Alaphilippe mikt op deelname Parijs-Roubaix: “Maar niet per se volgend jaar”

dinsdag 24 november 2020 om 15:57
Alaphilippe mikt op deelname Parijs-Roubaix: “Maar niet per se volgend jaar”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe ziet het wel zitten om ooit eens te starten in Parijs-Roubaix. De regerende wereldkampioen heeft monumentale klassieker in Noord-Frankrijk op zijn lijstje staan. “Het kan later, maar hoeft niet per se volgend jaar”, zegt hij tegen Eurosport Frankrijk.

De kopman van Deceuninck-Quick-Step heeft al wat doelen aangestipt voor 2021. “Maar voorlopig denk ik alleen maar aan de voorbereidingen op de seizoenstart”, vertelt Alaphilippe. “De plannen voor de Tour de France komen altijd water later. De Ronde van Vlaanderen is een wedstrijd die ik leuk vind en die ik heel graag terug wil rijden.”

“De Ronde zal zeker deel uitmaken van mijn seizoensdoelen voor volgend jaar”, aldus de Fransman, die in de voorbije Vlaamse Hoogmis hard ten val kwam toen hij in volle finale botste op een motor. “Ik denk dat ik in het voorjaar een groot blok ga doen met alle klassiekers, maar daar is nog niet met het team over gesproken.”

Tour en Tokio
Alaphilippe stipte ook de Tour de France al even aan. “Na het winnen van het WK zou ik die graag eens willen winnen. Dat zijn voor mij de twee wedstrijden waar ik altijd van gedroomd heb. Als ik maar één van de twee koersen mocht kiezen, zou dat natuurlijk de Tour zijn. Het parcours voor 2021 is prachtig en geeft mij nu al zin erin”, zegt hij.

Over de Olympische Spelen in Tokio houdt JuJu zich wat op de vlakte. “Dat kan een doel worden. We gaan het parcours bestuderen, maar het is vooral afwachten hoe het seizoen zich ontvouwt.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 24 november 2020 om 16:14

Hij ook al? Van mij mag ie zolang hij maar een beetje rustig blijft, normaal gesproken is hij te licht voor deze koers.

john 24 november 2020 om 16:20

Oei oei dan komt Crouke flink aan het roeren in zijn toverpot ,want eddy den tweede gebruikt daar ook al veel van.
De Tour winnen ,schijnbaar heeft die valpartij hem toch meer beschadigt dan gedacht

Gitan 24 november 2020 om 20:24

Wie of wat is ‘Crouke’?

rogierb 24 november 2020 om 21:34

Geen touw aan vast te knopen.

Turtlehead 24 november 2020 om 16:44

Nieuws van het jaar. Of volgend jaar. Of dáárna….

samuello 24 november 2020 om 23:03

Het echte nieuws, dat hij voor een tourklassement wil gaan is natuurlijk wel interessant. Als het ook bevestigd wordt in zijn uiteindelijke programma. Maar de vraag is hoe realistisch het is om
1. klassementsrenners te zijn in Quick step
2. een klassement te rijden na een volledig voorjaar, zeker voor de winst.

Hij kan alle klassiekers behalve Parijs Roubaix winnen, en zelfs die zou hij kunnen winnen op dezelfde manier als Gilbert. Maar hij heeft er nog maar één monument + het WK binnen en dan vind ik het niet slim om al andere doelen zoals de tourwinst, zeker aangezien hij nog niet heeft aangetoond drie weken lang top te kunnen zijn. Die tour dat hij 5e werd had hij toch geluk dat de laatste bergrit wegviel, waardoor hij niet nog meer plekjes wegzakte.

Headlines

Materiaalzone

Populair