Aanvragen stromen binnen bij Ronde van Drenthe: “Kunnen nog drie of vier ploegen bij”

Aanvragen stromen binnen bij Ronde van Drenthe: “Kunnen nog drie of vier ploegen bij”

foto: Cor Vos

donderdag 5 maart 2020 om 11:25

De Ronde van Drenthe heeft de afgelopen dagen meerdere aanvragen ontvangen van ploegen die alsnog willen deelnemen. In verband met de verspreiding van het coronavirus in vooral Italië willen teams graag nog last minute naar Drenthe afreizen voor de Nederlandse eendagskoers. “Er kunnen nog drie of vier ploegen bij”, zegt voorzitter Femmy van Issum tegen WielerFlits. Ze wil zo snel mogelijk duidelijkheid daarover.

De telefoon staat roodgloeiend bij de organisatie van de Ronde van Drenthe, want het coronavirus is ook daar het gesprek van de dag. Met nog een week te gaan wordt druk overlegd. “Wij zitten er midden in”, aldus Van Issum. “De UCI heeft ons gemaild met een advies om voorzorgsmaatregelen te nemen voor de teams. De hotels hebben dat advies ook gekregen en staan in contact met de teams.”

De UCI heeft laten weten zelf geen wedstrijden af te gelasten. Dat laat de wielerunie over aan de lokale autoriteiten. Ook Van Issum is niet van plan om de stekker er zelf uit te trekken. “Wij gelasten niet af”, is ze duidelijk. “Wij hebben ook nog kostenposten, dat wordt nog wel eens vergeten. Wij hebben schade als ploegen niet komen. Elk jaar betalen wij wedstrijdgeld aan de UCI, dat is al betaald, dus ik hoop dat zij daarbij ook aan ons denken.”

Nieuwe teams in gesprek met Cycling Service
Inmiddels hebben meerdere ploegen zich aangemeld bij de Ronde van Drenthe of zij nog toegevoegd kunnen worden aan de startlijst. Dat kan, “maar wel op onze voorwaarden”, aldus Van Issum. “Er is nog ruimte. Maar, wij hebben ook een budget. We voeren momenteel extra vergaderingen en moeten beslissingen nemen. De teams die zich nu melden, hebben zich niet van tevoren ingeschreven. Daar wordt over onderhandeld met Cycling Service (verantwoordelijk voor het deelnemersveld, red.).”

De organisatie laat weten dat alle ploegen die al op de startlijst stonden, hoe dan ook mogen komen. “Absoluut, wij gaan daarin niet meer switchen. Nederlandse continentale ploegen mogen bij ons altijd starten. Deze wedstrijd is begonnen als amateurwedstrijd en zij zijn er vanaf de oorsprong bij geweest. Zonder die kleinere ploegen hebben wij geen koers. Daar mag wel meer rekening mee gehouden worden”, zegt Van Issum.

In de provincie Drenthe zijn de afgelopen weken twee positieve gevallen gemeld van het coronavirus. “Door die plaatsen komen wij niet met de koers. Wij gaan gewoon door, tot van hoger hand beslist wordt dat het niet mag.” Naast de Ronde van Drenthe voor mannen (zaterdag 14 maart), staan dat weekend ook de Drentse Acht van Westerveld (vrijdag 13 maart) en de Ronde van Drenthe voor vrouwen (zondag 15 maart) op het programma.


Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus

Dit artikel delen:

22 Reacties

Wheely 5 maart 2020 om 11:35

Kom maar op! Moeten ze het wel opnemen tegen David Dekker.

Krakowic 5 maart 2020 om 11:39

Van de nood een deugd maken, doen ze goed daar in Drenthe. Zou mooi zijn als er een paar kleppers aan de start staan daar.

Heerlijk om alvast vooruit te denken aan alle voorbeschouwingen over 5 à 6 jaar waarin er bij de winnaars in 2020 veel vreemde namen zullen staan. De grootste renners die de kleinste wedstrijden winnen in een rij met verder louter continentale renners en omgekeerd. Wat als Strade straks bijvoorbeeld toch nog gereden wordt met alleen maar kleinere ploegen uit de regio? Zo blijft dit jaar ons nog wel een tijdje heugen.

r525 5 maart 2020 om 12:51

Wat doen ze precies zo goed dan?
Het zijn de ploegen die de organisatie bellen, niet andersom.

Wheely 5 maart 2020 om 12:59

Ze zitten in Drenthe, niet in Italië. Dat doen ze goed.

xistnc 5 maart 2020 om 11:47

“Prima, maar dan wel meteen voor drie jaar”.

Scibby 5 maart 2020 om 11:50

Wel een beetje sneu voor de continentale renner die het in een keer moet opnemen tegen de wereldtoppers. Maar wel gaaf voor de Ronde van Drenthe om zo op de kaart te worden gezet.

ghostwriter 5 maart 2020 om 11:57

Het is toch juist prachtig voor een continentale renner om tegen een wereldtopper te kunnen koersen? Zo vaak zullen de meeste van hun die kans niet krijgen.

ChefSpijker 5 maart 2020 om 11:58

Sneu? Denk juist dat ze het prachtig zouden vinden om tussen meerdere WT-ploegen te fietsen. Beetje zoals amateurs die in de beker Ajax of Feyenoord loten. Ook tegen de ProConti’s zijn ze normaal gesproken al kansloos voor winst.

Rawolf 5 maart 2020 om 12:11

Er staat trouwens nergens dat dit WT teams zijn he, denk ook dat Wanty en Alpecin fenix wel geintreseerd zullen zijn.

Poeksel 5 maart 2020 om 12:24

Denk het ook, beetje raar anders dat ze op de startlijst staan ;)

https://www.procyclingstats.com/race/ronde-van-drenthe/2020/startlist

Nick Doup 5 maart 2020 om 12:27

Circus-Wanty Gobert en Alpecin-Fenix stonden inderdaad al op de startlijst. Het zou mogelijk gaan om Groupama-FDJ (al dan niet de U23-ploeg) en Cofidis.

Rawolf 5 maart 2020 om 12:31

o oops had niet naar de startlijst gekeken haha.

Lijkt me ook een goede optie voor jumbo of mag je niet met de academy en WT ploeg?

FritsvanHoefelen 5 maart 2020 om 13:00

dat mag niet. het is geen marathonschaatsen

HoofdIsVrij 5 maart 2020 om 13:36

De telefoon staat roodgloeiend en dan gaat het om twee ploegen? Overdrijven is ook een vak…

Jean Dumas 5 maart 2020 om 13:02

Wat nu? Corona in Drenthe of een grote winnaar?

HoofdIsVrij 5 maart 2020 om 13:33

Bij de dames vind ik het altijd een schitterende koers. Daar heeft het natuurlijk ook een veel hogere status.

Samlambeej 5 maart 2020 om 13:49

Leuk! Live uitzending?

john 5 maart 2020 om 15:00

En wie moet dan gaan doen !! .De staatszender NPO 1 heeft tot begin Juni nog wel een schaatswedstrijd

Verweggistan 5 maart 2020 om 16:32

Met Herbert Dijkstra!

Ekkel2703 5 maart 2020 om 15:17

CCC en Trek deden sws al mee, persoonlijk benaderd via insta.

chasse patat 5 maart 2020 om 16:04

vd Poel ook maar toevoegen dan

Merlinappa 5 maart 2020 om 18:16

Pas maar op, hier ook al 82 Coronagevalletjes.. ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair