Alaphilippe blijft maar winnen: “Dit geeft vertrouwen voor de rest van de week”

Alaphilippe blijft maar winnen: “Dit geeft vertrouwen voor de rest van de week”

foto: Sirotti

dinsdag 4 september 2018 om 20:00

Julian Alaphilippe blijft de zeges maar aaneenrijgen. De Fransman wist namelijk de derde etappe van de Tour of Britain te winnen, door in Bristol af te rekenen met Patrick Bevin en Emils Liepins, goed voor alweer zijn negende overwinning van het seizoen. “Dit geeft vertrouwen voor de rest van de week”, zo laat de 26-jarige puncheur weten op de website van zijn werkgever Quick-Step Floors.

Alaphilippe begon zijn zegetocht in Colombia, met winst in de vierde etappe van de Colombia Oro y Paz. Hierna volgden twee ritzeges in de Ronde van het Baskenland, de Waalse Pijl, een etappe in het Critérium du Dauphiné, twee ritten in de Tour de France en de Clásica San Sebastián. Hij wist in La Grande Boucle bovendien de bolletjestrui te veroveren.

Na de Baskische eendagskoers nam hij enkele weken rust, maar vandaag liet hij in de Tour of Britain zien klaar te zijn voor het tweede deel van het seizoen. “Dit resultaat laat zien dat ik weer goede benen heb na een rustperiode. Het geeft me vertrouwen voor de rest van de week”, aldus Alaphilippe.

Wel of geen klassement in Tour of Britain? 
De Fransman is lovend over het werk van zijn ploeggenoten. “Met name Bob (Jungels) deed het geweldig in de finale. We hebben als ploeg de verantwoordelijkheid genomen, en de voorsprong van de kopgroep beperkt gehouden. We hebben het in de finale perfect gespeeld”, zo is Alaphilippe van mening.

Aanvankelijk dacht de Fransman niet aan het eindklassement in deze Tour of Britain. Na drie etappes staat hij echter derde in de stand, op slechts twee seconden van leider Bevin. “Nu ik derde sta, zullen we zien hoe het zal uitpakken”, verraden zijn woorden ambitie.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Samlambeej 4 september 2018 om 21:01

Indruk-wekkend lijstje! Dat mocht ook wel na zijn resem 2de plekken in de Waalse Pijl, Luik, Lombardije en 3de in San Remo.

Mwielerfan 5 september 2018 om 00:57

Ja zoveel overwinningen is normaal alleen weggelegd voor een valverde en slechts enkele jaren Gilbert

LutsenkoFan 4 september 2018 om 23:36

Quickstep blijft winnen