Adam Yates was flink ziek na coronabesmetting: “Had drie of vier behoorlijk slechte dagen”

donderdag 30 juni 2022 om 10:54
Adam Yates was flink ziek na coronabesmetting: “Had drie of vier behoorlijk slechte dagen”

foto: Cor Vos

Adam Yates is in de Ronde van Frankrijk een van de speerpunten van INEOS Grenadiers, maar de Brit kende geen vlekkeloze voorbereiding op de Tour. In de Ronde van Zwitserland liep hij corona op en van die besmetting heeft hij erg last gehad. “Ik heb drie of vier behoorlijk slechte dagen gehad”, vertelde Yates gisteren op het persmoment van INEOS Grenadiers.

“Als ik praat met andere jongens die recent corona hebben gehad, hebben sommigen alleen een kriebel in de keel, maar ik had echt koorts en rillingen. Het is niet ideaal”, aldus Yates, die de Ronde van Zwitserland verliet na vier dagen. “Ik heb ook echt cruciale etappes in Zwitserland gemist. Ik wachtte op het weekend voor een echte test, dus het is niet ideaal.”

Nu zal de openingstijdrit een test worden om te zien hoe Yates ervoor staat, zegt hij zelf. “Dit jaar heb ik behoorlijk goede tijdritten gereden. Voor iemand van mijn gewicht, minder dan zestig kilo, is het niet gemakkelijk om goed te rijden. Dat is simpelweg hoe het is. Er is niet veel wat ik daar aan kan veranderen, gewoon mijn hoofd naar beneden doen. Ik trap dezelfde vermogens bergop als in de tijdrit, het ligt aan mijn gewicht. Ik ga er gewoon voor vrijdag en het zal zijn wat het zal zijn.”

Pogacar
Wat Yates wellicht hoop geeft voor de komende Tour de France, is dat hij topfavoriet Tadej Pogacar bergop nog behoorlijk wat weerwerk kon bieden in de UAE Tour, in februari dit jaar. “Dat is alweer lang geleden, zo voelt het althans”, reageert Yates op deze vaststelling. “Ik en Pogo hebben wat goede duels uitgevochten, maar dit is anders. Ik hoop gewoon dat ik op mijn best kan zijn. Ik heb geen geluk gehad met corona, ik miste wat belangrijke trainingen, maar het is wat het is. Ik hoop gewoon dat het me niet te veel parten speelt.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Kannibaal 30 juni 2022 om 11:05

Dat wordt knechten voor Thomas of Martinez.

Marik 30 juni 2022 om 11:09

Thomas gaat een beestachtige Tour rijden. Is wat mij betreft de belangrijkste dark horse.

Dario Koelkast 30 juni 2022 om 11:25

Als die niet in de eerste tijdrit, of op die brug al op zijn snufferd gaat

Jean Dumas 30 juni 2022 om 11:30

Na de Planche gaan er al veel op apegapen liggen.

Pietspeed 30 juni 2022 om 11:34

Die wordt het Kattegat al ingeblazen

TheTimmy 30 juni 2022 om 11:32

Yates lijkt me een te groot twijfelgeval om op te nemen in de pooltjes

Marlin 30 juni 2022 om 11:37

Zelfs als Thomas op het niveau zou fietsen van zijn Touroverwinning, zou hij vandaag te kort komen. Ondertussen is hij al op leeftijd als topwielrenner, en heeft hij de voorbije jaren nauwelijks nog gepresteerd. Hij is momenteel wel in vorm. Als ik dit alles in beschouwing neem, zit er eventueel een top 5 plaats in, zeker een top 10. Het podium wordt heel moeilijk.

vevie 30 juni 2022 om 16:31

Dit is gewoon niet waar. Ben nooit een fan van de renner Thomas geweest, mede door zijn saaie, conservatieve rijden. Het is niet meer Thomas van 2018, maar hij rijdt nog steeds uitslagen:

2020: 2e Tirreno
2021: 1e Romandië, 3e in Dauphine en Catalonië
2022: 1e Zwitserland

Thomas hoeft hier alleen maar Pogacar, Roglic en Vingegaard te vrezen. De rest kan hij allemaal hebben. Zeker met een tijdrit van 40 km op de voorlaatste dag. Er hoeft maar 1 van de drie uit te vallen (wat héél goed mogelijk is) en hij is gewoon podiumkandidaat. Dat kan ik gewoon objectief zeggen als iemand die niks heeft met de renner.

Gr.R. 30 juni 2022 om 11:42

“Het is maar een griepje…”

Brabander 30 juni 2022 om 12:17

Jij hebt dus nog nooit echt griep gehad? Ik ook niet hoor, maar ik snap niet waar je heen wil met zo’n opmerking

xistnc 30 juni 2022 om 18:10

‘een griepje’ en ‘echt griep’ zijn dan ook twee totaal verschillende grootheden.

Fast Freddy 30 juni 2022 om 12:12

Dat wordt niks voor het AK met Yates.

Rondje 25 30 juni 2022 om 12:20

Zou mij juist niets verbazen als Yates wel goed is. Hij zegt dit ook om dat hij niet weet waar hij staat met zijn vorm. Maar extra rust pakt ook weleens goed uit, en de eerste week is voor de klassementsrenners toch overleven

Headlines

Populair

Materiaalzone