Aangescherpte coronamaatregelen hebben gevolgen voor de wielersport

vrijdag 26 november 2021 om 21:30
Aangescherpte coronamaatregelen hebben gevolgen voor de wielersport

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De verder aangescherpte coronamaatregelen die het Nederlandse kabinet vandaag aankondigde en op zondag 28 november ingaan, hebben ook gevolgen voor de wielersport. De KNWU zette de belangrijkste consequenties op een rij.

In het algemeen geldt dat nog steeds geen publiek is toegestaan bij wedstrijden in de topsport en amateursport. Trainingen in de topsport mogen onveranderd ook in de avonduren plaatsvinden. Corona-steunpakketten worden verlengd en/of weer opnieuw geactiveerd.

Overdag mogen sportaccommodaties (binnen en buiten) voor amateursport alleen geopend zijn tussen 05.00 en 17.00 uur. Tijdens trainingen en wedstrijden geldt de 1,5-metermaatregel niet. Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals kantines, kleedkamers en toiletten, is een corona-toegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Op officiële sportaccommodaties (binnen of buiten) wordt het dragen van een mondkapje (bij verplaatsing) verplicht en geldt de 1,5-metermaatregel – ongeacht of er aan de deur een corona-toegangsbewijs (CTB) wordt gevraagd.

Sporten buiten een officiële sportaccommodatie mag in groepsverband (maximaal vier personen, exclusief de trainer) na 17.00 uur met inachtneming van de anderhalve meter afstand.

Dit artikel delen:

49 Reacties

Laura 26 november 2021 om 22:27

Topsporters zullen geen last ondervinden
Dit gaat over de “amateurs en liefhebbers “
Die worden gestraft voor het laffe beleidsplan en het zoeken naar schuldigen terwijl ze naast elkaar staan op de persconferentie de schuldigen

Koers 27 november 2021 om 05:45

@arema, en wat als zij het virus kregen van veilig wanende ongeteste gevaccineerden?

Marik 27 november 2021 om 06:33

@Koers, dan hadden ze zich kunnen beschermen met het vaccin.

Blackcanyon 27 november 2021 om 06:46

@Koers dan hebben die gevaccineerden als zij zich verder aan de regels hebben gehouden er alles aan gedaan om anderen niet te besmetten en is de kan dat ze anderen besmetten kleiner.

Ongevaccineerden hebben er niet alles aan gedaan, spelen met hun eigen gezondheid en het leven van anderen.
(Als ze fit zijn hebben ze nog steeds een veel grotere kans op long-covid en zijn gemiddeld veel besmettelijker). Maar t boeit ze kennelijk niet dat ze besmettelijker zijn en spelen met t leven van anderen en ook dat de complete zorg stil komt te liggen, zoals ook hartoperaties, liesbreukoperaties, kankeroperaties. Doden tot gevolg. Maar ook failliete ondernemers en een recordstaatsschuld omdat ze alleen aan zichzelf denken en geen prikkie willen.
En als ze dan in t ziekenhuis komen met corona krijgen ze wekenlang medicijnen die niet uit moeders groententuin komen.

Ongevaccineerden roepen vaak dat gevcaccineerden ook besmettelijk kunnen zijn. Dat klopt. Ongevaccineerden miskennen daarbij de kansberekening.

En omdat dit een forum is dat over fietsen gaat, denk ik dan … ga toch fietsen!

Marik 27 november 2021 om 08:03

Blackcanyon slaat de spijker op zijn kop. Het is gewoon statistiek, pure kansberekening. Dat vergeten de meesten, die blijven liever populistische taal uitslaan.

Koers 27 november 2021 om 09:25

@blackcanyon, de gevaccineerde hebben er alles aan gedaan? Volgens mij is dat niet de groep die testte voor toegang. Als een gevaccineerde en ongevaccineerde naar dezelfde kroeg gingen een maand geleden mocht de gevaccineerde zo doorlopen, omdat ie oooooit gevaccineerd is, de ongevaccineerde moest vooraf testen. Is de kans nu groter dat de ongevaccineerde het virus heeft en aan de gevaccineerde geeft of andersom?

