AG2R Citroën hoopt met Benoît Cosnefroy op zege in Ardennenklassiekers

maandag 18 april 2022 om 18:56
AG2R Citroën hoopt met Benoît Cosnefroy op zege in Ardennenklassiekers

foto: Cor Vos

AG2R Citroën stelt in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik exact dezelfde renners op. Kopman in beide koersen is Benoît Cosnefroy, die de laatste weken goed op dreef is. De Fransman kan zowel woensdag als zondag rekenen op de hulp van onder andere Aurélien Paret-Peintre en Bob Jungels.

“Ons doel in de Ardennenklassiekers is behoorlijk simpel: met de vorm die Benoît Cosnefroy recentelijk heeft laten zien, mogen we hopen op een podium en, waarom ook niet, de hoogste trede daarvan”, zegt Julien Jurdie, ploegleider bij AG2R Citroën. “De afgelopen weken heeft hij laten zien dat hij erg sterk is en hij zal de steun krijgen van een toegewijd team, dat hem op de best mogelijke manier zal afzetten.”

De renners die Cosnefroy bij moeten staan, zijn Larry Warbase, Dorian Godon, Paul Lapeira, Mikaël Chérel, Paret-Peintre en Jungels, die LBL in 2018 won. “Het gaat een lastige opgave worden, maar het is het juiste jaar om te schijnen”, zegt Jurdie over de kopman van het stel. “Hij heeft het in zich om weer op het Waalse Pijl-podium te staan en hij kan het goede gevoel dat hij twee jaar geleden had in La Doyenne nu bevestigen. Mentaal en fysiek is Benoît klaar om succesvol te zijn in deze wedstrijden.”

Twee jaar terug, toen de Ardennenklassiekers in het najaar verreden werden vanwege corona, werd Cosnefroy tweede in de Waalse Pijl en achttiende in Luik-Bastenaken-Luik. Vorig jaar kwam hij niet verder dan een achttiende en 48ste plaats. Dit seizoen reed de 26-jarige renner echter al naar tweede plaatsen in de Circuit de la Sarthe, de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl.

Selectie AG2R Citroën flag-fr voor de Waalse Pijl flag-be (20 april):
flag-fr Mikaël Chérel
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-fr Dorian Godon
flag-lu Bob Jungels
flag-fr Paul Lapeira
flag-fr Aurélien Paret-Peintre
flag-us Larry Warbase

Selectie AG2R Citroën flag-fr voor Luik-Bastenaken-Luik flag-be (24 april):
flag-fr Mikaël Chérel
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-fr Dorian Godon
flag-lu Bob Jungels
flag-fr Paul Lapeira
flag-fr Aurélien Paret-Peintre
flag-us Larry Warbase

Dit artikel delen:

3 Reacties

chiller87 18 april 2022 om 19:09

Is ook wel in supervorm. Brabantse pijl was hij volgens mij de beste en amstel ook bij beste drie in koers. Heeft ook nog een goede sprint in de benen na een zware wedstrijd.

0
Kopinkas 18 april 2022 om 19:27

Klinkende namen.
Ik bedoel: Paret-Peintre – Lapeira – Warbase (die laatste op z’n Frans uitgesproken als was het een kalebas), dat is haast een gedicht, als een vliegwiel in het hoofd van De Renner…

Maar toegegeven: Cosnefroy’s naam klinkt op zich ook alsmaar luider…
Hopelijk blijft hij eens niet ‘froid’ achter, in de kou, maar met een bloedhete trofee, behaald op vlammende Ardense wegen, en liefst nog in de Ville Ardente.

0
Deo 18 april 2022 om 20:06

Cosnefroy reed lek voor Roche aux Facons 2 jaar geleden, anders meende hij de benen te hebben om mee te gaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone