Aanvallende Sam Bennett geeft er de brui aan in Romandië

vrijdag 3 mei 2019 om 16:48
Aanvallende Sam Bennett geeft er de brui aan in Romandië

foto: Cor Vos

Sam Bennett is er niet meer bij in de Ronde van Romandië. Gisteren eindigde de Ier nog tweede in de etappe naar Morges, maar daarmee was het wel zo’n beetje gedaan met zijn kansen in de Zwitserse rittenkoers. Nu gaat hij zich voorbereiden op zijn volgende koersen.


Opvallende beelden tijdens de derde etappe van de Ronde van Romandië. Ter hoogte van de bevoorrading liet Bennett zich afzakken om vervolgens het parcours af te sturen. De Ier was nochtans eerder in de rit nog in de aanval gegaan. Van een blessure was echter geen sprake, bleek uit een tweet die zijn ploeg BORA-hansgrohe even later de wereld in stuurde.

Na zijn tweede plaats gisteren en zijn vergeefse aanvalspoging vandaag zijn er geen kansen meer voor hun rappe man. “Daarop gaf hij op om zich voor te bereiden op de komende wedstrijden”, aldus de ploeg. Normaal gesproken staat hij later deze maand aan de start van de Hammer Series in het Noorse Stavanger.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Titaantje 3 mei 2019 om 17:56

Ik denk dat hij er ook aardig pissig om is dat hij de Giro niet mag rijden. Dan zullen die bergetappes hem ook wel gestolen kunnen worden.

Romāns Vainšteins 3 mei 2019 om 18:55

Ik denk dat hij er al over heen is en met een dik schuin oog de tour beloert alwaar hij zeker een kans maakt om te gaan starten naast Sagan. Gast heeft tot nu toe met de pedalen gesproken als reactie op zijn ondergeschikte startpositie, wanneer Sagan dooraankwakkelt nemen ze hem mee vd echte spurts.

ChefSpijker 3 mei 2019 om 19:30

Dan zou Sagan vooraf aan de Tour al afstand moeten doen van de groente trui. Zie ik niet gebeuren. Gewoon naar de Vuelta. En tot die tijd zat kansen met California, Dauphiné/Suisse, Londen, wellicht EK en BinckBank.

Random wielerliefhebber. 3 mei 2019 om 19:42

WvA rijd een vrij beperkt wegprogramma zonder grote ronde dit jaar.

Enkel Dauphine en Binckbanck tour staan op de planning vooralsnog denk ik

Ijzeren Briek 3 mei 2019 om 20:37

Fijn, maar daar heeft Bennett niks aan!

Brabander 3 mei 2019 om 20:45

Ligt eraan of dat George of Sam is natuurlijk:)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.