Alaphilippe in de clinch met Colbrelli: “Maar heb niet gespuugd!”

Door , donderdag 12 juli 2018 om 10:32
Alaphilippe in de clinch met Colbrelli: “Maar heb niet gespuugd!”

foto: Sirotti

Julian Alaphilippe stond na de vijfde etappe naar Quimper even in het middelpunt van de belangstelling. Maar niet op de manier zoals hij had gewild. De Fransman kwam in de laatste honderden meters namelijk in aanvaring met Sonny Colbrelli. Kwade tongen beweren dat de Fransman gespuugd zou hebben naar de Italiaan, maar de Quick-Step Floors-renner ontkent dit met klem. “Ik riep enkel iets naar hem. Ik zou nooit naar iemand spugen!”, zo citeert De Telegraaf uit de mond van Alaphilippe.


Alaphilippe en Colbrelli clashten nadat beiden vochten voor het wiel van uiteindelijke ritwinnaar Peter Sagan. De Fransman stelt dat het beperkt bleef tot een woordenwisseling. “Ik riep alleen iets naar hem omdat we gevaarlijk met elkaar in aanraking kwamen. Bahrain Merida, de ploeg van Colbrelli, heeft bevestigd dat er niks aan de hand is.”

Colbrelli zelf laat weten dat hij niks heeft meegekregen van eventueel spugen. “Het klopt dat we met elkaar in aanraking kwamen. Ik heb echter niks gezien of gemerkt. Maar het zou bijzonder onsportief zijn, mocht hij daadwerkelijk hebben gespuugd.”

Colbrelli over nieuwe tweede plaats: “Vorig jaar kwam ik niet eens aan sprinten toe”
Colbrelli won uiteindelijk het gevecht om het wiel van Sagan, maar moest in de sprint zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen. “Ik probeerde te anticiperen, en kwam ook op gelijke hoogte. Maar met nog honderd meter te gaan ontploften mijn benen en versloeg hij me”, zo laat hij weten op de ploegsite.

Ondanks het feit dat de Italiaan – na zijn tweede plaats in La-Roche-sur-Yon – opnieuw naast de zege greep, is hij tevreden met de geboekte progressie. “Vorig jaar kwam ik niet eens aan sprinten toe. In deze Tour doe ik echt mee voor de overwinning. Ik zal het de komende dagen opnieuw proberen.”

Het bewuste incident tussen Alaphilippe en Colbrelli is te zien na 1m05s.

Dit artikel delen:

19 Reacties

JaBo 12 juli 2018 om 10:37

Is een Fransman die praten altijd met consumptie.

Spruch 12 juli 2018 om 10:40

Als je de beelden stil zet is duidelijk te zien dat hij zijn mond opendoet om iets te schreeuwen, knappe jongen die dan kan spugen. Veel ophef om niks.

achtpuntzes 12 juli 2018 om 10:40

WF probeert weer eens iets groter te maken dan het is.

ah-ja 12 juli 2018 om 10:41

Die jongen loopt ook altijd zo opgefokt… Gebruikt die iets of zo?

LB117 12 juli 2018 om 10:43

edit wf: laat onzin achterwege

Mitch 12 juli 2018 om 10:43

Wie zijn die kwade tongen dan? Mensen achter een beeldscherm? Het ziet er idd wat vreemd uit, maar geen van de betrokkenen geeft aan dat er gespuugd is. Storm in een glas water, me dunkt.

tak 12 juli 2018 om 10:53

Leuk! Gaat Wielerflits zich ook op roddel en achterklap richten? Misschien kan er zelfs een aparte sectie op de website voor ingericht worden

west 12 juli 2018 om 11:06

Colbrelli en zijn hele ploeg hebben nergens een probleem mee en er is geen beeld van, op twitter gebeurt niks, er wordt geen bron genoemd, dus is het de Telegraaf die zonder bewijs maar iets neerplemt.
Ik neem aan dat WF ook op de hoogte is van de van de reputatie van de Telegraaf, dus ik zou dan voor iets meer nuance gaan, aangezien er 0 bewijs is en buiten een Telegraafjournalist om er 0 beschuldigingen worden gedaan….
Dit is hoe Fake news de wereld in komt. 3 keer zonder bewijs insinueren dat kwade tongen beweren dat Alaphillipe misschien heeft gespuugt en dan is Alaphillipe ineens die klojo die altijd loopt te spugen.

grootverzet 12 juli 2018 om 11:10

@ Ah-ja. Volgens mij heb ik wel eens gehoord dat hij een beetje een ADHD karakter heeft. Dat hebben wel meer sporters zoals bv Suzanne Schulting. Beetje stuiterballen, soms heftig reageren. Kan verder geen kwaad.

achtpuntzes 12 juli 2018 om 11:15

Ah, de telegraaf die dit dus suggereerde.

Belachelijk dat WF deze onzin heeft overgenomen. Zelf heb ik liever serieus wielernieuws, maar goed clickbait-onzin scoort blijkbaar goed.

Wielerflits is net radio 3FM, hits hits en nog meer hits is waar t om gaat. :p

Sandervs76 12 juli 2018 om 11:16

@grootverzet; zag een tijdje geleden een interview met JanWillem van Schip. Je wordt al zenuwachtig als je er naar kijkt. Wel mooi hoe sommige sporters hun drukte kunnen omzetten in voorwaartse beweging.

vluggejapie 12 juli 2018 om 11:43

“PPftuftain merde!”

girardengo 12 juli 2018 om 11:49

Wat moeten we aan met dit soort berichten, die ook nog eens niet waar zijn.

Spruch 12 juli 2018 om 11:54

De merde, vluggejapie. Het is ‘putain de merde’.

Emergo 12 juli 2018 om 11:57

Much ado about nothing.

Poeksel 12 juli 2018 om 11:59

Wielerflits ontkent bewust fakenews te verspreiden. Hoofdredacteur Martin van den Bosch: “Alaphilippe heeft niet gezegd dat wij dat doen.” Colbrelli laat desgevraagd weten: “Ik heb het niet gelezen. Maar het zou kwalijk zijn als ze daadwerkelijk fakenews verspreiden.”

opdekant1 12 juli 2018 om 12:17

Lijkt toch wel verdacht veel op spugen. Zal wel de schuld van Sky zijn. Froome moet hiervoor echt uit koers worden genomen.

Wielrennertje 12 juli 2018 om 12:28

Dan zou hij spuug naar buiten blazen ofzo. Zoals Spruch zegt, een prestatie op zich als je op zo’n manier weet te spugen.

de nieuweMerckx 12 juli 2018 om 12:35

Colbrelli zou toch beter een tandje kleiner schakelen net voor de sprint, hij lijkt me net altijd een tandje te groot te staan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.