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen het vaccin, hartstikke mooi dat het er is. Maar het gemak waarmee de ongevaccineerden altijd de zwarte piet wordt toegeschoven, terwijl het nemen van een vaccin helemaal niets zegt over hoe men zich verder gedraagt, vind ik beschamend.

Tuurlijk kun je denken dat als iedereen gevaccineerd is het probleem dan is opgelost, maar dat gaat toch niet gebeuren. Kansloos. Dus in plaats van anderen verwijten dat zij gebruik maken van het recht om het vaccin te weigeren kan men zich beter richten op zij die de regels niet naleven. Die zorgen dat andere (on)gevaccineerden besmet raken.

Blackcanyon 27 november 2021 om 10:24

@Koers Je doet de aanname dat gevaccineerden zich niet laten testen. Dat is niet per definitie waar (ik gebruik zelf vaak zelftests en ga voor t minste geringste naar de teststraat). Daarnaast durf ik de stelling wel aan dat veel gevaccineerden in hun gedrag voorzichtiger in zijn algemeenheid zijn dan ongevaccineerden. Gevaccineerden lopen in zijn algemeenheid niet in die massademonstraties veel te dicht op elkaar en zijn niet/in mindere mate bij de Rotterdamse slooppartijen.

Koers 27 november 2021 om 11:18

@blackcanyon, ook ik denk wel dat onder de gevaccineerden meer mensen zitten die voorzichtiger in z’n algemeenheid zijn. De risicogroep is tenslotte ook de best gevaccineerde groep en zal er vaak voor kiezen om het risico niet op te zoeken (dat vertekent overigens wel het succes van het vaccin: een groot deel van de gevaccineerde risicogroep is waarschijnlijk al zo voorzichtig dat de reden dat zij niet besmet worden niet komt door het vaccin maar door de maatregelen die zij zelf nemen).

Maar het gaat mij om die groep gevaccineerden die het allemaal niet boeit, zich nooit test en ook bij klachten denkt het zal wel wat meevallen… Een deel van de gevaccineerden heeft het vaccin natuurlijk genomen omdat ze zo makkelijk binnenkomen in horeca of zodat een een positieve test hun 1000 euro kostende vakantie of festival niet verpest. Die mensen kunnen mét klachten alles doen. En ik heb niet het gevoel dat zij hun vakantie of festival laten schieten bij milde klachten. En bij een beetje last van de keel willen zij ook gewoon op stap.

Daarnaast vernemen zij het ook minder goed dat ze iets onder de leden hebben. Dat ze minder snel besmet raken en ook besmetten dat erken ik, maar dat ontslaat ze niet van het nemen van maatregelen (helemaal als ze klachten hebben). Bij zowel de on- als gevaccineerden heb je gewoon een boel mensen die het amper wat kan schelen. Het niet nemen van het vaccin is een recht en wat mij betreft zeer terecht, niemand zou je moeten kunnen dwingen. Inzichten wijzigen en wie weet is het wel schadelijk. De schijf van 5 wijzigt immers ook geregeld bij nieuwe inzichten en is bijvoorbeeld ook verschillend met die van andere landen. Ik ga ervanuit dat het vaccin goed werkt en ook op de lange termijn niet schadelijk is, maar ik zou naief zijn als ik zou denken dat dat de enige mogelijke uitkomst is. Maar in beide kampen zitten achteloze verspreiders en beide kampen zouden in elk geval de basis regels moeten volgen.

Blackcanyon 27 november 2021 om 11:29

@koers de ongevaccineerden willen geen spul baar binnen krijgen dat ze niet vertrouwen. De meesten daarvan eten echter zonder enig protest plofkip vol hormonen, gemodificeerde soja dat in veel producten zit en allerlei onnatuurlijke kleurstoffen. Dan zijn ze plots niet principieel. Komt mij niet consistent over en dus is dat argument van hen voor mij niet geldig.

ddjong67 27 november 2021 om 06:53

Beste iedereen,

Ik ga me echt niet inlaten met welles nietes spelletjes, maar pas op dat verwijdering tussen mensen onderling in de maatschappij desastreuze gevolgen kan hebben (!!!!) voor de leefbaarheid in een land. Pas op wat je zegt!!! Rellen, onvrede, asocialisatie, vereenzaming van mensen … you name it…

EN !! paar weken terug was er een corona uitbraak onder personeel in een ziekenhuis in amsterdam en die ik sprak waren gevaccineerd … dubbel en dwars ..

Kijk uit dat je geen conclusies trekt op basis van informatie die je uit de media hebt. De media zijn geen goede bron. Helaas.

Ik ben bang dat ik u (Marik, Arema, …) op geen enkele manier kan overtuigen .. en let goed op, ik ben gevaccineerd en sta open voor een booster prik, maar IK GA NEVER NOOIT een vaccinatie aan iemand opleggen. Ben jij echt een kennis deskundige? Wat is je achtergrond? Als je kennisdeskundige meent te zijn, heb je dan niet misschien een blinde vlek? Sorry als ik confronterend ben, maar ik moet dit even kwijt.

en ik denk dat ik een redelijk denkend mens ben en niet zomaar iemand afschiet om een mening. Ik wil met iedereen over dit onderwerp het gesprek aangaan. Ik laat iedereen in zijn/haar waarde. Maar wat u zegt .. dat geloof ik niet dat stand houdt bij een inhoudelijke discussie. Laat ik het zo zeggen: het probleem is veel veelzijdiger en complexer dan ff vaccineren en dan zijn we er vanaf. Mogelijk kan ik deze complexiteit niet uitgelegd krijgen. Dat hangt af van uw, laat ik maar zeggen, weldenkendheid.

Ik sprak afgelopen week nog een zakenpartner in de UK en die zei dat zijn eigen moeder compleet met hem gebroken heeft omdat hij gevaccineerd is en zij, moet je voorstellen, 65+ onderdeel uitmaakt van telegram groepen. Haar zoon zei tegen me: she calls me a sheep .. Bedenk dat er heel veel mensen zijn die een valide reden hebben om iets te doen of niet te doen. En dat je pas een eerlijk oordeel kunt vellen als je een eerlijk gesprek voert zonder vooroordeel. En dan spreken met diegenen die denken dat een vaccinatie alle problemen oplost. En met diegenen die denken dat je weet ik wat niet al naar binnen krijgt (5G, weet ik wat niet al). En met diegenen die het risico van een immature vaccin niet op vinden wegen tegen ziek worden van Covid… Er zijn te veel aspecten om daar even over heen te walsen met 1 oplossing.

Reiger 27 november 2021 om 07:32

Het is voor mij vrij simpel hoor. Als iemand geen vaccin wil nemen om een heel klein onderdeeltje te zijn van de oplossing van een globaal probleem, moet je ook een hele flinke jongen/meid zijn als je er tóch heel ziek van wordt. Lekker thuis uitzieken en geen ziekenhuisopname claimen. Raakt de IC ook niet overbelast. Om het even op wielrennen te houden; Als je in een peloton met losse handen gaat rijden en de deskundigen zeggen dat het voor je gezondheid veel beter is om je handen aan het stuur te houden, is dat wss ook het beste advies wat je kunt krijgen. “Ja maar ik ben nog nooit gevallen!” is dan het argument. Dan moet je ook niet zeiken als je wél stevig op je smoel slaat.

Blackcanyon 27 november 2021 om 07:34

@ddjong67 Dat die verpleegkundigen en artsen vrijwel allemaal covid hebben gehad is voor een belangrijk deel omdat ze met patiënten bezig zijn geweest die later positief testten op covid. Die verpleegkundigen en artsen hadden geen persoonlijke beschermingsmiddelen of mochten ze vanwege schaarste niet gebruiken in situaties waarin dat eigenlijk wel nodig was.

Marik 27 november 2021 om 07:55

Ik heb niet zo'n lang verhaal nodig om te schetsen wat er aan de hand is. Nu is 70% van de IC's gevuld met ongevaccineerden. Dat zijn grofweg 350 mensen. Door deze aanvoer moeten mensen in de horeca enz. figuurlijk bloeden. Dat zorgt m.i. voor de meeste disruptie in deze maatschappij. Hup, dat vaccin er in en we kunnen weer door.

Michiel 27 november 2021 om 08:28

Ongevaccineerden zijn zeker de schuld van de nieuwe lockdown. Maar de belachelijke beslissing de scholen niet te sluiten zak de doodsteek zijn voor veel horeca ondernemers

toiletduck 27 november 2021 om 08:39

Mooi gesproken ddjong. Zelfs als oa Marik hier achteraf gelijk blijkt te hebben, is het zinloos om vast te houden aan de huidige tweedeling en vingertjewijs-maatschappij. Deze zorgt alleen maar voor verdere verwijdering. Een beetje lief zijn voor elkaar en wegblijven van ‘schapen en wappies’ zou al helpen. Ik heb zelf overigens mijn vraagtekens. Ik denk dat eea genuanceerder en complexer ligt dan hoe het nu gepresenteerd wordt. Een groep kritische mensen dwingt de maatschappij en overheid op zn minst om goed na te denken, belangen af te wegen en dit zo goed mogelijk uit te leggen. Dat zal op lange termijn zeker zijn nut hebben.

Marik 27 november 2021 om 09:12

Michiel, niet mee eens. We hebben de plicht te allen tijde onze kinderen de mogelijkheid te bieden naar school te kunnen. Er is zoveel schade aangericht tijdens eerdere lockdowns. Kinderen worden niet zo ziek van het virus en als ze het toch hebben dan zijn hun ouders gevaccineerd toch? Als iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt hoeft er helemaal niets dicht.

klootje kriekeljon 27 november 2021 om 09:14

In principe moet je respect hebben voor ieders beslissing. Het lastige is in dit geval alleen dat de beslissing van de ander direct invloed op de rest heeft. En al best wel een tijdje.
Persoonlijk snap ik bij veel mensen niet zo goed wat de grote bezwaren nu net bij dit ene onderwerp zijn. Maak je eens zo druk over milieu, pensioen, woonmarkt, onderwijs, zorg, immigratie ofzo denk ik dan. Nee dan krijg je linkjes van nota bene facebook, via whatsapp ook nog.. van mensen die verontwaardigd en ontwaakt zijn maar van dat selectieve al niet de ironie in zien. Tegen jou van doe eens onderzoek, maar dan wel veel van de onderbuik. En niet aan meerdere kanalen, bronnen checken, verificatie etc. doen. Aan alle begrip komt een einde.

Maar wat aardiger doen tegen elkaar is altijd een goed idee. Vooral als je beseft dat een grote groep mensen al een tijdje in de hoek zit waar de klappen vallen.

Maillot à Pois 27 november 2021 om 09:33

@ddjong
Ik wil toch even ingaan op je stelling dat de media geen goede bron zijn.
Zeker, niet alles wat in de media verschijnt is juist, en je mag dat best met een kritische ingesteldheid lezen.
Maar wat zijn dan wel goede bronnen?
Volgens mij zéker niet de informatie die verspreid wordt in Facebook- en Telegramgroepen allerhande en op ‘alternatieve’ media. Als je die met eenzelfde kritische ingesteldheid leest, kom je daar ook heel snel achter.
Die informatie nemen veel mensen die voor zichzelf zeggen te denken echter kritiekloos aan.
Waarom ze dat doen is duidelijk: mensen geloven liever informatie waardoor ze hun eigen gedrag en gewoontes niet hoeven aan te passen dan informatie die vervelende gevolgen voor hen heeft. Dat is zo met de COVID-crisis, dat is zo met de klimaatproblematiek. A convenient truth versus an inconvenient truth.
Mensen die anderen verwijten als schapen het beleid te volgen, zijn vaak schapen die een andere herder verkiezen te volgen, eentje die hen beter uitkomt.

Ik wil hier trouwens niemand de les mee spellen, ik maak me er zelf ook schuldig aan. Ik behoor zelf tot een risicogroep en heb er dus alle belang bij me te laten vaccineren. Maar mijn wagen (en brandstof) worden door mijn werkgever betaald, en die blijf ik voor de kleinste verplaatsing gebruiken hoewel ik natuurlijk donders goed weet dat ik daar het klimaat geen dienst mee bewijs.

Wheely 27 november 2021 om 09:39

Het werkt inderdaad aleen maar polariserend om met het vingertje naar de ongevaccineerden te gaan wijzen. Ze hebben die vrije keuze nou eenmaal dus dat zullen we moeten respecteren. Twee van mijn beste vrienden zijn nog steeds niet gevaccineerd terwijl ze weten hoezeer ik na 20 maanden nog altijd worstel met long covid. Dat is wrang en kan me boos maken maar het blijven toch mijn vrienden. Ik hoop ook dat ze niet ziek worden want in tegenstelling tot mezelf houden zij niet altijd een gezonde leefstijl er op na.

Maar goed, we zullen nu weer met zijn allen de verantwoordelijkheid moeten nemen komende periode, hoe lastig en tegenstrijdig dat ook voelt als je al gevaccineerd bent.

Michiel 27 november 2021 om 12:57

Marik. Serieus? Zijn kinderen ineens heilig en de enigen met een toekomstperspectief? Ondernemers laten we weer stikken, dit is de doodsteek voor hun. Kinderen zijn veel weerbaarder dan we denken en andere hebben we te maken met een weke generatie. En voor je beeldvorming, kinderen raken besmet op school, nemen het mee naar huis en besmetten hun wel of niet gevaccineerde ouders en grootouders. Wat denk je waarom zoveel 70 plussers gevaccineerd en al in ziekenhuis belanden ?

Ik heb 0 respect voor de ongevaccineerden. Ze zijn luidruchtig en provoceren en leggen het hele land lam. Ik ga zo naar de supermarkt ben benieuwd hoeveel provocatieve klootzakken zonder mondkapje ik nu weer ga aantreffen. Niks verbinding en liefde.

Marik 27 november 2021 om 14:25

Edit redactie: Houd de reacties graag netjes naar elkaar, ook al ben je het oneens met elkaar.

Merlinappa 27 november 2021 om 08:06

Ik wil me niet branden aan wie schuldig is, want verdeeldheid hebben we helemaal niks aan. Feit is dat COVID-19 hardnekkiger is gebleken dan we vooraf hoopten.

Wat ook een feit is, is dat het huidige kabinet met een zwalkend beleid beslissingen altijd uitstelt en vaak ook nog eens hele rare beslissingen neemt, zoals deze. Dat je de amateursport na 17:00 stil legt is natuurlijk van de zotte. Als je wilt dat mensen gezond zijn en blijven moet je ze juíst de mogelijkheid geven om te sporten! Nu wordt iedereen op de bank gedwongen met een zak chips en een biertje, daar worden we echt niet beter van.

En dan zijn er ook nog de teamsporten zoals voetbal, die wel wedstrijden mogen spelen maar realistisch gezien niet aan trainen toe komen. Dat levert natuurlijk extra blessures op, en meer druk op de ziekenhuizen. Totaal niet over nagedacht, deze maatregel.

Ook zijn wij bij verschillende clubs waar ’s avonds crosstraining wordt gegeven weer onnodig geraakt. Het is in de buitenlucht, afstand houden is geen probleem, maar na 17:00 mag het niet meer. Enorme onzin. Ik ben blij dat een bond als de KNVB de ballen (pun intented) heeft om zich hiertegen uit te spreken.

toiletduck 27 november 2021 om 08:43

Ik snap die 17u maatregel ook niet. Ik zie een paar gevolgen: mensen gaan meer vroeger op de dag sporten waardoor dat drukker wordt en mensen gaan minder sporten. Dat lijken me toch beide niet de bedoeling? Of zie ik iets heel logisch’ over het hoofd? En de reactie ‘je kunt toch gaan hardlopen na 17u’ heb ik bij vorige lockdowns ook vaak gehoord, maar die vlieger gaat voor heel veel mensen niet op. Hardlopen is mega blessuregevoelig en veel mensen (met name vrouwen helaas) voelen zich onveilig in het donker in deze tijd van het jaar. Zeker als het zo stil op straat.

Merlinappa 27 november 2021 om 08:46

Helemaal met je eens Toiletduck.

En ook mensen die zeggen ‘dan ga je toch om 5:30 met het voetbalteam trainen?’
Ten eerste niet heel realistisch, ten tweede kan je dan net zo goed om 19:30 gaan trainen, omdat het aantal contactmomenten gelijk blijft.

Koers 27 november 2021 om 09:35

Ik ben tijdens de avondklok zo’n 22 kg aangekomen. Tuurlijk dat zijn beslissingen die je zelf neemt, maar ergens overkomt het je ook wel een beetje. Gelukkig kan ik vrij makkelijk afvallen en is reeds zo’n 15kg verdwenen, die laatste paar kilo’s worden ook geen probleem. Maar niet iedereen valt zo gemakkelijk af, en voor hen kan het wel echt schadelijk zijn. Helemaal als je ook thuis werkt, dan pak je er toch sneller een zak snoep of chips bij, dan dat je op kantoor zou doen.

Wheely 27 november 2021 om 09:50

Heftig om te lezen Koers, dat zijn echt heel veel kilo’s. (Tip wellicht om niet zo snel aan te komen is om krachttraining te doen, dan gaat je verbranding in ruststand enorm van omhoog. Vooral grote spiergroepen als bovenbenen)

Koers 27 november 2021 om 10:29

@wheely, ja tot paar maand geleden deed ik ca. 3x/wk aan krachttraining (al trainde ik de benen niet) maar daar ben ik vanwege aanhoudende armpijn tijdelijk mee gestopt. Wel fiets en wandel ik veel. Maar het grootste verschil blijft natuurlijk de voeding, ik heb weinig moeite met weinig eten, maar ook geen moeite met 500 gram gesuikerde producten (chocola, haribo banaantjes, abrikozen, krijtjes, koekjes) naar binnen te werken. De kcal van chocola zit zo rond de 550kcal, die van snoep tegen de 400. Dan kan het hard gaan als je daarnaast ook nog gewoon eet. We zijn tenslotte niet allemaal grote ronderenners.

Wheely 27 november 2021 om 12:07

@koers, ja daar valt niet tegen op te trainen natuurlijk… gelukkig hou ik echt totaal niet van snoep.

Kuulke 27 november 2021 om 09:29

Goedemorgen allemaal, dit lijkt wel een forum van RTL Nieuws!

Marik 27 november 2021 om 09:42

Dat is ontzettend zuur om te lezen Laura. Ik hoop dat het snel beter met je gaat.
Tegelijkertijd, verwijs ik opnieuw naar mijn opmerking over kansberekening. 1 voorbeeld (of desnoods 100) valt in het niet bij het gehele plaatje.

Maillot à Pois 27 november 2021 om 09:58

Heel veel beterschap Laura
Je laten vaccineren en toch zo ziek worden is extra hard balen.

De effectiviteit van de vaccins zijn helaas teruggevallen tot iets boven de 50%. Wat betekent dat je wel nog steeds de helft minder kans hebt om ziek te worden, en nog minder kans om in het ziekenhuis te belanden. Aan die cijfers heb je niet veel als je bij de helft hoort die wel ziek wordt, dat besef ik wel.

Wat betreft je opmerking dat we vorig jaar eenzelfde piek hadden met 0 gevaccineerden: dat is zo, maar toen was de boel wel zo goed als op slot. De afgelopen maanden is er vrijheid blijheid geweest en kon het virus zich naar hartelust verspreiden.
Uiteraard is niet alles de schuld van de niet-gevaccineerden, maar ze helpen zeker niet.

xistnc 27 november 2021 om 10:26
Quote van Laura:
“Anders had je in ziekenhuis gelegen”

Of erger. Dus koester je vaccinatie.

Quote:
En de cijfers. Daar wordt mee gerommeld tot en met.

Je bedoelt dat de cijfers die in jouw straatje passen kloppen en de rest niet?

Beterschap! En kom maar door met die booster…

Marik 27 november 2021 om 10:57

Ah het complothoofdstuk is begonnen. Nog een fijn leven!

Reiger 27 november 2021 om 10:58

Laura, ik vind het eigenlijk al bij voorbaat verdacht dat iemand speciaal een WF account aanmaakt om hier allerlei corona-discussies te starten. Kun je niet gewoon op FB blijven?

Dikke Man 27 november 2021 om 11:00

Vreemd draadje hier voor Wielerflits. Het lijkt echt wat met ons te doen inderdaad. Ik probeer zelf van mijn frustraties af te komen door denigrerende opmerkingen over Iserbyt te maken. Dit helpt fantastisch. Zonder gekheid, zoek nieuwe hobbies. Er is genoeg te doen zonder dat je daarvoor hutje mutje door de winkelstraat hoeft te sjokken. We kijken te graag naar dingen die we niet hebben of mogen.

Koers 27 november 2021 om 11:23

Je durft alleen omdat Iserbyt zo’n ontieglijk klein menneke is.

Dikke Man 27 november 2021 om 11:54

Stiekem hoop ik dat ik hem een napoleoncomplex aansmeer waardoor hij straks over wout en mvdp heen springt in plaats van alleen maar die stomme plankjes

Wheely 27 november 2021 om 11:03

Ja klopt Reiger, die Engel heeft het er maar druk mee ;)

xistnc 27 november 2021 om 11:06

Willem Engel is volgens mij een typetje van Hugo Borst. Ik ben benieuwd wanneer dat uitkomt.

WillieWilier 27 november 2021 om 11:18

Ben ik dan de enige die denkt dat vaccinatie, lockdowns e.d. niet de oplossing is. Het helpt natuurlijk wel om het probleem vooruit te schuiven, maar mijn inziens is het echte probleem dat we met een paar miljard mensen op onze mooie planeet zijn. Het virus is puur een instrument van moeder natuur om de balans te herstellen, alleen werkt de mens dat weer tegen. Tuurlijk hoop ik, en iedereen dat het onze families en bekenden niet treft. Maar als het dit virus niet lukt om de balans te herstellen, waar komt de natuur hierna dan mee om het weer te proberen?

Romāns Vainšteins 27 november 2021 om 11:20

Fiets? Wiel? Koers? Chasse Patate? Mongolenwaaier? Depanneren?

Mieter anders dit oliedomme offtopictopic de vuilbak in.

Reiger 27 november 2021 om 11:23

Helemaal eens!

Koers 27 november 2021 om 11:21

He verdikkie, ik dacht naast Eveline eindelijk nog een vrouw op wf, is het weer zo'n drammer.

Lalsacien 27 november 2021 om 11:38

@Koers Vlinder is een vrouw.

Koers 27 november 2021 om 12:13

@Lalsacien Dibs!

Wheely 27 november 2021 om 12:15

Wat, is “Dikke Vrouw” geen vrouw? :(

wielrenner 27 november 2021 om 16:14

Ik lees hier alle reacties, jullie lijken wel mensen….

vanSpringel 27 november 2021 om 22:08

Kunnen we nou wel of niet als publiek naar Loenhout in Bels gaan kijken ?

Headlines

Materiaalzone

Populair