Adam Yates hoopt op vermoeide Froome: “Het was een zware Giro”
foto: Sirotti
zaterdag 7 juli 2018 om 07:42

Adam Yates hoopt op vermoeide Froome: “Het was een zware Giro”

Twee jaar geleden was Adam Yates een van de verrassingen in de Tour de France met een vierde plaats in de eindstand én de witte jongerentrui. Na een jaar afwezigheid staat de Britse klimmer weer aan het vertrek van La Grande Boucle. Met de nodige ambitie, zo laat hij weten op de vooraf belegde persconferentie van zijn werkgever Mitchelton-Scott. “Twee jaar geleden begon ik niet met klassementsambities. Nu heb ik veel meer ervaring en vertrouwen in eigen kunnen”, aldus Yates.

Na zijn vierde plaats in Le Tour gaf Yates vorig jaar de voorkeur aan de Giro d’Italia (9e) en de Vuelta a España (34e). Met verdeeld succes, maar de klimmer laat weten dat beide rondes belangrijk zijn geweest in zijn ontwikkeling. “Ik presteerde er niet zoals ik van tevoren had verwacht, maar ik heb er wél veel van geleerd. Ik heb nu een nog grotere bagage als wielrenner. Ik weet nu meer over mezelf als renner, maar ook over mijn concurrenten.”

De 25-jarige Yates zal ongetwijfeld geïnspireerd hebben gekeken naar de prestaties van zijn ploeg in de Giro d’Italia, met broer Simon voorop. De Australische formatie leek lang op weg naar de eindzege in La Corsa Rosa, maar het moest uiteindelijk genoegen nemen met vijf ritzeges en de nodige lof.

Matthew White – die de Giro op de voet volgde als een van de aanwezige ploegleiders – verwacht in de Tour echter niet eenzelfde wedstrijdverloop. “Daarvoor is het parcours niet zwaar genoeg. De organisatie heeft dit jaar enkele obstakels gelegd in de eerste week, maar het is niet te vergelijken met de Giro en de Vuelta”, aldus White.

Over grote favoriet Froome: “Hoop dat hij vermoeid is”
Yates wilde op de persconferentie niet teveel kwijt over de afgesloten salbutamol-zaak van Chris Froome. Wel hoopt hij dat de viervoudig Tourwinnaar teveel energie heeft verbruikt in zijn gewonnen Giro. “Ik hoop dat hij moe is. Het was een zware Giro; vrijwel elke etappe werd er gekoerst.”

“Zelfs met een week extra rust zal het zijn tol eisen in de Tour. Vorig jaar voelde ik me erg vermoeid na de Giro, en reed ik geen wedstrijden meer.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2018 07:57
Iedereen heeft het over froome, dat hij moe moet zijn. Niemand heeft het nog over dumoulin. Froome quintana nibali, maar onze Tom kan zo wat in de luwte mee rijden.
Ben benieuwd.
7 juli 2018 08:12
IJdele hoop zo vermoed ik.
7 juli 2018 08:26
Froome heeft zich maar echt hoeven inspannen in 4 etappes in de Giro dus met de vermoeidheid zal het wel meevallen.
7 juli 2018 08:27
Ach zijn batterijen zijn weer opgeladen.
7 juli 2018 08:32
Ik denk dat Yates gelijk gaat krijgen. Het zal er net te veel aan zijn geweest om ook de Tour te winnen denk ik.
7 juli 2018 09:24
@Pirazzi
Nog nooit een dag op de fiets gezeten, zeker? :P
7 juli 2018 09:29
Net als in de Giro komen er in de eerste 2 weken van de Tour kansen om Froome uit te schakelen. In de Giro hebben ze verzuimd er gebruik van te maken.
7 juli 2018 10:09
Net als Porte hopen op de moeheid van Froome.
Dat geeft de zwakte van jezelf weer. Dat je minder bent dan Froome als hij niet moe is.
Dan ben je in mijn ogen al kansloos voor dat je begint.
7 juli 2018 10:40
Ik hou die gasten niet uit elkaar Simon-Adam. Adam-Simon. Wie doet wat?? Misschien moet ik ze maar zien als één Yates, die overal rijdt. Bespaart de moeite...
7 juli 2018 11:41
O das simpel, Simon is veel aanvallender ingesteld. Adam is meer sleper.

Reacties zijn gesloten.