Achterstallig loon renners Katusha-Alpecin uitbetaald via UCI-bankgarantie
foto: Cor Vos
vrijdag 15 november 2019 om 19:38

Achterstallig loon renners Katusha-Alpecin uitbetaald via UCI-bankgarantie

De renners van Katusha-Alpecin krijgen hun salaris over de maand oktober betaald uit de UCI-bankgarantie, die teams aan het begin van het seizoen moeten afgeven. Gisteren werd bekend dat de laatste loonstrook nog niet was uitgekeerd.

In september werden de renners al met een aantal weken vertraging uitbetaald en gisteren werd bekend dat zij hun salaris voor oktober nog niet hadden ontvangen. Een woordvoerder van de ploeg bevestigde dat de uitbetaling voor oktober was vertraagd, maar dat een oplossing slechts een kwestie van dagen was. Internationale wielerbond UCI bevestigde vandaag echter dat het begonnen is met het ontgrendelen van de bankgarantie van het team om het tekort aan middelen te dekken.

“De UCI is op de hoogte van de situatie en werkt samen met het team aan het vrijgeven van de middelen van de UCI-bankgarantie om de betaling van het renners- en personeelsloon te verzekeren”, vertelde een woordvoerder van de bond aan Cyclingnews.

Bahrain Merida
Katusha-Alpecin is niet het eerste WorldTour-team dat problemen heeft dit jaar met het uitbetalen van salarissen. In januari moesten coureurs van Bahrain-Merida twee weken langer wachten op hun salaris wegens administratieve vertragingen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
15 november 2019 19:57
Dus Makarov/Katusha betaalt z'n renners niet maar kan wel zijn WT-licentie voor veel geld aan Israel CA overdragen? Ik neem aan dat de UCI die WorldTour-status voor ICA dan wel even on hold zet totdat er iemand is die ook de laatste maanden van het jaar nog even de salarissen betaalt.
    16 november 2019 00:41
    Dit komt bij mijn weten vaker voor als een ploeg stopt, omdat die bankgarantie bij de UCI er is. De UCI verwacht nog steeds dat de ploegen alle salarissen tot het eind van het jaar betalen en dan krijgen ze pas het geld terug van de UCI. De ploegen moeten dus tijdelijk extra geld hebben. Bij ploegen die doorgaan gaat het gewoon van het budget van het volgende jaar af.
    16 november 2019 14:07
    Hoe heeft ICA hier iets mee te maken?
    16 november 2019 21:05
    Geld van een bankgarantie is opeisbaar maar geen fysieke storting toch? Ik snap niet dat ze het dan tot betaling door de UCI laten komen? want die garantie heeft gewoon einddatum en loopt dus vanzelf af.
16 november 2019 08:58
Triest einde van een groots opgezet programma...

Reacties zijn gesloten.