Alaphilippe wint ook in Tirreno: “De koers verliep perfect”

donderdag 14 maart 2019 om 18:24
Alaphilippe wint ook in Tirreno: “De koers verliep perfect”

foto: Cor Vos

Hij kwam als een duveltje uit een doosje. Julian Alaphilippe wist in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico naar de zege te sprinten. De Fransman van Deceuninck Quick-Step versloeg in Pomarance Olympisch kampioen Greg Van Avermaet. “Ik ben zo blij! Het verliep perfect”, zo jubelde Alaphilippe in het flashinterview.


Alaphilippe hield zich in de finale gedeisd, maar zat perfect geplaatst toen er gesprint moest worden om de zege. Voor de 26-jarige puncheur is het alweer de vijfde overwinning van het seizoen. Eerder won hij al in de Vuelta a San Juan én de Tour Colombia 2.1, terwijl hij ook de beste was in Strade Bianche.

Samenwerking met Štybar
“Ik ben zo blij! Ik wist dat ik vandaag kans maakte op de overwinning”, zo begint Alaphilippe zijn relaas. “Het verliep allemaal perfect. We hebben als ploeg de finale gecontroleerd”, aldus de Fransman, die in de slotkilometers kon rekenen op Zdeněk Štybar. “Onze samenwerking verliep perfect”, zo kijkt de ritwinnaar terug.

“We hadden allebei de taak om mee te springen. Er werd in de finale ontzettend veel aangevallen. Styby was mee met de laatste ontsnapping. Ik hoefde slechts te controleren en mee te sprinten in het geval er toch een hergroepering plaatsvond. We hebben vandaag echt een perfecte koers gereden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.