Ackermann wint slotrit Sibiu Tour, eindzege voor Aleotti
foto: Cor Vos
dinsdag 6 juli 2021 om 19:05

Ackermann wint slotrit Sibiu Tour, eindzege voor Aleotti

Groot feest voor BORA-hansgrohe op de slotdag van de Sibiu Cycling Tour. De Duitse ploeg wist met sprinter Pascal Ackermann de 205 kilometer lange slotrit naar Sibiu te winnen, terwijl de Italiaanse klimmer Giovanni Aleotti de eindzege in Roemenië veiligstelde.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de lange slotetappe lag het zwaartepunt in de finale. Ongeveer dertig kilometer voor de finish lag een klimmetje waar het peloton uit elkaar spatte onder aanvoering van Fabio Aru. Een uitgedund peloton kwam daardoor over de top. Riccardo Zoidl ging nog in de aanval, maar Pascal Ackermann counterde die aanval om de leidende positie van Aleotti te beschermen. De vlucht strandde dan ook.

Wat volgde was een sprint in het centrum van Sibiu, die eenvoudig gewonnen werd door Ackermann. Hij bleef thuisrijder Eduard-Michael Grosu voor. De derde plaats was voor Matthew Walls, nog een renner van BORA-hansgrohe. Aleotti kwam ook in het peloton over de finish en mocht daardoor de gele trui definitief in ontvangst nemen.

Giovanni Aleotti – foto: Cor Vos

RIDE Magazine