Aanvallende Wout Poels: “Balen dat we niet wegbleven”

vrijdag 18 januari 2019 om 11:03
Aanvallende Wout Poels: “Balen dat we niet wegbleven”

foto: Cor Vos

Met Michael Woods, Richie Porte en George Bennett in zijn wiel opende Wout Poels vandaag de debatten in de vierde etappe van de Santos Tour Down Under. Op Corkscrew Road, een lastige klim in de laatste tien kilometer, probeerde de Nederlander met dit sterke drietal het verschil te maken, maar net voor de vod van de laatste kilometer kwam alles terug samen.


“Helaas lukte het net niet. Het was een mooi groepje, ik denk met drie sterke renners. Maar de wedstrijd duurde net twee, drie kilometer te lang”, zei Poels na afloop tegen De Telegraaf. Meer nog dan met de ritzege was hij bezig met het klassement. “In het begin denk je er vooral aan om met z’n vieren tot de finish te rijden en die seconden te pakken, maar helaas kwamen ze terug.”

Met de benen zit het wel goed, zei de renner van Team Sky. “Ik kon de koers openen op dat steile stuk en daar rijd je dan met drie anderen weg. Dus dat is wel een goed gevoel.” Toch wordt de eindzege een lastig verhaal, denkt hij. “Patrick Bevin staat wel ruim aan de leiding en die gaan we er niet zomaar afkrijgen. Het is toch een heel gat dat hij voor staat.”

Gemengde gevoelens
Gemengde gevoelens overheersen dus na deze vierde rit. “Ik baal een beetje dat we niet wegbleven, maar op zich is het altijd wel lekker als je een goed gevoel hebt. Dus aan de ene kant tevreden, aan de andere kant baal je een beetje. Maar je weet ook van tevoren dat die klimmen hier niet heel lang zijn.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 18 januari 2019 om 11:12

Tijdens de TOB pakte Poels 21 seconden op Bevin op Whinlatter Pass, dat is precies zijn huidige achterstand.

zipp404 18 januari 2019 om 12:39

Droeg Bevin toen ook een leiderstrui?

AZH 18 januari 2019 om 16:39

Er zijn nu ook nog boni’s

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.