AG2R Citroën neemt Antoine Raugel over van opleidingsploeg Groupama-FDJ
foto: Cor Vos
dinsdag 10 augustus 2021 om 10:49

AG2R Citroën neemt Antoine Raugel over van opleidingsploeg Groupama-FDJ

AG2R Citroën heeft Antoine Raugel (22) aangetrokken voor volgend jaar. De jonge renner komt over van de opleidingsploeg van Groupama-FDJ en tekende als neoprof een contract voor twee seizoenen bij de ploeg van Vincent Lavenu.

Voor Raugel gaat een droom in vervulling met zijn profcontract bij AG2R Citroën. De Fransman werkte vorig seizoen al een stage af bij het WorldTeam en reed eerder voor de beloftenploeg Chambéry Cyclisme Formation. “Ik droomde ervan om voor een WorldTeam te koersen. Het was dit seizoen niet mogelijk, maar het gaat in 2022 gebeuren.

Ik ben trots op het vertrouwen dat Vincent Lavenu en de staf in mij hebben. Ik kom straks renners tegen met wie ik nog samen heb gekoerst bij de Chambéry Cyclisme Formation. Momenteel rijdt een zeer sterke groep klassieke renners bij AG2R Citroën. Dit zijn de koersen waar ik van hou en hopelijk pas ik in de groep. Ik ben in ieder geval heel gemotiveerd”, aldus de jonge renner.

Omdat Raugel twee jaar bij de Chambéry Cyclisme Formation heeft gekoerst, kent ploegmanager Lavenu de jonge renner goed. “Na een seizoen in de lagere rangen komt hij nu bij ons. Hij moet in staat zijn zich snel te ontwikkelen om onze klassieke ploeg te versterken.” Eerder kondigde AG2R Citroën al de komst van Paul Lapeira en Valentin Paret-Peintre aan. Clément Berthet voegde zich op 1 augustus al bij de ploeg.

RIDE Magazine