Aanvalslustige Tom Dumoulin: “Ik hoop het in Luik beter te doen dan vorig jaar”

Door , zondag 22 april 2018 om 12:44

Tom Dumoulin wil het in Luik-Bastenaken-Luik beter doen dan vorig jaar. Toen strandde onze 27-jarige landgenoot op een 22ste plek. Hij gaat proberen om in de finale de koers open te breken. “Het is aan Sam Oomen en mij om aan te vallen, waarna we Michael Matthews achter de hand houden voor een sprint”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

Dumoulin ziet zichzelf niet als een van de topfavorieten voor de zege. De renner van Sunweb is net terug van een hoogtestage op de Sierra Nevada. “Mijn voorbereiding is eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. Toen viel het in deze koers nog een beetje tegen, maar ging het vervolgens super goed in de Giro d’Italia. Voor die koers hoeft vandaag niet zoveel te betekenen, maar in Luik an sich hoop ik het beter te doen dan vorig jaar.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Javier 22 april 2018 om 12:53

Leuke interview. Compliment aan de vragensteller

Leidsejonguhhh 22 april 2018 om 13:10

@javier
Jij bent niet de vader van deze interviewer right? Zo goed was het namelijk niet, paar inkoppertjes.
Wat mij wel opvalt is dat TD nooit Echt voor de winst gaat voorafgaand aan een wedstrijd. Is dat pure indekking of denkt de man echt zo? Kan me niet voorstellen dat hij blij is met enkel een top 10…

WernerFranke 22 april 2018 om 13:27

In de Giro zal hij wel voor winst gaan, vandaag zou dat doel gewoon niet realistisch zijn.

Secondant 22 april 2018 om 14:03

@leidsejongu

Dumoulin is een realist. Hij heeft het ooit in zich om een goede uitslag in LBL te rijden, maar wil hij vandaag winnen dan moet echt alles meezitten. Hij heeft nauwelijks ritme en kan denk in enkel profiteren als de andere kopmannen naar elkaar kijken. Logisch dat hij zichzelf dus nite naar de winst praat. Vorig jaar in de giro was hij ook niet de grootste favoriet voor de eindwinst. Het was de eerste keer dat hij zich focuste op een klassement nadat hij zijn specialisme verlegde.

Heb hem overigens op het WK tijdrijden en op de OS wel degelijk horen zeggen dat hij met niets minder dan goud genoegen neemt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.