Alaphilippe maakt rentree in Provence: “Benieuwd naar mijn conditie”

dinsdag 23 februari 2016 om 10:39
Alaphilippe maakt rentree in Provence: “Benieuwd naar mijn conditie”

© Etixx - Foto: Quick-Step / Tim de Waele

Julian Alaphilippe maakt vandaag na vijf maanden afwezigheid zijn rentree in het peloton. De 23-jarige Fransman, die is hersteld van de ziekte van Pfeiffer, verschijnt met Etixx-Quick-Step aan de start van de Tour La Provence. “Ik ben heel blij dat ik weer terugkeer in competitie. Dat gevoel om te koersen heb ik erg gemist”, vertelt de renner die vorig jaar tweede werd in Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl op de website van zijn ploeg.

De ziekte begon in september aan de vooravond van de WorldTour-koersen in Montreal en Quebec op te spelen. Bij het WK in Richmond stapte Alaphilippe vroegtijdig af. “Dat was mijn laatste koers, dus ik ben vooral blij dat ik nu weer mijn rugnummer op mag spelden.” Hoe het mijn zijn conditie is gesteld, durft hij niet te voorspellen. “Daar ben ik wel benieuwd naar. Ik heb geen idee waar ik nu sta, maar voor het einde van de week zal ik een stuk wijzer zijn. Het belangrijkste is nu om weer wat kilometers in de benen te krijgen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Tutu888 23 februari 2016 om 11:00

Blijft toch merkwaardig dat een renner geen idee heeft waar hij qua conditie staat in de huidige tijd. Ik neem toch aan dat er testen met een renner worden gedaan voordat hij weer op de koers wordt losgelaten. Of heb ik een veel te hoog beeld van de begeleiding binnen de topploegen in het hedendaagse wielrennen?

0
ariepenarie 23 februari 2016 om 11:07

Wielrennen is geen wiskunde…

0
Tokstar 23 februari 2016 om 11:13

@tutu888
De conditie zal wel goed genoeg zijn, anders zal hij niet beginnen te koersen. Hij zal eerder het gevoel in de koers bedoelen. Dat is toch altijd nog wat anders dan gewoon “goede conditie” hebben.

0
Tutu888 23 februari 2016 om 11:19

@Tokstar
Natuurlijk is koersen wat anders dan trainen maar hij moet toch weten hoe hij conditioneel staat t.o.v. zijn collega’s bij Etixx.

0
Hakkie2 23 februari 2016 om 11:24

@Tutu: en toch hoor je nog regelmatig van sporters die niet vooruit komen terwijl ze hun beste testresultaten ooit laten zien. En ook andersom wel eens: renners die in koers top zijn maar voor hun doen slecht testen. Die tests geven dus hooguit een indicatie, maar zekerheid heb je pas als je koerst. Op een training kun je ook geen koers simuleren.

0
JeDaRe 23 februari 2016 om 11:27

Toch wel erg vroeg weer terug op de fiets, eens zien of er nog een terugslag volgt. Ik kreeg in hetzelfde weekeinde als Alaphilippe pfeiffer en rij aanstaande zaterdag pas een allereerste training (!)

0
albertooo 23 februari 2016 om 11:28

Hopelijk niet te vroeg… Als hij de Ardennen niet haalt is de Olympische wegrit een prachtig doel met zijn talent als klimmer/puncheur.

0
Chaba 23 februari 2016 om 11:29

Ik ben ook benieuwd hoe hij zal presteren tijdens de wedstrijd. Maar waar ik nog meer benieuw naar ben is of hij tijdens het drieluik dit jaar weer mee kan spelen na deze ziekte en lange herstel periode.

0
123poetertjes 23 februari 2016 om 11:30

Hij zou er wel verstandig aan doen om even lekker rustig aan te beginnen, het is op zich al verwonderlijk dat hij alweer redelijk hersteld is nu. Gewoon ergens achter in het peloton peddelen, misschien nog een bidonnetje voor Vakoc halen, en fin. Gaat ie nu al vol, dan heeft hij het risico om zich over de kop te werken en kan zijn hele seizoen naar de pfeiffer zijn.

0
zomaareens 23 februari 2016 om 11:33

Na Pfeiffer begrijp ik de onzekerheid over eigen kunnen wel. Daarnaast heel vaak… is de nasleep(zeker voor het stukje topsportconditie) veel langer merkbaar dan wenselijk..

0
Hakkie2 23 februari 2016 om 11:56

@albertooo: inderdaad is de OS redelijk ideaal voor Alaphilippe. Maar dan moet hij eerst de Franse selectie halen en dus al wel wat laten zien. Want Vuillermoz, Pinot, Bardet, Barguil, Gallopin en Vichot hebben ook al aangegeven te hopen dat ze naar de OS kunnen. De eerste 5 genoemden reden allemaal top 8 in het test event op het olympische parkoers.

Maar goed, hopelijk komt Alaphilippe inderdaad sterk terug en dan moet hij de selectie kunnen halen.

0
debarreman 23 februari 2016 om 12:22

Voetbaltrainers maken ook vaak onderscheid tussen fit (om mee te kunnen trainen met de groep) en wedstrijdfit (toch even een paar tandjes scherper).

0
sven241 23 februari 2016 om 12:22

Denk dat het moeilijk wordt om op topniveau te presteren in de Waalse Klassiekers. Pfeiffer heeft vaak een lange nasleep.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone