Adam Yates: “Het leek wel op een Ardennenklassieker”

zondag 17 maart 2019 om 09:08
Adam Yates: “Het leek wel op een Ardennenklassieker”

foto: Cor Vos

Na de finish in Fossombrone ging de aandacht vooral uit naar Alexey Lutsenko, die op een indrukwekkende manier de vijfde etappe wist te winnen. Maar Adam Yates was ook een van de winnaars van de dag. De Brit wist namelijk zijn leiderstrui te behouden. “Het was echt een superzware etappe”, zo vertelde hij na afloop.

Yates greep weliswaar naast de ritzege, maar de renner van Mitchelton-Scott wist wél uit te lopen op enkele concurrenten. “Het was echt een zware finale”, zo kijkt de 26-jarige klimmer terug op een veelbewogen etappe. “Het leek wel op een Ardennenklassieker. Het ging de hele dag op en af.”

“We wisten als ploeg echter goed vooraan te blijven, waardoor we energie konden sparen.” De Britse leider werd in de finale onder druk gezet door zijn voornaamste rivaal Primož Roglič. “Hij reed echt aan een ontzettend hoog tempo”, aldus Yates. “Alleen ik en Fuglsang wisten aan te haken.”

Aanvallen 
Yates wist dan wel de leiderstrui te behouden, het verschil met de betere tijdrijder Roglič is slechts zeven seconden. “Ik moet uiteraard nog meer voorsprong nemen”, beseft de Brit zich. “Roglič wint heel veel in de afsluitende tijdrit. Ik zal het zondag moeten proberen”, doelt Yates op de lastige etappe naar Recanati.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Turtlehead 17 maart 2019 om 11:52

Nou, laat maar eens zien dan. Die woorden ‘energie sparen’ zie ik je wel heel vaak waar maken. Beetje meer leiderschap mag er wel zichtbaar zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair