Acht uur Parijs-Roubaix op televisie dit weekend

zaterdag 11 april 2020 om 17:45
Acht uur Parijs-Roubaix op televisie dit weekend

foto: Cor Vos

Parijs-Roubaix is weliswaar uitgesteld, maar Eurosport en Sporza bieden een beetje troost. Beide zenders zenden zondag namelijk tezamen acht uur aan beeldmateriaal uit van de edities 2002, ’18 en ’19 van de Helleklassieker.

Parijs-Roubaix stond eigenlijk voor zondag op de kalender, maar drieënhalve week geleden liet wedstrijdorganisator ASO weten dat de koers is uitgesteld vanwege de verspreiding van het coronavirus. Samen met internationale wielerbond UCI wordt nog gezocht naar een nieuwe datum op de kalender.

Om de wielerfans tegemoet te komen zendt Eurosport morgen de recentste twee edities uit. Om 14.00 uur begint de wedstrijd van 2018, waarin Peter Sagan Silvan Dillier versloeg op de piste van Roubaix. Aansluitend om 17.00 uur is de wedstrijd van vorig jaar te zien, waarin Philippe Gilbert wist te winnen. Beide wedstrijden zijn ook via de Eurosport Player te zien.

Sporza haalt dit weekend de wedstrijd van 2002 uit het archief. Die wedstrijd werd gewonnen door een ontketende Johan Museeuw, maar ging ook de historie in als de ontdekking van Tom Boonen als klassiekerspecialist. Vanuit de vroege vlucht wist hij te overleven en als derde te eindigen. De wedstrijd is vanaf 14.30 uur te bekijken op Eén.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair