Alaphilippe: “Opgelucht dat ik de gele trui nog een dag mag aantrekken”

woensdag 10 juli 2019 om 20:15
Alaphilippe: “Opgelucht dat ik de gele trui nog een dag mag aantrekken”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe heeft de eerste dag in de Vogezen goed doorstaan. Op de laatste beklimming in de vijfde Touretappe, de Côte des Cinq Châteaux, koerste de Fransman attent van voren om zich niet te laten verrassen en bracht vervolgens de gele trui veilig over de streep in Colmar.

“Het was niet gemakkelijk, maar de jongens reden voor me en ik probeerde vooraan te blijven, altijd in een goede positie”, reageerde de Fransman na afloop. “Ik ben opgelucht dat ik deze etappe veilig kon uitrijden en dat ik de gele trui nog een dag mag aantrekken. Het is echt heel speciaal om die om mijn schouders te hebben.

“Het is moeilijk om te beschrijven, maar wat ik ervan kan zeggen is dat het een geweldige emotie oproept die ik nooit zal vergeten. Om zoveel mensen me te horen aanmoedigen en mijn naam te horen roepen is ongelooflijk. Los van wat er gebeurt tijdens de volgende etappe, dit is iets dat ik altijd bij me zal dragen in mijn gedachten en mijn hart”, aldus een geëmotioneerde Alaphilippe.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Elvs 10 juli 2019 om 20:36

Deze reactie voelt een beetje als die van de beste leerling uit de klas vroeger, die altijd heel verbaasd was dat zijn cijfer zo hoog is…

Romāns Vainšteins 10 juli 2019 om 20:42

Precies dat ja. Was nog net niet aan het fluiten.

Willem040 10 juli 2019 om 21:05

Hij rijdt voor het eerst in zijn leven in het geel. Mag het alstjeblieft…

vincenzo 11 juli 2019 om 07:55

Ofwel hij wil zeggen te verwachten de trui op La Planche des Belles Filles te verliezen

Smartijn 11 juli 2019 om 10:47

Gewoon proberen puntjes te sprokelen nu voor de bollentrui.

Jean Dumas 11 juli 2019 om 11:44

Eigenlijk moet hij vandaag al gaan sprokkelen. Dus als ze een kleine groep laten rijden kan hij op de Ballons mee sprinten.

Headlines

Materiaalzone

Populair