AG2R Citroën met Van Avermaet en Naesen naar de Ronde

woensdag 31 maart 2021 om 20:03
AG2R Citroën met Van Avermaet en Naesen naar de Ronde

foto: Cor Vos

Enkele uren na afloop van Dwars door Vlaanderen heeft AG2R Citroën zijn ploeg bekendgemaakt voor de Ronde van Vlaanderen. Kopstukken in de selectie zijn Greg Van Avermaet, die al driemaal op het podium stond in de klassieker, en Oliver Naesen.

Voor Van Avermaet is de Ronde van Vlaanderen zijn grote doel. Het wordt de veertiende deelname van de olympische kampioen van Rio aan de Ronde, waar hij al drie keer naar het podium reed. In 2014 en 2017 kwam hij als tweede over de aankomst, in 2015 was hij derde. In totaal eindigde hij acht keer bij de beste tien.

De afgelopen week zorgde Van Avermaet samen met Oliver Naesen voor het mooie weer bij AG2R Citroën in de klassiekers. Naesen staat voor de zevende keer aan de start van de Ronde. Zowel in 2019 als 2020 bereikte hij als zevende de finish. Zondag worden ze omringd door Naesens broer Lawrence, Stan Dewulf, Michael Schär, Damien Touzé en Gijs Van Hoecke.

AG2R Citroën wil vrijdag de route verkennen. “De verkenning is altijd een belangrijk moment”, liet ploegleider Julien Jurdie weten. “De jongens kennen de hellingen al goed, maar het is essentieel om er 48 uur voor deze belangrijke koers alvast te gaan kijken. De Koppenberg wordt alleen in de Ronde omhoog gereden, dus is het goed om erheen te gaan en het geheugen op te frissen.”

AG2R Citroën voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2021
flag-be Stan Dewulf
flag-be Lawrence Naesen
flag-be Oliver Naesen
flag-ch Michael Schär
flag-fr Damien Touzé
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke

Dit artikel delen:

21 Reacties

kevintje96 31 maart 2021 om 20:21

In de breedte een aardige ploeg, maar gaan geen potten breken. Greg gaat zoals altijd naar de anderen kijken en Naesen kan niet beter. Stan Dewulf kan wellicht verrassen, was vandaag goed in DDV.

Murcia 31 maart 2021 om 20:31

Greg was vandaag actief genoeg en gewoon goed maar zondag maakt men bij de ploeg natuurlijk echt de rekening op. Naesen heeft in elk geval wel zijn frustratie over de kritiek op de ploeg er in de media uit kunnen gooien en misschien komt dit weekeinde de ommekeer. Zelf denk ik dat het podium halen al heel verrassend zou zijn.

Romāns Vainšteins 31 maart 2021 om 20:41

En toch, mocht van Avermaet of Naesen nou toch de ronde winnen staat het hele topic vol met ‘het zat er al altijd in’ Ze hebben gewoon de conditie en power om voorin mee te rijden en doen dus mee voor de zege, ook al ligt het niet meteen voor de hand.

Magician 31 maart 2021 om 21:08

Heb liever dat we dat topic leeglaten en die hele overwinning dan doodzwijgen.

Groetjesaandevoetjes 31 maart 2021 om 21:09

Inderdaad. Er zijn zo’n genoeg renners die top 10 kunnen rijden en in principe kunnen ze dan ook winnen. Ik denk dat weinig mensen in 2019 Bettiol bij de beste 10 hadden gezet en uiteindelijk won hij toch.

Michelangelo 31 maart 2021 om 20:51

Ik moet Greg vandaag echt wel een compliment maken. Hij heeft dit keer eindelijk weer eens zelf gekoerst, in plaats van blijven plakken in de wieltjes. Een beetje de oude Van Avermaet, van toen hij net in het peloton kwam.

Met een beetje geluk had hij hier zelfs meegedaan voor de overwinning, want in basis was zijn groep sterk genoeg om voor het peloton uit te blijven, en ook sterk genoeg om Van Baarle terug te pakken.

Hopelijk gaat hij dat zondag ook doen, want ik zie veel liever een Van Avermaet die koerst zoals vandaag.

Frank V 31 maart 2021 om 21:32

Dat plakken is illusie en een eigen leven gaan leiden door anti-supporters met een selectief geheugen. Hij probeert het elke wedstrijd wel verschillende keren maar komt niet zo makkelijk los als vroeger. In de E3 op de Kwaremont deden MVDP en Vermeersch net zo veel niets als Naesen en Van Avermaet.

zipp404 31 maart 2021 om 21:32

Ik had dit voorjaar graag Jungels bij deze ploeg willen zien voor het offensief. Dan zat Greg altijd in een zetel en kon Olie in de finale op alles springen wat leeft.

Romāns Vainšteins 31 maart 2021 om 22:23

Vreemd dat ze die niet in de keienstand hebben afgeleverd ja.

Posterix 31 maart 2021 om 22:39

Conclusie: geen citroenen in de top 5 komende zondag. Ook geen Citroen met een overjarig gouden potje op.

Gitan 31 maart 2021 om 22:43

Zou mij eerder flink verwonderen dat Van Avermaet zondag géén top-5 rijdt. Zijn conditie is stijgende en er zijn er weinig die na 260 km nog zo taai zijn.

CechRepublic 1 april 2021 om 07:14

Israel Startup Nation light (hoewel ISN het beter doet dan in andere jaren, dat wel).

FritsvanHoefelen 31 maart 2021 om 22:58

Het wordt tijd dat Greg die lelijke gouden helm verliest.

En dan de Ronde winnen

aardappeljager 1 april 2021 om 06:54

Het mooie weer is bij deze ploeg nog ver te zoeken. Ik had met Naessen en GvA, liefst ook nog Jungels, toch wat meer kleur verwacht in de koersen.

CechRepublic 1 april 2021 om 07:15

Op papier is dot een alleraardigste ploeg. In praktijk zal het wel weer niks worden. Het Belgische deel van de ploeg rijdt slecht en/of dom.

Gitan 1 april 2021 om 07:49

‘Slecht’ klinkt wat vreemd. GVA en Naesen zaten er bijna altijd bij vooraan. Van Avermaet bv. was 7e in DDV, 12e in GW, 6e in E3, 13e in MSR.

Als dat slecht rijden is, vraag ik me af wat je definitie is? Mathieu en Wout en daar dan maar de maatstaf van maken voor de prestaties van alle andere renners? Weinig realistisch.

Sommige volgers doen alsof ze WvA en MvdP in 1 team hebben gestoken bij Ag2R en dat het nu dan tegenvalt dat ze niet winnen. Dat niveau hebben deze 2 gewoon niet.

aardappeljager 1 april 2021 om 07:51

Op dit moment zie ik alleen Schär echt zijn niveau halen en dat is (nog) geen winnaar. Maar laat me graag verrassen zondag

rosencrantz 1 april 2021 om 08:01

In deze koers had ook een Cosnefroy niet misstaan (Barguil en Madouas rijden wel de Ronde), maar die komt natuurlijk terug uit blessure
Ik vermoed echter dat die zonder blessure ook niet had deelgenomen.

lo squalo dello Stretto 1 april 2021 om 08:52

Naesen gaf terecht aan dat iedereen geilt op Vdp/Van Aert en dat de rest de “slechteriken” zijn. Gewoon onzin natuurlijk. De Grote Drie, Vier of Vijf is prachtig om naar te kijken maar het haalt ook een hoop onzin naar boven bij de wielervolgers en -media. Alsof de rest er niet meer toe doet. Het was natuurlijk absurd om te denken dat alle topkoersen onder deze vijf renners verdeeld gingen worden. De verontwaardiging na Stuyvens zege in Milaan-San Remo was hilarisch en triest tegelijk.

stalle 1 april 2021 om 08:50

Greg is echt goed dit seizoen.
Bovendien steeds in de frontlinie wat niet van de anderen kan gezegd worden.

jappe666 1 april 2021 om 11:04

Ze zullen in ieder geval moeten anticiperen, want als 1 van de grote 3 aanzet op een helling liggen ze er in principe allemaal af.

Ik zou Touzé en/of Dewulf proberen meesturen met de vroege vlucht en ook O.Naesen vrij vroeg in het offensief sturen en dan hopen dat de achtervolgers in een strakke cadans de heuvels nemen en Van Avermaet zo in het wiel kan blijven hangen.

Met Cosnefroy, Jungels, Vendrame en Venturini hadden ze nog wel enkele interessante pionnetjes kunnen opstellen eigenlijk.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone