Alaphilippe kopman bij Quick-Step-Alpha Vinyl in Ronde van Lombardije

vrijdag 7 oktober 2022 om 12:23
Alaphilippe kopman bij Quick-Step-Alpha Vinyl in Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe voert Quick-Step-Alpha Vinyl aan in de Ronde van Lombardije. De Fransman zal gebrand zijn op een goed resultaat, want hij zag een groot deel van zijn seizoen in het water vallen door valpartijen in Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta a España. Alaphilippe wordt onder andere bijgestaan door de vier Belgen Dries Devenyns, Louis Vervaeke, Mauri Vansevenant en Ilan Van Wilder.

Castelli

Volgens ploegleider Davide Bramati is zijn ploeg gemotiveerd. “Het is het laatste Monument van het seizoen en onze voorlaatste koers. We kenden solide optredens in Bernocchi en Piemonte, dus de motivatie is groot om ons te tonen. De renners gaan alles geven op een zwaar parcours. De finale is anders dan vorig jaar en kan een significante impact hebben op de uitkomst. Julian is onze kopman en hij krijgt een sterke ploeg mee in steun”, aldus de Italiaan.

Over de vorm van Alaphilippe zullen echter vraagtekens bestaan. Na een zware val in de Vuelta keerde hij terug op het WK, waar hij zijn wereldtitel moest inleveren na een teleurstellende 51e plaats. Daarna reed hij nog de Giro dell’Emilia en de Coppa Bernocchi, waar hij niet verder kwam dan een 81e en 69e plek. Het vertrouwen in Alaphilippe zal dus vooral gebaseerd zijn op resultaten in het verleden. Vorig jaar wist hij zesde te worden terwijl hij in 2017 zelfs als tweede eindigde.

Een opvallende afwezige in de selectie is nummer twee van vorig jaar Fausto Masnada. De Italiaan moest in 2021 alleen Tadej Pogačar voor zich dulden, maar ontbreekt deze editie dus op de startlijst. Andrea Bagioli en Mikkel Honoré maken naast de vier eerder genoemde Belgen wel deel uit van de selectie. De eerstgenoemde zou eventueel nog voor een verrassing kunnen zorgen wanneer Alaphilippe niet in orde blijkt te zijn.

Selectie flag-be Quick-Step-Alpha Vinyl flag-it Ronde van Lombardije (7 oktober)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-it Andrea Bagioli
flag-be Dries Devenyns
flag-dk Mikkel Honoré
flag-be Ilan Van Wilder
flag-be Mauri Vansevenant
flag-be Louis Vervaeke

Dit artikel delen:

4 Reacties

Shinzawai 7 oktober 2022 om 12:36

Bagioli lijkt me de enige man in deze ploeg die een rol van betekenis zou kunnen spelen.

0
O59 7 oktober 2022 om 13:23

Van Wilder !

1
Murcia 7 oktober 2022 om 13:05

Alles staat of valt met Julian denk ik, heeft hij nog een uitschieter in huis of blijft het bij een losse flodder. Honoré heeft een minder seizoen maar Ilan reed sterk in Emilia. Toch als ploeg met ook een Bagioli wel mogelijkheden om ten strijde te trekken. Anticiperend koersen lijkt me het devies.

0
Panamaman29 7 oktober 2022 om 14:26

Er valt alleen vrij weinig te anticiperen. Tot de eerste keer San Fermo is er geen plek om het verschil echt te maken. De eerste keer San Fermo zal het gelijk hard worden gemaakt, maar meer ook niet. Als je aanvalt op eerste keer San fermo wordt je op Civiglio toch weer teruggepakt. De echte aanvallen komen op de Civiglio tenzij je met je hele (nog overgebleven team) aanvalt in de afdaling van de San fermo en je ploeggenoten door laat trekken tot voet Civiglio. Vanaf de van van de Civiglio kan natuurlijk wel weer van alles gebeuren.

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone