Alaphilippe: “De Italiaanse koersen hebben me uitgeput”

woensdag 31 maart 2021 om 18:28
Alaphilippe: “De Italiaanse koersen hebben me uitgeput”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe werd samen met Mathieu van der Poel tot de grootste favorieten gerekend voor Dwars door Vlaanderen. Maar net als de Nederlander beleefde de wereldkampioen geen topdag.

Alaphilippe kwam uiteindelijk als 22e over de streep, in de grote groep achter winnaar Dylan van Baarle. Voor de drager van de regenboogtrui was het zijn eerste koers op de kasseien sinds zijn Italiaanse programma. “We voelden de warmte wel”, reageerde hij tegenover L’Équipe. “Ik heb de ploeg zo goed mogelijk proberen te helpen. We hadden Florian Sénéchal vooraan, maar toen ik aanzette op een van de hellingen, wist ik niet precies wat de situatie was.”

De nummer twee van Strade Bianche wilde in Dwars door Vlaanderen vooral zien hoe zijn vorm ervoor stond. “Ik wilde weten hoe ik was hersteld van de Italiaanse koersen, die me echt hebben uitgeput. Toen ik weer begon te trainen waren de prikkels niet geweldig. Daarom reed ik zonder stress en druk. Al met al was het oké. Ik heb mezelf vermaakt, ook al reed ik uiteindelijk geen korte uitslag. Zondag hoop ik op een beter gevoel in de Ronde van Vlaanderen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

lander luypaert 31 maart 2021 om 18:54

Alaphilipe echt zo een renner eens die naar een andere ploeg gaat zullen er nog weinig grote wedstrijden worden gewonnen.

lapras ice 31 maart 2021 om 19:06

grapje toch? We opvallend dat hij meer uitgeput is dan de andere grote 2 terwijl hij minder heeft getoond in de tirreno en geen crossseizoen achter de rug heeft.

adelaarvanantwerpen 31 maart 2021 om 19:48

Alaphilippe is net een renner die bij elke ploeg zou domineren. Alaphilippe grootste overwinningen komen voornamelijk uit heuvelwedstrijden en in het middelgebergte. Quick Step heeft daar vaak een sterke ploeg, maar nooit een uitzonderlijke ploeg. Er zijn in de heuvels ploegen met een minstens zo goed team. Vorig jaar in de RVV had Alaphilippe zijn ploeg ook niet nodig toen hij iedereen eruit reed op de koppenberg en de steenbeekdries.

Zijn grootste overwinning is dan ook nog eens in een race waar hij niet voor Quick Step reed.

wiebipedia 31 maart 2021 om 19:07

Heerlijk dat deze mannen (ook MvdP) geen robots zijn. Laten we eerlijk zijn, als dit een slechte dag is, dan is het basisniveau erg hoog

Jooop 31 maart 2021 om 19:29

En Van Aert heeft alles uitgekiend met JV en ziet dat het goed is.

Jean Dumas 1 april 2021 om 06:19

Van Aert is meer een ronderenner dan de andere twee (Flip en Mathieu). Denk echt dat hij de topfavoriet is, maar dat maakt winnen niet makkelijker. Zou goed kunnen dat ook in Oudenaarde een outsider gaat lopen met de zege

Westland95 1 april 2021 om 08:13

Zou er niet raar van staan te kijken als Mathieu weer een superdag heeft zondag.

Merlinappa 31 maart 2021 om 19:44

Drukt zichzelf vast in de underdog rol voor zondag.

kevintje96 31 maart 2021 om 20:24

Ben zondag benieuwd of het echt zo is, ik zie Alaphillippe zondag gewoon als 1 van de favorieten.

Jan Blokland 31 maart 2021 om 20:49

Laten we blij zijn dat ook de grote drie maar mensen zijn. Dat maakt het wielrennen des te leuker.
Als alles al van te voren vast legt, is de prestatie wel mooi maar geen reet aan om naar te kijken. Nu blijft het toch een beetje afwachten hoe het aanstaande zondag gaat verlopen.
Alhoewel ik toch verwacht dat ze alle drie er staan.

Staf V 1 april 2021 om 02:07

Ik geloof hem, als je de spurt bekijkt voor de derde plaats dan zie je Julian in de verte spurten alsof het voor de eerste plaats is maar het bracht niks op, denkelijk zijn er vele die vroeg gepiekt hebben die nu over de top zitten, goed te zien bij DQS, ook bij Citroen van Van Avermaet, telkens extreme inspanning maar geen resultaat, zondag een rare RVV?, met zijn allen achter pappa VA? gaat hij weer in combine met de mannen van Matthews?

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone