Adam Yates voor slottijdrit: “Ik kan alleen maar mijn best doen”

maandag 18 maart 2019 om 18:42
Adam Yates voor slottijdrit: “Ik kan alleen maar mijn best doen”

foto: Cor Vos

Adam Yates kan dinsdag (persoonlijke) geschiedenis schrijven door voor het eerst een WorldTour-rittenkoers te winnen. Maar dan zal de Brit wel Primož Roglič moeten afhouden in de tien kilometer lange slottijdrit in San Benedetto del Tronto. “Ik ga mijn best doen”, zo laat Yates weten.


Yates kwam in de voorlaatste etappe niet in de problemen. “Toch was het wel een lastige etappe”, zo kijkt de 26-jarige klimmer terug. “In de finale ging de wind een rol spelen, wat voor nervositeit zorgde. Gelukkig reed de ploeg fantastisch sterk, waardoor we wisten te overleven.”

Het verschil tussen Yates en Roglič bedraagt 25 seconden. Is het voldoende voor de Brit om stand te houden in de slottijdrit? Vorig jaar was de renner van Mitchelton-Scott nog 36 tellen trager dan zijn Sloveense rivaal. “Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik mijn best ga doen. Als het niet goed genoeg is, dan is het niet goed genoeg.”

“Kwam eigenlijk voor ritzeges”
“Ik kwam eigenlijk voor ritzeges, maar ik heb alsnog een goede wedstrijd gereden. We gaan het morgen zien”, aldus Yates. Zijn ploegleider Matt White vult aan. “Wat er morgen ook gaat gebeuren, we hebben al een fantastische week gehad. De winst in de ploegentijdrit was echt een hoogtepunt.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

jessevdalen 18 maart 2019 om 18:50

Hij houdt er 4/5 over

Gonzalez_de_Galdeano 18 maart 2019 om 18:53

Waarschijnlijk vliegen ze zn broer in. Die weet tegenwoordig hoe die een tijdrit moet winnen.

maklukzat 18 maart 2019 om 19:45

Als hij in deze winter gewerkt heeft aan zijn tijdritcapaciteiten, dan zie ik hem wel winnen.

katerkop 18 maart 2019 om 21:17

Ik schat dat Roglic slechts een seconde of 15 terugpakt

MrEZway 18 maart 2019 om 22:40

De Yates broertjes gaan een hoop winnen. Zou bv niet weten hoe een Dumoulin zulke mannen moet verslaan in een ronde wedstrijd. Die rijden sinds vorig jaar steeds sprintend een berg over.

EddyB1958 18 maart 2019 om 23:47

Moesten ze om een ereplaats strijden ging mijn voorkeur naar Roglic, maar nu denk ik dat die trui Yates een surplus gaat geven. Ik vraag me af wat onze would be uurrecordkandidaat gaat presteren.

ikbenprocycling 19 maart 2019 om 11:11

Gewoon zijn best doen zal niet genoeg zijn. Hij zal zijn stinkende best moeten doen. Let bij de close-up beelden na de meet op de omstanders.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair