3,6 miljoen mensen keken naar Giro d’Italia

3,6 miljoen mensen keken naar Giro d’Italia

foto: LaPresse

maandag 28 mei 2018 om 16:58

De Giro d’Italia is in Nederland bekeken door 3,6 miljoen mensen. Dat maakte Eurosport bekend in een persbericht. Daarmee heeft de 101e editie van de Italiaanse rittenkoers de sportzender een recordaantal kijkers opgeleverd.

Naar alle 21 etappes keken gemiddeld 273.000 mensen. De Giro van 2018 is daarmee het best bekeken meerdaagse sportevenement in de historie van de sportzender. Het hoogtepunt was in het laatste uur van etappe 19, waarin Chris Froome een dubbelslag sloeg in Bardonecchia. Op dat moment waren er 837.000 kijkers.

Met de live-uitzendingen, de voor- en nabeschouwingen bereikte de sportzender in totaal 3,6 miljoen mensen.

[poll id=”808″]

Dit artikel delen:

87 Reacties

beskes 28 mei 2018 om 17:04

Mooi!! Beloofd wat voor de tour. Hopelijk ook dan spektakel met een vermoeide/of zonder froome

marehoek 28 mei 2018 om 17:06

Maar voor dit succes hebben de reporters
van Eurosport niet veel aan bijgedragen

Veloburto 28 mei 2018 om 17:15

De reporters niet, maar Karsten Kroon wel! Vond hem grappig en goed commentaar geven

Arema Pro Cycling Team 28 mei 2018 om 17:17

@marehoek;

Kroon deed het anders prima als commentator.

Bazzz 28 mei 2018 om 17:28

Zonder Karsten waren het er zeker 5 miljoen. Toont bepaalde momenten weinig koersinzicht en liet zich veel te veel uit over een zogenoemd ‘Landisje’, wat een loze opmerking is en totaal niet vergelijkbaar is met elkaar.

koos1 28 mei 2018 om 17:40

Iemand enig idee wie voor Eurosport de Tour gaat doen?
José Been met Kroon als co-commentator en Taksel in de Giro rol in Frankrijk?

aardappeljager 28 mei 2018 om 17:46

Eurosport heeft ook commentaar in het Engels. Is mij uitstekend bevallen deze giro

KnightBiker 28 mei 2018 om 17:52

Ben benieuwd of ook de Eurosport player cijfers erin meegenomen worden… ik heb me voor een paar maanden ( klassiekers+Giro ) me op de app ge-abonneert.
(en die app zuigt, het zit erg houtje-touwtje in elkaar, je kan niet van taal wisselen en dat je voor een app betaald waar je ook nog reclame te zien krijgt is eigenlijk van de pot gerukt, maar ja filter dat er maar uit bij een live uitzending dus praktisch gezien dat snap ik ook wel weer)

Wat het commentaar betreft: Karsten mag van mij blijven, de vlaamse co commentator ook nog wel maar Bobbie Traksel kan nog niet eens een zin grammaticaal netjes uit z’n strot krijgen en die andere kerel heeft ook echt helemaal niets te melden…

Raymundez 28 mei 2018 om 17:53

Op die verschrikkelijke reclames continu na, doet wat mij betreft Karsten Kroon het prima en was het een stuk beter dan bijv. Maarten Ducrot.

marehoek 28 mei 2018 om 17:54

Ik zit niet te wachten op het levensverhaal
van Kroon.
En ook hij heeft zijn collega’s voor de gek
Gehouden met zijn.doping.
En als ik dan hoor hij zichzelf verheerlijkt
over zijn prestaties dan wordt het me niet
goed van.

Lopopodium 28 mei 2018 om 17:56

Ik ben ook wel positief over Kroon, ook al komt hij soms wat onhandig over in samenwerking met Van Belleghem. De een-tweetjes liepen niet altijd even soepel.

Col du Bramont 28 mei 2018 om 17:57

Ik mis Karsten Kroon :)!

Heerlijke gozer, wat een verademing vergeleken met wat we bv bij de NOS gewoon zijn.
Ik zeg meer, meer Kroon! Jammer dat die Belg ernaast zat die journalistiek gezien onder de maat presteerde.
Misschien logisch, te veel kritiek op een evenement waar je voor betaalt is niet altijd gewenst.

lathumnees 28 mei 2018 om 18:00

@ marrehoek je bent wel in de minderheid zo lijkt het. Ik vind kroon/v bellegem persoonlijk ook een prima duo. Honderd keer beter dan ducrot/dijkstra, die hebben echt 0 koersinzicht en praten constant onwaarheden/geven verkeerde namen. Beste commentaar blijft natuurlijk sporza:) op naar de tour, nu al zin in!

xistnc 28 mei 2018 om 18:07

Heb me prima vermaakt met Robin en Karsten. Dikke 8, voor herhaling vatbaar. Zou zelfs een zap-optie zijn als Wuyts weer eens doorslaat.

Sprietje-222 28 mei 2018 om 18:13

Ik heb een 4 gegeven. Ik vond het commentaar beter dan wat we bij de NOS voorgeschoteld krijgen. De reclames zorgen voor een paar punten lager, want ik kijk het veel liever zonder. Commentaar bij een wielerwedstrijd moet in de aanloop zorgen voor een bepaalde spanning voor wat komen gaat. Door reclames wordt die spanning volledig teniet gedaan. Doordat er reclames inzitten neem ik de etappes op, zodat ik ze zonder reclame kan kijken. Maar dan ga je de saaie stukken die ik normaal wel zou kijken ook doorspoelen.

Karsten Kroon vond ik een prima co-commentator, alleen had hij soms meer aandacht voor koeien dan voor renners. Zijn gebrek aan kennis van de Vlaamse wielertermen vond ik wel opvallend en enigszins ergerlijk. Ik heb het idee dat Vanbelleghem wel steeds beter wordt in zijn commentaar, maar er zijn een paar puntjes die ik vervelend vind. Zijn functie zou onder andere moeten zijn om ons informatie te geven over de wedstrijd. Als voorbeeld de rit van zaterdag waar Dumoulin op kop ging rijden voor Oomen om hem hoger in het klassement te krijgen. De commentatoren waren daar erg positief over en veelvuldig over aan het praten, maar zij gaven niet de tijdsverschillen door in het klassement tussen Oomen, Bennett, Konrad en Bilbao, terwijl het daar wel om ging. Dat zijn dingen die erg jammer zijn. Ik vond de bespreking van de geschiedenis en het landschap van het gebied waar ze rondreden al een stuk beter dan vorig jaar, maar af en toe komt de desinteresse voor cultuur boven drijven. Eurosport is ook meer een zender waar het puur gaat om de sport en minder om alles wat eromheen gebeurt.

Nibs 28 mei 2018 om 18:18

Ik heb meer gemeen met karsten kroon dan ik me ooit kon voorstellen haha.
Karsten is een beetje een onconventionele commentator maar dat is net een pluspunt voor mij. Zijn voorliefde voor alle mogelijke dieren vind ik ook prachtig.
Anderzijds heb ik een bloedhekel aan nys als cocommentator bij sporza. Vraag me niet waarom maar ik kom zelf niet naar de baloise bt kijken door hem.
Ik ben er zeker van dat jeroen de commentaar hier zal lezen dus bij deze proficiat, jullie hebben beide uitstekend werk geleverd!

Crossblesser 28 mei 2018 om 18:20

Zelf heb ik de gehele Giro via de betaalstream op de Eurosport app bekeken, omdat het zonder reclame zou zijn (je krijgt gewoon nog steeds reclame zodra je de stream aan zet, hoogst irritant, maar per saldo is het inderdaad minder reclame) en de taal van die stream was Engels. Beviel heel erg goed, het was het geld bijna waard. ;-)

Alto 28 mei 2018 om 18:25

Juist doordat het alleen op euro”sport” was, heb ik er hooguit 10 seconde van gezien.

Kirsipuu 28 mei 2018 om 18:42

Er is vaak kritiek geweest op Eurosport, en naar mijn mening ook terecht, maar deze Giro hebben ze echt een stap gezet wat betreft een professionele uitzending. Daarnaast is met name Kroon een goede commentator en Van Bellegem is niet storend.

Skedel 28 mei 2018 om 18:46

Een 3 voor de moeite.
Ik vind alle commentatoren op Eurosport beneden de maat, en dan geef ik ze al wat extra krediet omdat ze ook met van Belleghem en Been moeten zien te functioneren.
De eindeloos terugkerende reclame-blokken zouden het eindcijfer op een 1 zetten, maar gezien alle moeite en passie die ze erin steken krijgen ze van mij 2 punten extra + een sticker.

Pédaleur de charme 28 mei 2018 om 18:48

Even los van Eurosport: het was natuurlijk een heel leuke Giro om te volgen. Zelfs op het forum van (de Franse) L’Equipe riepen velen gisteren dat deze Giro veel interessanter is dan de Tour de afgelopen jaren geweest is.

girardengo 28 mei 2018 om 18:51

Het commentaar van Karsten Kroon is prima, omdat het af en toe vrij onconventioneel is, en hij zich niet op stang laat jagen door Van Belleghem. Laatstgenoemde is altijd bijna hyper voorbereid, maar wil dit te graag laten merken. Mijn (positief bedoelde) advies: praat wat rustiger, probeer niet van iedereen alle uitslagen van de afgelopen jaren op te noemen en kijk wat je ziet in de koers en er om heen. Er valt zoveel meer te zien dan op websites.

delgado 28 mei 2018 om 18:51

Ik vond Vanbellegem lange tijd verschrikkelijk om naar te luisteren, maar ik moet zeggen dat hij serieuze stappen heeft gezet en hij niet slecht was deze Giro.

baswallet 28 mei 2018 om 19:00

Ik heb ongeveer evenveel op de Nederlandse, Britse en Zwitserse Eurosport gekeken en op L’Equipe (die overigens prima omkadering met talkshows hebben – in Frankrijk telt meer dan alleen de Tour). Qua objectief commentaar is die kerel van GCN op de Britse Eurosport het beste maar ik heb me prima vermaakt met Kroon. Meestal zette ik de etappe al vroeg aan, wat ik normaal nooit doe, gewoon om dat slappe gelul aan te horen. Ik vond de wandeletappes uiterst amusant.
L’Equipe is ook wel prima maar vrij chauvinistisch (net als van Belleghem) en dat Zwitsers / Oostenrijks commentaar is om bij in slaap te vallen, zoals je kunt verwachten.

Jungle Man 28 mei 2018 om 19:06

Op zich is Eurosport niet slecht, maar die reclames tussendoor erger ik me rot aan.
Voor goed televisie inzake wielrennen vind ik SBS Australia nog steeds het allerbest

Headlines

Materiaalzone

Populair