Alaphilippe test zijn benen in de Provence: “Tevreden met mijn conditie”
foto: Cor Vos
donderdag 11 februari 2021 om 19:03

Alaphilippe test zijn benen in de Provence: “Tevreden met mijn conditie”

De openingsetappe van de Tour de La Provence werd gekleurd door de mannen van Deceuninck-Quick-Step. Davide Ballerini bleek aan de finish over de snelste sprint te beschikken, Julian Alaphilippe reed lange tijd in de aanval. De wereldkampioen werd vlak voor de finish ingerekend door het peloton.

Alaphilippe reed op ongeveer zeventig kilometer van de streep weg met Gianni Moscon en Giulio Ciccone en werd pas in de laatste kilometers weer bijgehaald. “We hadden een plan en dat was om iets te proberen na honderd kilometer koers. Ik vertrok met nog zeventig kilometer te gaan en mocht op een schitterende dag op kop rijden.”

“De benen voelden goed aan en we wisten een minuut voorsprong te pakken. Ik wist dat het een moeilijke opgave zou worden, maar ik heb gewoon alles gegeven. Ik ben aan het einde van de rit wel tevreden met mijn conditie en over de uitkomst van de etappe”, aldus Alaphilippe, die nog het podium werd opgeroepen als winnaar van de prijs van de strijdlust.

Morgen trekken de renners in de tweede etappe van Cassis naar Manosque. De rit telt ‘slechts’ drie officiële beklimmingen, maar de finale is niet te onderschatten. Bovendien loopt de finale in Manosque bergop en het lijkt dan ook een ideale aankomst voor een springveer als Alaphilippe.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2021 21:26
Leuk om te kijken en verheug op de rit naar Chalet Reynard
11 februari 2021 22:13
Deze gast gaat de regenboogtrui eer aandoen lijkt me zo.
12 februari 2021 06:40
Blijft in elke geval niet bij de pakken zitten. Ik kijk al uit naar de volgende etappes en naar de OHN. Lijkt mij nu al topfavoriet voor deze laatste.
12 februari 2021 10:17
Hij lijkt ook beter in vorm dan vorig jaar.
12 februari 2021 11:21
Wat een kanjer is het toch. Bijna altijd betrokken bij een ontsnapping. Een smetje, jammer dat hij voor Quick Step rijdt en dan bedoel ik voornamelijk die Levefere.
    12 februari 2021 12:06
    Past daar net perfect in een team van aanvallers die graag met panache winnen en een lange lijst heeft van nummertjes om u tegen te zeggen.
12 februari 2021 12:44
Gewoon dé coureur. Voor mijn part clean sweept hij de sh*t dit jaar.

Reacties zijn gesloten.