zondag 5 februari 2023 om 19:00

Adrie van der Poel zag sprint Mathieu niet live: “Enthousiasme in tent deed vermoeden dat het goed was”

Video Adrie van der Poel heeft de winnende sprint van zoon Mathieu op het WK veldrijden in ‘hun’ Hoogerheide niet gezien. Dat erkende Van der Poel senior na afloop in gesprek met WielerFlits. “Maar het enthousiasme in de tent te zien deed me vermoeden dat hij gewonnen had”, lacht hij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De parcoursbouwer was zelf op het terrein aanwezig als toeschouwer, en niet in de materiaalpost bij Mathieu. “We hebben hetzelfde gedaan als altijd, omdat ik normaal altijd David help. Daarom heb ik met een groepje bekenden gestaan. In de laatste ronde liep ik terug, maar ik was te laat voor de sprint te zien. Maar het enthousiasme in de tent te zien deed me vermoeden dat hij gewonnen had”, aldus Adrie.

De voormalig wereldkampioen veldrijden analyseerde cross, die uitdraaide op een geweldige tweestrijd tussen Van der Poel en Wout van Aert, ook nog. “Ik denk dat Mathieu licht de betere was. Iedereen hoopt dat hij op de laatste balken vol ging doortrekken, maar hij is slim genoeg om te weten dat dat niet haalbaar was tot op de streep”, zag hij. “Die sprint gaan we het maar niet over hebben… Hij was gewoon goed, dat wisten we. Dat is de verdienste van de ploeg en van hemzelf. Maar we weten allemaal dat hij een killer is.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2023 17:25
Geen speld tussen te krijgen.
5 februari 2023 17:36
Wat een pracht parkoers. Adri TOP.
5 februari 2023 18:22
Adri een dikke proficiat voor dit geweldige parcours.
5 februari 2023 23:21
Top parcours, veilig, overzichtelijk, bij droog en nat weer uitdagend en kon de menigte goed aan
5 februari 2023 17:51
Wat is er gebeurt met Tao Geoghegan?
    5 februari 2023 18:01
    Ingeslapen in het wiel van Chiccone, een derde hond is met het been weg…

Reacties zijn gesloten.