George Bennett, Matteo Busato, Vuelta al Tachira

zaterdag 23 januari 2021 om 19:25
George Bennett, Matteo Busato, Vuelta al Tachira

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Gravel and Tar Classic.

Aaron Gate zegeviert in Gravel and Tar, Bennett achtste

Aaron Gate heeft de Gravel and Tar Classic achter zijn naam gezet. Na ruim 160 kilometer koers, deels over onverharde gravelwegen, kwam de oud-renner van onder meer An Post en Aqua Blue Sport samen met zijn ploeggenoot Luke Mudgway over de aankomst. Finn Fisher-Black, uit de ontwikkelingsploeg van Jumbo-Visma werd vierde, SEG-talent Corbin Strong vijfde en George Bennett achtste. Bij de vrouwen won Olivia Ray.


Update – Carrière Matteo Busato lijkt voorbij

Het heeft er alle schijn van dat Matteo Busato niet terugkeert in het peloton. De Italiaanse renner, die vorige maand 33 jaar werd, heeft nog altijd geen contract voor dit seizoen en denkt eraan zijn loopbaan te beëindigen. “Het heeft geen zin om nog langer te wachten. Ik denk dat ik ermee moet stoppen”, laat hij weten aan TuttoBICI. “Ik was graag doorgegaan, maar helaas is dit het. Het jaar 2020 was vreemd. Er kon weinig worden gekoerst en ik denk dat dit me heeft genekt.”

Busato begin in 2012 in het continentale circuit en werd drie jaar later bij Southeast profrenner. Bij die ploeg (die later Wilier Triestina werd) koerste de Italiaan vier seizoenen. Via Androni Giocattoli-Sidermec kwam hij afgelopen jaar bij Vini Zabù-KTM terecht. Hij ging driemaal in de Giro d’Italia van start en reed ook meerdere keren Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije. “Nu ben ik aan het nadenken wat ik wil gaan doen. Het liefst zou ik actief blijven in de wielerwereld.


Jose Alarcon wint zevende rit in Venezuela

Jose Alarcon heeft de zevende etappe in de Vuelta al Tachira gewonnen. De Venezolaan bleef na 123 kilometer koers zijn landgenoot Carlos Johan Gaviz en de Colombiaan Danny Osorio voor. Roniel Campos staat met nog een dag te gaan nog altijd aan de leiding. De 27-jarige renner won al drie etappes.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Cochise 23 januari 2021 om 21:46

Edit: Klopt helemaal! We passen het aan

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone