Engels over Roglic: “Het moest uit zijn kleine teen komen”
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2019 om 18:12

Engels over Roglic: “Het moest uit zijn kleine teen komen”

Addy Engels had het niet breed in de ploegleidersauto van Primoz Roglic, ook al zagen de tussentijden er gunstig uit voor de Sloveen. “Er blijven acht seconden over aan de finish, dus dat geeft aan dat het super spannend was en dat het uit zijn kleine teen moest komen”, spreekt Engels in het flashinterview.

“Hij heeft zijn tijdritten wel eens beter gereden en Mikel Landa heeft zijn tijdritten wel eens slechter gereden”, vervolgt de Nederlander. “Je kunt niet zeggen dat Roglic zomaar op het podium eindigt, want zo werkt het niet. De benen wogen na drie weken Giro d’Italia heel zwaar en dat merkten we ook bij hem.”

“We wisten pas op het laatste moment dat het goed zat, toen de klok van 26, naar 27 en 28 seconden ging. Op de top had hij al twintig seconden voorsprong, maar toen had het ook nog fout kunnen gaan omdat Roglic alle risico’s nam. Toen ik zag hoeveel kracht hij nog had op de stenen, wist ik dat het goed zat”, aldus de ploegleider, die met Roglic de eerste podiumplaats in een grote ronde behaalde.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2019 18:23
Toch nog goed uitgepakt voor het Giro-team. Door die tijdstraf was 't zeker geen gelopen race.
2 juni 2019 19:06
Mooi. Na Mentsjov tweede podiumplek in de Giro?

Denk dat Roglic WT klassement gaat winnen dit jaar.
2 juni 2019 19:07
Hebt addy effe geluk dat ie ze podium niet verlies door ze plaspauze
2 juni 2019 22:44
-tactisch slecht voorbereid
-coaching een vraagteken
-voor de camera: een drama
-last but not least: één onvergeeflijke blunder


->Beetje arrogant komende van iemand die nooit iets in de wielersport heeft betekent maar het moet toch gezegd. Hij ziet er ook soms een beetje stoned uit, met dat ontplofte haar van 'm. Zou die wiet roke?
2 juni 2019 22:51
Voortaan maar met iets meer rust naar een grote ronde toewerken. Tenminste als je gaat om te winnen.
3 juni 2019 04:10
Roglic kan een grote ronde winnen mits goede ondersteuning, en niet meer vlak voor een grote ronde een kleine ronde willen winnen. Hij kwam nu duidelijk tekort de laatste week en zoiets als die pispauze mag natuurlijk nooit gebeuren op zo'n moment.
3 juni 2019 10:26
@Sambal Je hebt wel een hele grote duim.

Reacties zijn gesloten.