Acqua e Sapone verdwijnt uit het peloton

Door
donderdag 4 oktober 2012 om 12:15

garzelli

foto: Sirotti

Het Italiaanse Acqua e Sapone zal komend jaar niet meer te zien zijn in het peloton. Na tien jaar valt het doek definitief voor het team van manager Palmiro Masciarelli. Met de rode koerstruitjes verdwijnt er eveneens een vaste waarde uit het wielermilieu.

Al sinds 2002 rijdt de water-en-zeepploeg rond en dus is het een van de weinige teams die we jaarlijks terugzien. Zeker in de wielersport waar het ieder seizoen weer een komen en gaan van nieuwe sponsors is. Hoewel Acqua e Sapone nooit echt tot de absolute topteams heeft behoord, beschikten zij toch altijd over een uitstekende selectie en was het een ideale ploeg voor opkomende maar ook afbouwende vedettes. Onder meer Bennati, Cipollini en Soler lagen ooit onder contract bij de formatie. De laatste 2 jaar dunde de ploeg in de breedte echter sterk uit en werd men dit seizoen ook niet meer uitgenodigd voor de Giro.

En dat terwijl de formatie altijd op zijn best was in de thuisronde. Cipollini kende in 2002 een sterke opleving bij de ploeg en behaalde maarliefst 6(!) etappezeges en de puntentrui. Ook ex-Girowinnaar Stefano Garzelli begon aan zijn tweede wielerleven bij de Italiaanse équipe en haalde onder meer 2 bergtruien en enkele etappezeges binnen. De 39- jarige veteraan is nog altijd niet versleten en wil, met het opdoeken van de formatie, een plek bij een andere ploeg proberen te bemachtigen om zijn carrière in stijl af te sluiten. Hetzelfde geldt voor Danilo Di Luca die slechts één seizoen voor Acqua e Sapone uitkwam. Enkele anderen, waaronder Carlos Betancur (AG2R), vonden al onderdak.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone