Ackermann over niet-selectie Tour: “Ralph Denk heeft zijn woord niet gehouden”

woensdag 16 juni 2021 om 10:04
Ackermann over niet-selectie Tour: “Ralph Denk heeft zijn woord niet gehouden”

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann zal ook dit jaar niet zijn debuut maken in de Ronde van Frankrijk. En daar heeft de Duitse sprinter flink de pee in, zo laat hij weten aan radsport-news. “Ik ben meer dan teleurgesteld.”

De Duitser leefde tot het moment dat de selectie zou worden geopenbaard in de veronderstelling dat hij zijn opwachting zou mogen maken in de Tour de France. De niet-selectie kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel, stelt hij. “Toen ik mijn huidige contract tekende werd mij verteld dat ik de Tour dit jaar zou rijden.”

“Zonder deze belofte had ik het contract destijds niet getekend. Ralph Denk was altijd een man die zijn woord hield, maar dat heeft hij nu absoluut niet gedaan. Ik ben meer dan teleurgesteld, moet ik zeggen. ”

De baas van BORA-hansgrohe liet in het selectiebericht weten dat Ackermann nog niet het gewenste niveau heeft om zijn debuut te kunnen maken. Maar volgens de Duitse sprinter, die dit jaar nog geen sprint wist te winnen, ligt dat anders: “Als ik niet in vorm was zou ik het begrijpen. Maar je kunt aan mijn gegevens zien dat het hier niet aan ligt. Dat weet Denk en het team ook. Daarom ben ik ook zo teleurgesteld.”

Dit artikel delen:

62 Reacties

Westhoek Express 16 juni 2021 om 13:43

Hommu-lus!

Ackermann heeft zijn vorm niet gehouden.

Romāns Vainšteins 16 juni 2021 om 14:18

Beloftes is niks, als je niet in vorm bent ga je gewoon niet naar de tour, klaar. Daarnaast gaat hij ook nog eens weg daar, tsja,

Murcia 16 juni 2021 om 14:22

Dit is een teleurgestelde renner die weet dat hij gaat vertrekken en dus veilig zijn onvrede kan uiten. Ik geloof best dat Denk een mondelinge belofte heeft gedaan aan Pascal maar dat hij dit deed in de overtuiging dat zijn sprinter wel wat beter voor de dag zou komen dan hij heeft gedaan. Ackermann faalt echter vrij opzichtig het hele seizoen en kan dan zelf ook wel 1+1 optellen zeker als je toekomst niet meer bij Bora ligt.

SpeedyLegs 16 juni 2021 om 15:26

Als er contractbreuk is gepleegd dan heeft hij een poot om op te staan.
Een selectiebelofte zal natuurlijk nooit zonder voorwaarden geschieden. Altijd goed vastleggen derhalve, met enkel objectief meetbare criteria.

de adelaar 16 juni 2021 om 15:56

Er is altijd meer dan staat geschreven op opgemaakt uit diverse mondjes. En eerlijk gezegd is ackermann gewoon b garnituur… los van wie of wat gelijk heeft. Hij heeft werkelijk niks te zoeken bij de tour

Bram Zwaluw 17 juni 2021 om 08:32

Volgend jaar naar QuickStep dus.

Headlines

Materiaalzone

Populair