen de sprint aanging. Albasini maakte misschien het meeste indruk bergop, ik kreeg de indruk dat Wout minstens zo sterk/fris was als Albasini .

Wheely 25 april 2016 om 08:55

De handschoentjes hebben het verschil gemaakt, Poels kon beter schakelen!

SoloSlim 25 april 2016 om 09:29

Hij was misschien wel de sterkste en had ook al het meest doorgetrokken..
Maar slimmere Poels had gewoon nog iets meer over voor de sprint.
Een ander verzet zou geen verschil gemaakt hebben!

Jungle Man 25 april 2016 om 09:39

De eerlijkheid gebied te zeggen dat Albasini de aanstichter was van het groepje, en daarin ook het meeste werk heft verzet.

LutsenkoFan 25 april 2016 om 09:49

Albasini was ook gewoon de sterkste van de 4 maar misschien wel de minst verstandige. Trekt aan op de 600m klim en dan moet hij nog stuk doortrekken omdat Costa niet overnam. Op de laatste klim gaat Albasini weer als eerste aan en als vervolgens dan Poels gaat is Albasini ook de eerste die reageert. In de sprint ging Poels best vroeg en pakte meteen 2/3 lengtes.. Albasini kwam nog dicht maar ik denk dat hij gewoon iets te kort kwam.

EdEnd 25 april 2016 om 09:56

Wie zegt dat hij met een grotere versnelling op tijd op snelheid was gekomen en niet opeens kramp had gekregen? Klinkt mooi dit excuus maar als hij inderdaad een grotere versnelling had gereden weet ik niet of dat zijn kansen wel heel erg verbeterd had. Dat koude weer doet vreemde dingen met de beentjes :)

SteelHorseCowboy 25 april 2016 om 10:17

Mooie quote: "Als ik niet blij kan zijn met een tweede plaats, heb ik waarschijnlijk een goede wedstrijd gereden."
Dat heb je zeker.
Sterker nog, zonder jou was er nauwelijks een wedstrijd geweest.

Tuubke 25 april 2016 om 12:46

Vermoedelijk was het heel goed dat Poels zo vroeg ging en daarmee Albasini verraste. Die wilde er meteen achteraan maar gunde zich toen niet meer de tijd om te schakelen. Mooi gedaan Wout!

assen 25 april 2016 om 17:39

Dat Albasini de sterkste was is maar te bezien. Op de kasseihelling reed hij niet sneller dan Poels en Costa (de afstand tussen Albasini en deze renners was onderaan en bovenaan de helling even groot).
Omdat normaal Albasini erg sterk sprint, sterker dan Poels, denk ik dat Poels toch iets beter was.

achilles 25 april 2016 om 18:50
Quote:
Ik had het idee dat ik de sterkste was van de vier

Hij leek mij alleszins veel te zegezeker. De forcing voeren op de kasseihelling en dan reed hij letterlijk bijna de hele tijd op kop daarna. Ook op Rue Walthere Jamar op kop, zelf aangaan, achter Poels als eerste aangaan. Toch vreemd dat iemand die 20+ koersen gewonnen op het eind niet meer durft/kan pokeren. Of misschien net daarom gedacht dat hij het hier ook wel even ging afmaken.

Romāns Vainšteins 25 april 2016 om 19:23

Albasini was zeker de sterkste man maar is op een geweldig frisse en zelfverzekerde Poels gestuit die op het perfecte moment (nog net voor de bocht) de sprint aanging. Da’s wielrennen.

Coldeportes 25 april 2016 om 21:18

Poels de sterkste èn de slimste :p

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair