Adam Yates: “Het was een dwaze dag, net als gisteren”

zaterdag 13 april 2019 om 20:15
Adam Yates: “Het was een dwaze dag, net als gisteren”

foto: Cor Vos

Liefst viermaal had Adam Yates al top-10 gereden deze week, maar winnen deed hij pas op de allerlaatste dag van de Ronde van het Baskenland. De Brit van Mitchelton-Scott viel aan diep in de finale en bleef daarmee Dan Martin, Tadej Pogačar, Jakob Fuglsang en Ion Izagirre voor.

“Vandaag wisten we dat het de laatste kans was om te winnen en ik dacht al dat Astana het idee had om het klassement te winnen”, blikte Yates terug. “Het was een dwaze dag, net als gisteren. Het tempo lag erg hoog de hele dag en omdat BORA het klassement aanvoerde, wisten ploegen als Astana dat ze erg hard moesten rijden om die jongens eraf te rijden. Dus ze begonnen vroeg.”

“Met nog 65 kilometer te rijden was het tempo heel strak en gelukkig had ik enkele ploegmaats om het tempo op te drijven. Vanaf dat moment werkten wij vijf erg goed samen en het was al ver in de finale toen ik aanviel. Ik slaagde erin weg te blijven en te winnen, dus dit was echt een geweldige dag.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

bilthoven 13 april 2019 om 22:47

Meer dan verdiende etappezege voor Adam! Met een 8e plaats in de Ronde van Valencia (+ een etappe), een 5e in Andalusië, een 2e in de Tirreno en in Catalonië (+ een etappe) en vandaag een 5e in Baskenland (+een etappe) is hij zonder meer de regelmatigste en beste ronderenner van het huidige seizoen. Benieuwd of hij deze lijn ook nog naar de Tour kan doortrekken…….

Mwielerfan 14 april 2019 om 00:12

Regelmatig OK, maar beste zonder ergens winst? Het is sowieso zeer discutabel om regelmatig presteren als best te zien, zeker als er geen klassement aan verbonden is waarom gestreden wordt. Zoals met deze serie wedstrijden die je nu noemt.
Ik vind bijv. een sprinter die in een weekronde 3 etappes wint minstens zo goed als de nummer 3 of 4 in het klassement. Één etappe winst zou ik ook al snel. Hoger plaatsen dan klassement buiten podium, en zeker plaats 6 tot 10 in het klassement.

Kannibaal van Schepdaal 14 april 2019 om 02:21

@bilthoven

Roglic wint UAE en Tirreno, Lopez wint Colombia en Catalonië, en Ion Izagirre wint Valencia en Baskenland.

Verder wint Bernal Parijs-Nice en Fuglsang Ruta del Sol.

Yates oogt inderdaad sterk, maar zonder overwinning in een eindklassement kun je volgens mij bezwaarlijk stellen dat hij de beste ronderenner van dit seizoen is.

Voor mij gaat het tussen Roglic en Lopez, aangezien zij de meeste koersen en tegen de beste renners gewonnen hebben.

En ze hebben trouwens allebei de beste ronderenner van het moment verslagen, dus dat maakt hen per definitie de beste van het moment.

Maar om op je laatste bedenking in te pikken: Ja, ik denk dat Yates dit jaar ook met de beste klimmers in de Tour meekan.

Maar dat dacht ik eigenlijk vorig jaar ook al na wat hij liet zien in Tirreno, California en Dauphiné, en dat is ook anders uitgedraaid.

adelaarvanantwerpen 14 april 2019 om 10:59

De beste ronderenner is hij niet omdat zijn tijdrit te beperkt is, maar ik vind hem wel de beste klimmer van het moment omdat hij roglic er toch uitreed in de Tirreno, hij was baas boven bernal en quintana in Catalonië en verliest deze ronde van het Baskenland alleen door pech.

Hij wint inderdaad geen ronde, maar hij verliest de Tirreno met één seconden, Catalonië verliest hij doordat hij en bernal op mekaars wiel reden en lopez lieten rijden. De ronde van het Baskenland verliest hij alleen door pech.

Stenalic 13 april 2019 om 23:24

“Vanaf dat moment werkten wij vijf erg goed samen en het was al ver in de finale toen ik aanviel.” Yeah.. sure… zal wel aan de vertaling liggen…

Headlines

Materiaalzone

Populair