Addy Engels rijdt laatste wedstrijd in Putte-Kapellen

maandag 10 oktober 2011 om 19:03

Addy Engels zal morgen zijn laatste kilometers als beroepsrenner maken. De 34-jarige Drent zet na twaalf jaar een punt achter zijn carrière en gaat volgend seizoen als ploegleider aan de slag bij 1t4i, de opvolger van Skil-Shimano. De Belgische eendagskoers Sluitingsprijs Putte-Kapellen wordt zijn laatste wedstrijd bij de profs.

“Momenteel heb ik gemengde gevoelens,” aldus Engels. “Ik wist dat deze dag vroeger of later zou komen, zo gaat dat nu eenmaal in het leven van een atleet. Vanaf morgen zal een belangrijk, en mooi hoofdstuk in mijn leven beëindigd worden. Maar op het zelfde moment begin ik aan een nieuw avontuur”

Engels kijkt met genoegen terug op zeven jaar in de ploeg-Lefevere. “Ik was 27 toen ik hier kwam. In deze ploeg hervond ik mijn motivatie en mocht ik wedstrijden rijden met grote kampioenen als Paolo Bettini, Sylvain Chavanel en vele anderen. Het waren uitdagende seizoenen, maar vol voldoening. Ze waren onvergetelijk en ik zal ze voor altijd bij me dragen.”

Engels maakte in 2000 met de nodige adelbrieven zijn intrede bij de profs. In 1994 en 1995 werd hij Nederlands kampioen bij de junioren, in 1998 behaalde hij de nationale titel bij de beloften. De Drent reed gedurende zijn actieve loopbaan voor Rabobank, Bankgiroloterij en het Belgische Quick Step. In twaalf jaar wist hij (tot dusver) geen enkele overwinning te behalen.

Selectie Quick Step voor Sluitingsprijs Putte-Kapellen
Addy Engels, Nikolas Maes, Fréderique Robert, Andreas Stauff, Kevin Van Impe, Guillaume Van Keirsbulck, Julien Vermote

Lees ook:
Voorlopige deelnemerslijst Sluitingsprijs Putte-Kapellen 2011

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone